v com je lepsi novy white v porovnani so starym?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware v com je lepsi novy white v porovnani so starym?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 28 )
  • Autor
    Príspevky
  • #65421
    monicqa
    Účastník (Participant)

    nie ze by som mala nejaku dilemu, len sa chcem opytat na vase skusenosti.
    v com je lepsi stary macbook white: http://forum.www.macblog.sk/discussion/11062/p-macbook-white-41-vo-vybornom-stave-600-/ a novy macbook white?
    nemyslim teraz parametre. ale co sa tyka rychlosti. ked nepocitame firewire, podsvietenu klavesnicu a unibody telo, je to v podstate macbook pro.

    moj “stary” white ma ale vyssiu frekvenciu procesora, 4gb ramku namiesto 2gb, sice len polovicnu kapacitu disku ale disk je rovnaky… a samozrejme rozdiel v prospech noveho mb je aj v grafickej karte.
    ako sa to ale odrazi v beznom pouzivani?

    robim hlavne grafiku – indesign, photoshop, obcas strihnem nejake video, inak je to bezna praca, jedinou mojou specialitkou je ze mam otvorenych milion programov naraz. tak sa dokonca bojim ci mi tam bude stacit za 2gb ramka. dokupovat dalsiu je dalsia investicia naviac.
    tak mi napiste ze ake su hlavne racionalne dovody kupit si novy mac, ked stary je stale relativne dobry?

    #179948
    2.0swan
    Účastník (Participant)

    preco kupovat nove, ked si spokojna a staci ti stare :)

    #179950
    Aleks
    Moderátor

    Asi tak. Tvoj MacBook nemá ani 1,5 roka a obávam sa, že žiaden racionálny dôvod na upgrade nie je. Získaš o niečo pevnejšie telo a lepší displej, ak ti toto stojí za 330 €, tak fajn (samozrejme, najprv sa ti musí podariť predať starý MB za 600).

    #179951
    monicqa
    Účastník (Participant)

    ci mi staci, to je relativne. preco kupovat? z ekonomickych dovodov. cena mojho mb pojde uz len dole, cize je najlepsi cas ho predat. a ked sa objavili nove mb v prijatelnej cene, tak preco nie?
    a predsa rozdiel tam byt musi. len sa bojim aby najvacsi rozdiel nebol len v tom ze jedno je nove a neopotrebovane, a druhe pouzivane…

    #179953
    2.0swan
    Účastník (Participant)

    “cena mojho mb pojde uz len dole” si ma pobavila :D
    myslis, ze pri tom novom to tak nebude ???

    #179954
    igi-s
    Účastník (Participant)

    Myslim, ze si si odpovedala. Rozdiel okrem modernejsieho faceliftu bude len v tom, ze jeden je zanovny a druhy je novy. Ked uz tak kupit MBP. Ja som tiez chcel kupit tento novy biely, pretoze sa mi velmi paci ale kupil som MBP13. Dnes ho mam tyzden a som rad ze som tak urobil a nekupil ten novy biely.

    #179955
    monicqa
    Účastník (Participant)

    myslela som to tak, ze kym teraz ma hodnotu tych 600 €, o rok bude mat hodnotu mozno 300-400 € – po 2,5 roku pouzivania a bez zaruky. a potom by som musela prihodit omnoho viac ako teraz, ked by k cene noveho po odpocitani ceny stareho stacila relativne mala suma.

    #179956
    monicqa
    Účastník (Participant)

    igi-s: a preco?
    ja tiez rozmyslam aj o pro, ale to co ponuka naviac oproti whitu nevyuzijem, takze sa mi zda odveci za to zbytocne platit

    #179957
    2.0swan
    Účastník (Participant)

    inak vezmi si to takto, teraz predas rocny za 600, doplatis 330 a mas novy s xyz vykonnostnym narastom

    este rok, dva vydrz, bude dalsi mb, predas svoj za 400, cena novych pojde urcite dole, tak doplatis 400 a budes mat novy ale uz 2-3krat xyz vacsim vykonnostnym narastom ( to su len dohady a odhady :))

    a myslim, ze ty koncis skolu, tak nebude problem po roku si kupis aj mbp

    ja preferujem dlhodobu kupu, kym to funguje a staci mi to, preco to menit

    #179959
    igi-s
    Účastník (Participant)

    monicqa > V podstate neponuka nic prevratne navyse. Navyse ma len podsvietenu klavesnicu, indikator nabitia baterie, pre mna je dolezite ze ma firewire (to mozes vyuzit na rychle prenosy z ext. disku), ma Infraport na Apple Remote, ma SD kartovu citacku ale to najpodstatnejsie je hlinikove telo a to vyuzije kazdy. Ale tema znie v duchu porovnania stareho a noveho white, takze to nejdem dalej rozvadzat. Ale uprimne napisane, ako hlavny dovod kupy noveho white ak ma byt, ze ten stary straca postupne na cene to u mna nejak neobstoji. To keby si napisala, ze chces uz novy lebo sa Ti paci alebo sa Ti hodi k imidzu alebo, ze Ti nestaci alebo jednoducho mas nejake eurace a doprajes si horucu novinku alebo alebo… Nemyslim to v zlom, iste je ista sanca ze stary predas za tych 600Eur ale asi nie nejak lukrativna pre kupujuceho (ja som kupoval o pol 3/4 roka starsi cierny MB od chalana tu z fora aj s dvoma display port adaptermi aj s menenym top case za 460Eur) ale ak mas doplatit 400 Eur tak ja by som doplatil 500 Eur a kupil do 14. nov. na studentsku akciu MBP13. Ked to drzis v ruke alebo to mas na kolenach alebo na stole, je to nieco ine a to uvadzam, ze uz som videl nazivo aj novy MBW a aj ked je skvelo dizajnersky urobeny nie je to take mechanicky pevne a stale to posobi plastovo (aj ked lepsie ako stare plastove modely White/Black).

    #179960
    monicqa
    Účastník (Participant)

    :) ono to ma este dalsie pozadie, ktore tu nebudem rozoberat. jasne ze nejde len o to, ze je to nove oproti staremu. a ako hovorim, uz teraz medzi novym mb a mb pro nie je extra rozdiel, cize je momentalne nejaku dalsiu metu dosahovat nepotrebujem. a pochybujem ze sa v blizkej buducnosti budu az tak menit tie konfiguracie. vieme ze apple skor postupne predstavuje nove veci, tento rok vynovil biele macbooky, imacy, predtym mb pro, a aspon ja som nepotrehla pri tych uvadzaniach nejake revolucne zmeny, ktore by ma nejako extra uchvatili. podobne to bolo aj s iphonom. novy som si kupila par dni predtym, ako som vedela ze predstavia nove iphony. a vobec som nelutovala. pretoze je jasne, ze to nove je vzdy o nieco lepsie, ale pokial to nie je nic z coho by som padla na zadok, nie je co riesit. a buduci rok sa bude apple orientovat aj skor na tablet.

    #179961
    2.0swan
    Účastník (Participant)

    stale ten tablet :D
    kde beriete tu istotu ???

    #179962
    igi-s
    Účastník (Participant)

    To je vyvestene z krystalovej gule v tvare nahryznuteho jablka…

    #179963
    ygy
    Účastník (Participant)

    mozno dovod by bol aj to ze sa ti na nom uz nebude prejavovat praskanie plastov , a tie 2gb ram mozes vytiahnut zo streho v vlozit do noveho :D pritom ak si podnikatel mozes napisat do nakladov a budes ho mat prakticky zadarmo :D

    #179964
    monicqa
    Účastník (Participant)

    v novom su uz ine ramky… podnikatel nie som ale povedzme ze ten macbook, ktory pouzivam, nie je az tak uplne moj, cize ked ho predam, je to pre mna cisty zisk, lebo ja som ho nekupovala

    #179965
    petokiso
    Účastník (Participant)

    Inak ten novy biely je krasny:) najkrajsi vobec dalsi dovod kupit :)

    #180241
    Perty
    Účastník (Participant)

    Ahojte vsetci…
    ak sa nenahnevate chcel by som sa spytat ci teraz tento najnovsi macbook white co vysiel skoro pred mesiacom ma podsvietenu klavesnicu alebo nie. A ci je to az taka velka vyhra ten novy touch bez toho tlacitka spodneho alebo nie… A este ci je ten biely plast az taky haklivy ked vravite ze praska… Tiez mam zaujem o kupu nejakeho booku z dielne Apple =) a stale rozmyslam nad MacBook white a MacBookom Pro. Dik

    #180247
    macblogger
    Účastník (Participant)

    ako by mohol plast praskat ?? macbook je na trhu 4 tyzdne a ako moze niekto zistit ci praska ??
    aky touch bez tlacitka ?? o nicom neviem ??

    #180255
    Perty
    Účastník (Participant)

    mam na mysli ten najnovsi typ teda sry cely touchpad je jedno velke tlacitko…

    #180258
    SupraKonduktor
    Účastník (Participant)

    Praskat by uz nemalo nic, lebo uz to je robene tak, ze okolo ramu displeyu je taka gumova obruba, cize sa nedotyka pri zavreti plast o plast ako u starych MB white, ale medzi plastami je prave to gumove tesnenie, presne ten isty system ako je pouzity pri unibody aluminium MBP. Predtym to praskalo prave koli tomu, ze tie magnetky sa pri zatvarani vzdy pleskli o ten plast a ten sa postupne nastiepil a praskalo to, ako som napisal teraz tam je ta guma a nic by praskat nemalo. Plasty nepraskali preto lebo by mali nejake zvlastne praskave zlozenie, ale prave koli spomenutym magnetkam. Cize uz by to malo byt OK.

    Co sa tyka touchpadu bez tlacitka, lepsia vec zatial na laptopoch nie je. Je to genialne. V podstate pracujes ako predtym, podvedome ze tam nejake tlacitko je alebo nie je ani nevnimas a neuvedomujes si to, skratka kliknes a hotovo, ziadny problem. Dokonca v pravom hornom a dolnom rohu si mozes v systeme nastavit pravy klik, t.j. ked stlacis iba na tychto miestach, mac to vyhodnoti ako pravy klik. Fakt je to super. Nemusis vysvetlovat co si myslel tym touch bez tlacitka, kazdy to pochopil, samozrejme aj macblogger, to on len zas potrebuje nieco vyryvat a vynajist niekoho ze nenapise daco presne do bodky ako sa to naozaj nazyva, to by ale nebol on, tak si to nevsimaj.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 28 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.