Time Capsule – nutnost restartu modemu

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Time Capsule – nutnost restartu modemu

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #87296
    branicsko
    Účastník (Participant)

    Ahojte, tak som zasa raz precenil svoje sily

    Kupil som Time Capsule a cely zhavy ju pripojil do siete s tym, ze to bude moj novy wifi router. Nastavenie prebehlo lahko az som sa cudoval. Zial docudoval som sa hned ako som zistil ze internet samozrejme nejde. Zo zaciatku ukazovalo dve chyby. Najprv to, ze nepoznalo adresy DNS serverov, tie som napokon s vyuzitim este stareho routra nasiel a napisal ich do prislusnych koloniek. Horsie je to ale s hlaskou “Pripojenie na internet” na ktoru ked kliknem airport utility ma nuti restartovat modem, ktory samozrejme spravuje moj provider a ja ani len netusim kde u nas v panelaku je. Skutocne je tak dolezite restartovat modem? Moze byt nefunkcnost internetu sposobena len takymto niecim? Byvam v Martine a moj provider je Gaya, tak ak niekto ma skusenosti moze sa so mnou podelit.

    Dakujem za odpovede,

    #318743
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    tak napriklad UPC modem potrebuje (neviem ci sa to nezmenilo) restart modemu, koli spravne,u nacitaniu routeru, taktiez by to poskytovatel mal zvladnut nadialku, kedze mne restartli modem na moje poziadanie popri telefonate

    #318747
    raul
    Moderátor

    Ale na druhej strane, pokojne je mozne, ze to mas proste zle nastavene.. Niekoho vo svojom okoli, kto sa vyzna v routroch nemas? To by bolo asi naj..

    #319058
    branicsko
    Účastník (Participant)

    Ahojte, takze problem bol a je na strane mojho internetoveho providera. Time Capsule sa nedokaze pripojit ako router, musim ho mat zapnuty do svojho stareho routera cez bridge aby pracoval.

    Potrebujem ale poradit od vas, ktory s TC pracujete aj na Windowsoch. S Macbookom bezi vsetko bez problemov. Akonahle sa vsak snazim aby sa Win pripojil na 5 GHz siet vytvaranu mojim TC tak ju nevidim. Napriek tomu, ze sietovka je nkova. Mal niekto podobny problem? Na Macu ju vidim a pripojim sa na nu.

    #319079
    modemw
    Účastník (Participant)

    To ze notebook ma N-kovu wifinu este neznamena, ze musi mat podporu 5 GHz, moj brat ma takisto notebook s podporou N-kovej wifi avsak nie 5GHz

    #319105
    raul
    Moderátor

    Nemas to nahodou tak, ze provider ti viaze internet na mac adresu routera? Ja ked som si kupil TC? musel som volat providerovi, nadiktoval som mu MAC priamo z TC a odvtedy ide ako ma….

    CO pise modemw, je tak – nie kazdy notebook (a pokial viem, tak vacsina nie) sa vie pripojit na 5ghz siet, ale iba na 2.4ghz – ci uz a, b, g, n…

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.