Teplota MacBook Pro 13

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Teplota MacBook Pro 13

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    kephastar
    Účastník (Participant)

Zdravim Vas,

hladal som tuto temu na nete, kde som o nej precital dost vela, no na tomto fore som o tom nic neprecital. Mam starost so svojim MBP 13 (posledny model), nakolko sa mi dost hreje… vzdy ked je zapojeny do elektriny, aj ked nabija alebo aj ked nenabija, tak sa case v hornom rohu pri MagSafe porte az do viac ako polovice vertikalne a horizontalne zahreje na taku teplotu, ze je problem tam udrzat ruku. Pri behu na baterku je vsetko ok. Stve ma to hlavne preto, lebo na tejto strane je cela maticna doska aj s procakom a tymto komponentom teplo nerobi dobre. Ako to je u Vas?

Baron
    Účastník (Participant)

Pozri si teplotu cez istat pro….zaujima aku teplotu mas …mose to byt poskodeny port na magsafe….ja mam macbook alu a mam teplotu 53 stupnou pri normlanej praci…net, hudba..skusal som ties ten tvoj kriticky roh ale ja ho mam takmer studeny

zeiro
    Účastník (Participant)

mne sa velmo hreje nabijacka ale len pri nabijani.

ygy
    Účastník (Participant)

zeiro nečakané :D :D ja mám teraz 59 a celkom sa divím lebo už 2 hodiny pozerám flashový film

kephastar
    Účastník (Participant)

iStats po cca 30 min v elektrine:
    CPU: 70
    Base 1: 38
    Base 2: 38
    Base 3: 36
    Base 4: 40
    Heatsink B: 62
    Northbridge: 58

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

@kephastar
    no… tie teploty su dost nadpriemerne. Mas aj nieco pozapinane ci sa ti to CPU zahreje na 70C len tak pri nic-nerobeni ? Pozri si Utilities/Activity Monitor ze ci nejaky proces nevytazuje CPU.

Ono treba mysliet na to ze aj zjavne „neskodne“ browsovanie netom vie paradne zakurit prave kvoli uz spominanemu flashu. Ten totiz nieje moc optimalizovany pre os x a vytazuje procesor. Aj nejaka mensia reklama na webstranke – nemusi to byt zrovna video.
    Alebo ak mas zapnuty nejaky – aj jednoduchy – PowerPC program.

maros.v
    Účastník (Participant)

Tak ako hovori sleepwalk3r – skontroluj najprv cez ActivityMonitor beziace procesy. Potom sa uvidi co dalej. Moje hodnoty na tej istej masine pri 10 dnovom uptime, pootvaranych celkom dost programov, zo 10 tabov v Safari su:

HD: 28
    CPU A: 47
    Hetasink B: 42
    Enclosure bottom: 26
    Northbridge 1: 39

RedyMex
    Účastník (Participant)

HD: 40°
    CPU: 62°
    Heatsink B: 54°
    Northbridge: 49°

ale na MacBooku ledva ruku udrzim. Akoby sa zahrial ten hlinik a uz nevedel vychladnut.

slavcomirko
    Účastník (Participant)

Kolko z Vas ma pripojeny externy monitor? Dokedy nemam pripojeny monitor, tak je to do 55 stupnov, ale ked pripojim monitor, tak aj 70 padne :)

roarbb
    Účastník (Participant)

Ja mam pripojeny aj externy monitor (samsung 24″), MacBook Pro 13″ a mam ho zapnuty skoro cely den … teploty vyzeraju takto

http://dl.dropbox.com/u/6054325/screenshoty/Screen%20shot%202010-05-15%20at%2010.50.48%20AM.png

slavcomirko
    Účastník (Participant)

Ide o to, ze ci nieco na macu aj robis. Jasne ze aj ja, ked odidem od macu a ho necham 2 hodiny len tak lezat, ze dosiahne taku teplotu, ale proste ked pracujem, tak je to niekde inde….

Pepsi
    Účastník (Participant)

Uvažuju o koupi 13 Macbook pro 2010 (levnější varianta) a zajímalo by mě, jestli je to opravdu tak vážné s těmi teplotami. Je mi jasné, že naprostá většina notebooků v zátěži hodně topí. Je to ale až tak vážné, že bych nemohl Macbook normálně používat (myslím touchpad, jeho okolí a klávesnici)? Na který místech vlastně hřeje nejvíce? Díky za odpovědi.

dubak
    Účastník (Participant)

pri touchpade resp. trackpade by nemal, ale kuri to riadne vlavo hore pri klavesnici

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.