Time capsule + vigor draytek 2820 = pomalý internet

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Time capsule + vigor draytek 2820 = pomalý internet

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    marcok95
    Účastník (Participant)

Zdravím,

doma mám vigor draytek 2820 ako router a na tom napojený TC. Na WIN ide internet ako má, ale na Macu je to strašné… Skúšal som reklamovanie macu, reinstall no nič nepomohlo… Ten kto mi zapájal net sa vyhováral že Telekom má preťaženú sieť tak to ide pomaly – čo je riadna blbosť keď na WIN to ide ako má…

Neviete mi poradiť? Mám pocit že je to zle nastavené…

Nastavenia iCloud: Funkcia prístup na môj mac je pomalá pretože na oby dvoch je zapnuté DHCP + NAT. – také niečo mi tam píše. No keď som vypol DHCP + NAT tak mi nešiel internet…. :/ fakt neviem čo s tým… a kvôli tomu nenávidím svoj mac – radšej si zapnem ntb s WIN a idem…

Ak mi niekto pomôže finančne ho odmením na PayPal :))

MoRFi
    Účastník (Participant)

marcok95: zatial Time Capsule nevlastnim ale skus vypnut DHCP na Time Capsule a kabel z Vigora pripoj do LAN portu Time Capsule. Ja to mam doma takto podobne az nato ze sa jedna o ine zariadenia. Ale moj problem to poriesilo perfektne. Co moze byt druhy problem je to ze mas nastavene rovnake rozdavanie IP na oboch routroch. To znamena ze aj vigor aj TC mozu rozdavat napriklad 192.168.1.*

cthulhu
    Účastník (Participant)

.

mylanko
    Účastník (Participant)

marcok95: Z routra by si mal mat napojeny sietovy kabel vo WAN porte na Time Capsuli (ako pise Morfi). Kedze ti fici siet cez dva routre, tak by si ich mal premostit (prepnut do Bridge Mode), inak ti to bude sposobovat problemy, ktore opisujes. Zapni Airpot Utility na Macu, vyber Time Capsule (left click -> edit). V hornych taboch vyber Network a tam by si mal mat nastavene Router Mode: Off (Bridge Mode). Tym zabezpecis, ze DHCP a NAT ti bude poskytovat iba telekomacky router. Na ich routri mozes vypnut Wifi a pouzivat ho v podstate len ako DSL modem. Ostatok mozes nechat na starosti Time Capsule.

Pripadne ak by si este chcel ponechat zapnute Wifi aj na Drayteku a pomocou TC rozsirit WiFi siet, tak by to malo fungovat aj tak, ze v Airport Utility v zalozke Wireless zvolis Network Mode : Extend a wireless network. Siet je vsak tak rychla ako jej najslabsi clanok a predpokladam, ze ten Vigor pouziva standard 802.11b/g co je pomalsie ako n-kovy standard, ktory ma TC. Pocitis to napr. pri kopirovani suborov. Osobne by som teda odporucal to co som pisal na zaciatku. Vlastne nove TC uz maju dualband, tak tam by to nemal byt problem.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.