Tmave flaky pod displejom na iMac 27

Domov Diskusné Fóra Ostatné Tmave flaky pod displejom na iMac 27

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 38 )
  • Autor
    Príspevky
  • #82352
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ahojte.
    Dnes rano som zapol iMac a hned pri bootovani som si vsimol na sedom pozadi tmave flaky v lavej a pravej hornej casti obrazovky. Zistil som ze sa nenachadzaju pod prednym sklom ale niekde priamo v osvetleni samotneho LCD.

    http://dl.dropbox.com/u/5878857/IMG_3667.jpg
    (Foto je schvalne nezaostrene)

    Presiel som horu prispevkov s tymto problemom kde som sa docital ze pricinou je zla konstrukcia LCD a jeho utesnenia a co je horsie, Apple sa vykruca tieto displeje vymenit v ramci zaruky.
    Situacia je taka ze niektorym bola reklamacia uznana az po dostatocnom “tlaku” zakaznikov po celom svete v autorizovanych servisoch a vacsina obstala naprazdno.
    Tak sa chcem spytat ci z Vas niekto nema podobny problem s flakmi pod displejom(nie pod ochrannym sklom!!!) a ako ste to riesili, pripadne postoj autorizovaneho servisu. Dakujem

    #292399
    mahomo
    Účastník (Participant)

    no ak to nie su odtlacky prstov zvrchu na skle :) , tak jednoznacne reklamacia! je to defekt displeja? ak vychadzam cisto iba z fotky, tak to vyzera ze je.

    ja osobne si velmi potrpim na zobrazovacie jednotky a kazda mala vada je predsa len vada, nie?

    cize moja rada, ak to tam nebolo, teraz je, ak to nezmizne, tak reklamuj!

    #292403
    retro13
    Účastník (Participant)

    Urcite to uz nezmizne. Vadny panel. Presne takto isto som mal aj ja na jednom NB Dell, akurat u neho to bolo po celej obrazovke.

    #292405
    denton
    Účastník (Participant)

    Netreba nic reklamovat!

    Kamos to ma uz dlhsie, ale nejako sa mu to nechce riesit, pricom riesenie je jednoduche. Totiz nejde o ziadny defekt displeja ale o prach, ktory sa dostal pod sklo. Staci teda len sklo odstranit a vycistit z vnutornej strany.

    Tu je par navodov:

    http://www.youtube.com/watch?v=9cHMHzq5E5I

    #292407
    mahomo
    Účastník (Participant)

    Prach? to sa tam akoze dostane zo dna na den?

    #292411
    retro13
    Účastník (Participant)

    Pravda . . . je to defekt a bude sa dalej sirit az bude uzivatel vidiet len flakatu pracovnu plochu.

    #292412
    denton
    Účastník (Participant)

    retro13 ty si ani nemal iMac, mas len trapny Dell a to proste nemozes porovnavat. Kamos ma tuto vadu uz rok a nijako sa to nesiri, proste je to obycajna spina, internet je toho plny.

    #292414
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    denton : Nejedna sa o prach na ochrannom skle! Sklo som mal totizto dole a ked som sa na displej pozrel zblizka, bolo vidiet ze tie flaky su evidentne pod povrchom LCD.
    Tipujem ze by to mohol byt prach nahnany z ventilatorov do nejakych takych miest kde ten displej nie je dokonale utesneny. Vcera vecer bolo este vsetko OK a dnes rano ma prebral takyto sok!
    Napokon vsetci dobre vieme kolki z nas mali trable s prachom pri iPhone 3G.
    Na inete je hromada prispevkov s rovnakym problemom, ja len chcem vediet ci niekto taketo nieco neriesil u nas na SK a ako sa k tomu postavili nase autorizovane servisy.

    #292426
    retro13
    Účastník (Participant)

    denton preber sa myslis, ze iMac je jediny bezchybny v celom vesmire? Videl som to aj na iMacu a viem, ze je to proste vada a treba ju reklamovat.

    #292451
    norika77
    Účastník (Participant)

    necakaj a chod to reklamovat, ja som mal to iste len v mensom rozsahu a reklamacia v pohode vybavena za dva dni v piestanoch a nie je to prach ale vadny displey

    #292459
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    norika77 : Diki za info, odnesiem ho de servisu a dam vediet ako to dopadlo.

    #292474
    raul
    Moderátor

    good luck

    #292498
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    denton: netrep, iMac nemas. Mame v robote dva 27″, pol roka stare a oba maju tento problem. NIE JE to prach. Tiez som v to dufal, odnal som sklo prisavkami ale prach to nebol.

    Su to vypalene flaky na LCD. Jednoducho, dochadza k nejakej chemickej premene vplyvom tepla, ktore iMac nestiha odvetravat. A to som HNED na zaciatku zvysil otacky ventilatorov.

    Toto proste Apple neporiesil. A najhorsie na tom je, ze tento problem pretrvava od noveho dizajnu od 2007 (prve hlinikove) a NIC sa s tym neriesi!

    Takze Denton, nabuduce „get your facts straight“ a potom vypisuj. Je to jednoznacne na reklamaciu.

    Druha vec je, ze tie flaky tam budu za par mesiacov spat.

    #292507
    andreos
    Účastník (Participant)

    Ano je to vada od zavedenai 27 palcoveho imacu. Ja osbne som mal flaky sivo zlte, dal som to reklamovat a skoncilo to vymeou celeho displaya. Zatial sa to na nom znova neobajvilo. Apple na kdesi na support strankach aj k tomu cosi napisane v zmysle ze to bol problem z lepidlom alebo nieco take. Kazdopadne u man cca 1 rok po oprave je to v poriadku.
    Takze traba navstivit predajcu v mojom pripade to vyriesenie trvalo 4 pracovne dni.
    takze drzim palce.

    #292511
    denton
    Účastník (Participant)

    Jozef, nauc sa citat, ja som nikde nepisal, ze mam iMac, ale ze to ma kamos a tiez ma tuto vadu. Ale nejako to neriesil, takze sme skoncili pri tom ze je to prach (kedze viacero pripadov na internete o tom hovorilo) a ze mu to az tak nevadi a zaruku uz na to aj tak nema.

    #292520
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Jozef tak ako pises, moj iMac ma 5 mesiacov a tie flaky su jasne pod LCD displejom, nie pod ochrannym sklom. To by som si mohol aj sam vycistit.:-))
    denton : Beriem aj tvoj prispevok ako naucny, samozrejme ak je iMac v prevadzke prevazne vo fajciarskom prostedi tak bude nachylnejsi na zasranie ochranneho skla ale to nie je moj pripad.
    Ako uvadzam, flaky sa objavili pod samotnym displejom a ich intenzita sa nezmenila pocas celeho dna, skor ocakavam ze sa to bude zhorsovat.
    Kedze o tri dni odchadzam do zahranicia na dlhsiu dobu, musim reklamaciu riesit az o mesiac ale urcite budem informovat o vysledku pretoze si myslim ze dalsi spokojny uzivatel iMac 27 s tym bude si mat problem ak sa unho prejavi vada displeja v tomto smere.
    Chlapi, neurazajte sa prispevkami a osocovanim medzi sebou, co som zistil je to v celku rozsireny problem u tychto strojov, ja som si chcel byt isty kladnym vyriesenim reklamacie ak teda uz s tym niekto problem mal a urcite Vas o vysledku budem informovat

    #292522
    SKYklop
    Účastník (Participant)

    mal som to na imac24, flaky vycistili v servise, bol to prach pod sklom, po case tam je zas, uz to neriesim

    #292523
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    SKYklop : Precitaj si prosim Ta moj prispevok dokladne :-)

    #292600
    mylanko
    Účastník (Participant)

    Prach to urcite nie je, aspon v mojom pripade nie. Zacalo mi robit to iste priblizne pol roka – rok po kupe. Obcas tie flaky je vidiet viac, obcas skoro vobec. Najviac sa to prejavuje pri intenzivnejsej praci, resp. ked mam nejake okno dlhsie otvorene a niektore jeho prvky sa na displej odtlacia :) Najviac to je vidiet na ikonach v docku, ktore pri starte (bielej obrazovke) dokazem rozoznat a dokonca su farebne :) Aj som to chcel poriesit v ramci zaruky, ale nejak som nemal cas …no a odvtedy nejak uplnynulo takmer 5 rokov :D

    #292623
    raul
    Moderátor

    :D :D

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 38 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.