Domov › Diskusné Fóra › Ostatné › Tmave flaky pod displejom na iMac 27
- Toto téma obsahuje 37 odpovedí, 16 hlasov, a bola naposledny upravená pred 10 years od
????.
-
AutorPríspevky
-
4. decembra 2011 o 11:09 #82352
eraserv6
Účastník (Participant)Ahojte.
Dnes rano som zapol iMac a hned pri bootovani som si vsimol na sedom pozadi tmave flaky v lavej a pravej hornej casti obrazovky. Zistil som ze sa nenachadzaju pod prednym sklom ale niekde priamo v osvetleni samotneho LCD.http://dl.dropbox.com/u/5878857/IMG_3667.jpg
(Foto je schvalne nezaostrene)Presiel som horu prispevkov s tymto problemom kde som sa docital ze pricinou je zla konstrukcia LCD a jeho utesnenia a co je horsie, Apple sa vykruca tieto displeje vymenit v ramci zaruky.
Situacia je taka ze niektorym bola reklamacia uznana az po dostatocnom „tlaku“ zakaznikov po celom svete v autorizovanych servisoch a vacsina obstala naprazdno.
Tak sa chcem spytat ci z Vas niekto nema podobny problem s flakmi pod displejom(nie pod ochrannym sklom!!!) a ako ste to riesili, pripadne postoj autorizovaneho servisu. Dakujem4. decembra 2011 o 11:38 #292399mahomo
Účastník (Participant)no ak to nie su odtlacky prstov zvrchu na skle :) , tak jednoznacne reklamacia! je to defekt displeja? ak vychadzam cisto iba z fotky, tak to vyzera ze je.
ja osobne si velmi potrpim na zobrazovacie jednotky a kazda mala vada je predsa len vada, nie?
cize moja rada, ak to tam nebolo, teraz je, ak to nezmizne, tak reklamuj!
4. decembra 2011 o 11:53 #292403retro13
Účastník (Participant)Urcite to uz nezmizne. Vadny panel. Presne takto isto som mal aj ja na jednom NB Dell, akurat u neho to bolo po celej obrazovke.
4. decembra 2011 o 11:56 #292405denton
Účastník (Participant)Netreba nic reklamovat!
Kamos to ma uz dlhsie, ale nejako sa mu to nechce riesit, pricom riesenie je jednoduche. Totiz nejde o ziadny defekt displeja ale o prach, ktory sa dostal pod sklo. Staci teda len sklo odstranit a vycistit z vnutornej strany.
Tu je par navodov:
http://www.youtube.com/watch?v=9cHMHzq5E5I4. decembra 2011 o 11:59 #292407mahomo
Účastník (Participant)Prach? to sa tam akoze dostane zo dna na den?
4. decembra 2011 o 12:06 #292411retro13
Účastník (Participant)Pravda . . . je to defekt a bude sa dalej sirit az bude uzivatel vidiet len flakatu pracovnu plochu.
4. decembra 2011 o 12:09 #292412denton
Účastník (Participant)retro13 ty si ani nemal iMac, mas len trapny Dell a to proste nemozes porovnavat. Kamos ma tuto vadu uz rok a nijako sa to nesiri, proste je to obycajna spina, internet je toho plny.
4. decembra 2011 o 12:11 #292414eraserv6
Účastník (Participant)denton : Nejedna sa o prach na ochrannom skle! Sklo som mal totizto dole a ked som sa na displej pozrel zblizka, bolo vidiet ze tie flaky su evidentne pod povrchom LCD.
Tipujem ze by to mohol byt prach nahnany z ventilatorov do nejakych takych miest kde ten displej nie je dokonale utesneny. Vcera vecer bolo este vsetko OK a dnes rano ma prebral takyto sok!
Napokon vsetci dobre vieme kolki z nas mali trable s prachom pri iPhone 3G.
Na inete je hromada prispevkov s rovnakym problemom, ja len chcem vediet ci niekto taketo nieco neriesil u nas na SK a ako sa k tomu postavili nase autorizovane servisy.4. decembra 2011 o 12:45 #292426retro13
Účastník (Participant)denton preber sa myslis, ze iMac je jediny bezchybny v celom vesmire? Videl som to aj na iMacu a viem, ze je to proste vada a treba ju reklamovat.
4. decembra 2011 o 14:22 #292451norika77
Účastník (Participant)necakaj a chod to reklamovat, ja som mal to iste len v mensom rozsahu a reklamacia v pohode vybavena za dva dni v piestanoch a nie je to prach ale vadny displey
4. decembra 2011 o 15:05 #292459eraserv6
Účastník (Participant)norika77 : Diki za info, odnesiem ho de servisu a dam vediet ako to dopadlo.
4. decembra 2011 o 16:24 #292474raul
Moderátorgood luck
4. decembra 2011 o 20:26 #292498Jozef Remen
Účastník (Participant)denton: netrep, iMac nemas. Mame v robote dva 27″, pol roka stare a oba maju tento problem. NIE JE to prach. Tiez som v to dufal, odnal som sklo prisavkami ale prach to nebol.
Su to vypalene flaky na LCD. Jednoducho, dochadza k nejakej chemickej premene vplyvom tepla, ktore iMac nestiha odvetravat. A to som HNED na zaciatku zvysil otacky ventilatorov.
Toto proste Apple neporiesil. A najhorsie na tom je, ze tento problem pretrvava od noveho dizajnu od 2007 (prve hlinikove) a NIC sa s tym neriesi!
Takze Denton, nabuduce „get your facts straight“ a potom vypisuj. Je to jednoznacne na reklamaciu.
Druha vec je, ze tie flaky tam budu za par mesiacov spat.
4. decembra 2011 o 21:24 #292507andreos
Účastník (Participant)Ano je to vada od zavedenai 27 palcoveho imacu. Ja osbne som mal flaky sivo zlte, dal som to reklamovat a skoncilo to vymeou celeho displaya. Zatial sa to na nom znova neobajvilo. Apple na kdesi na support strankach aj k tomu cosi napisane v zmysle ze to bol problem z lepidlom alebo nieco take. Kazdopadne u man cca 1 rok po oprave je to v poriadku.
Takze traba navstivit predajcu v mojom pripade to vyriesenie trvalo 4 pracovne dni.
takze drzim palce.4. decembra 2011 o 22:26 #292511denton
Účastník (Participant)Jozef, nauc sa citat, ja som nikde nepisal, ze mam iMac, ale ze to ma kamos a tiez ma tuto vadu. Ale nejako to neriesil, takze sme skoncili pri tom ze je to prach (kedze viacero pripadov na internete o tom hovorilo) a ze mu to az tak nevadi a zaruku uz na to aj tak nema.
5. decembra 2011 o 0:07 #292520eraserv6
Účastník (Participant)Jozef tak ako pises, moj iMac ma 5 mesiacov a tie flaky su jasne pod LCD displejom, nie pod ochrannym sklom. To by som si mohol aj sam vycistit.:-))
denton : Beriem aj tvoj prispevok ako naucny, samozrejme ak je iMac v prevadzke prevazne vo fajciarskom prostedi tak bude nachylnejsi na zasranie ochranneho skla ale to nie je moj pripad.
Ako uvadzam, flaky sa objavili pod samotnym displejom a ich intenzita sa nezmenila pocas celeho dna, skor ocakavam ze sa to bude zhorsovat.
Kedze o tri dni odchadzam do zahranicia na dlhsiu dobu, musim reklamaciu riesit az o mesiac ale urcite budem informovat o vysledku pretoze si myslim ze dalsi spokojny uzivatel iMac 27 s tym bude si mat problem ak sa unho prejavi vada displeja v tomto smere.
Chlapi, neurazajte sa prispevkami a osocovanim medzi sebou, co som zistil je to v celku rozsireny problem u tychto strojov, ja som si chcel byt isty kladnym vyriesenim reklamacie ak teda uz s tym niekto problem mal a urcite Vas o vysledku budem informovat5. decembra 2011 o 0:24 #292522SKYklop
Účastník (Participant)mal som to na imac24, flaky vycistili v servise, bol to prach pod sklom, po case tam je zas, uz to neriesim
5. decembra 2011 o 0:36 #292523eraserv6
Účastník (Participant)SKYklop : Precitaj si prosim Ta moj prispevok dokladne :-)
5. decembra 2011 o 15:41 #292600mylanko
Účastník (Participant)Prach to urcite nie je, aspon v mojom pripade nie. Zacalo mi robit to iste priblizne pol roka – rok po kupe. Obcas tie flaky je vidiet viac, obcas skoro vobec. Najviac sa to prejavuje pri intenzivnejsej praci, resp. ked mam nejake okno dlhsie otvorene a niektore jeho prvky sa na displej odtlacia :) Najviac to je vidiet na ikonach v docku, ktore pri starte (bielej obrazovke) dokazem rozoznat a dokonca su farebne :) Aj som to chcel poriesit v ramci zaruky, ale nejak som nemal cas …no a odvtedy nejak uplnynulo takmer 5 rokov :D
5. decembra 2011 o 19:10 #292623raul
Moderátor:D :D
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.