Upgrade z HDD na SSD a HDD

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Upgrade z HDD na SSD a HDD

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #101175
    Syndiko
    Účastník (Participant)

    Zdravím Vás !! Niekto už spravil upgrade,že namiesto mechaniky DVD ROM dal HDD? A používa teraz SSD a HDD ?
    Chcem to spraviť na mojom NTB Macbook Pro 15 2011 Late, a jedna sa o tuto vec. Ako znova nahodím systém, keď už budem mať oba disky nainštalovane aby na SSD bol systém z aplikáciami a na HDD bude len úložisko a ostatok.
    Potreboval by som nejaký návod na to !!
    Dik

    #387850
    Sagittarius
    Účastník (Participant)

    Caute po dlhej dobe :D

    Nahodou som toto robil asi pred mesiacom. Vyhodil som DVD mechaniku, a dal na miesto nej toto: http://www.alza.sk/silverstone-ts08-bila-d439810.htm

    Produkt sam o sebe nie je az tak kvalitne urobeny, pretoze som musel pilnikovat, aby vobec vosiel dnu, na miesto mechaniky. Zvysok je uz v pohode, do ramika das HDD, v mojom pripade 500 GB seagate. A na miesto HDD v Macu daj SSD, no problem. System bud nainstalujes na novo alebo nejako obnov zo zalohy.
    Ja som toto neriesil, prechadzal som po rokoch z SL na Mavericks. Cista instalacka.

    A nezabudni zapnut TRIM, default je v systeme vypnuty. Stiahni utilitu TRIM enabler.

    Good Luck :)

    #387859
    joer
    Účastník (Participant)

    To syndiko: Keby si si trochu pohladal tuna na fore tak sa o tom popisalo hafo navodov. Plus odkazy kde co ako kupit, ako nazalohovat system, ako obnovit zo zalohy a tak. Takze sa snaz! Inac na iFixite mas presny navod co a jak, najdes si svoj stroj a mas tam videonavod krok za krokom.

    #387978
    Syndiko
    Účastník (Participant)

    Sagittarius
    : ja chcem spraviť zo zálohy z Time Maschine len ako to bude z diskami ohľadom zápisov a tak. SSD bude 240 GB Intel a HDD 750 GB. Ten mam teraz v ňom. Ako to mam cele správne spraviť ?

    Dik

    #387992
    petto16
    Účastník (Participant)

    ja som teraz menil ties HDD za SSD (ale nevedel som aky ramik namiesto cd rom tak som nezalozil hdd dovnutra ale kupil som USB skatulku), instalacia je najmenej, stiahni si z appstore instalacku pozapajaj disky ako chces ja som spustil mavericks z USB a cez neho som dal instalovat novy mavericks na ssd, rychle jednoduche a az je nainstalovany sa ta bude pytat ci chces obnovit z time machine (sa mi zda) alebo este je mozne ze sa da obnovit ked das recovery (ale si niesom isty)

    #388003
    Syndiko
    Účastník (Participant)

    petto16 :
    to viem , to iste som robil keď som menil HDD z 500gb na 750 gb 7400 ot/min. Ale ide mi o ten druhy disk ten sa ako inštaluje ? A normálne naň ukladá keď nechceš dávať na ssd zbytočne veci. Ja som si rámik objednal z Amazone.de za 17,99€.

    #408613
    jasusch
    Účastník (Participant)

    Ahoj,

    chcem sa ťa opýtať našiel si niekde podrobný návod, ako na to? Tiež som vymenil ssd disk na miesto opti bay a chcel by som tam nahodiť systém + nejaky soft nech to šlape. Pretože niekde radia, aby si dal disk na miesto starého HDD a HDD vlžil na miesto opti bay. A niekde zase naopak.
    Za každú radu by som bol vďačný.

    #524811
    Zdreloo
    Účastník (Participant)

    Ahojte chystám sa tiež na tento krok ale úplný amatér som. Takze sa chccem spýtať i do MBP late 2011 môžem dať tento disk : https://edigital.sk/ssd-mechanika/samsung-860-evo-250gb-mz-76e250beu-860-series-sata3-p539534

    a tiež kam je lepsie ho vložiť. Či namiesto pôvodného disku alebo namiesto mechaniky. A tiež by ma zaujimalo všetko dopodrobna. Viete mi prosim niekto poradiť ?

     

    #524812
    ruidos
    Účastník (Participant)

    Zdreloo : ak sa zamyslis odpovieš si aj sám. Rozmýšľaj. Je rok 2018 načo ti je CD / DVD ? Ak ju potrebuješ občas kúpiš krabičku a cez usb máš DVD/ CD
    Čiže určite miesto DVD.
    A robil by som čistú inštaláciu, kde si vyberieš práve SSD na systém a na obyčajne veci necháš staré HD

    #524813
    Zdreloo
    Účastník (Participant)

    Ruidos asi som sa zle vyjadril.

    ako sa spomína v tejto téme už rovno nad mojim prvým prispevkom, tak sa zaujímam o to na ktoré miesto mám vložiť ssd disk. V Macbooku budú dva disky. Ssd na systém a aplikácie a pôvodný 750gb HDD na dáta. Zaujímam sa o to kam ho je lepsie vložiť. Či namiesto pôvodného disku a ten presunúť do šuflíka namiesto mechaniky, alebo pôvodný disk nechať na pôvodnom mieste a namiesto mechaniky vložiť do šuflíka nový ssd disk.

    a tiež by som rad vedel či disk ktorý som si vybral :

    Samsung 860 EVO 250GB (MZ-76E250B/EU, 860 Series, SATA3)

     

    Je vhodný do môjho MBP late 2011

     

    nasledne by som chcel vedieť postup inštalácie, čo najjednoduchší , keďže som úplný amatér. Nič nepotrebujem zálohovať.

     

    poprosil by som vyjadrenia skusenych užívateľov fóra.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.