Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › systemstats
- Toto téma obsahuje 8 odpovedí, 3 hlasy, a bola naposledny upravená pred 11 years, 2 months od
Karol61.
-
AutorPríspevky
-
25. apríla 2014 o 23:21 #99971
Karol61
Účastník (Participant)Ako sa dá zrušiť aby saneúäšťal program systemstats. Ďakujem
26. apríla 2014 o 8:17 #381808rudo.ba
Účastník (Participant)26. apríla 2014 o 21:08 #381830Karol61
Účastník (Participant)Rudo.ba ďakujem za link. Tiež som pozeral na webe a našiel som aj túto stránku. Skúšal som uvidím či sa to bude opakovať čo predpokladám, že áno keď je to systémový súbor na správu. I tak ďakujem.
4. mája 2014 o 8:08 #382115Karol61
Účastník (Participant)Vážený k dnešnému dňu som bol názoru, že OSX je dobrý systém. Ale neustále aby som kontroloval či mi na pozadí beží aplikácia systemstats lebo sa začne Macbook Pro 13 prehrievať a ventilátor ide vyskočiť ? Mám aj iMac 27, Macbook Air ale nikdy som sa s tým nestretol. Ozaj neexistuje možnosť hoci aj preinštalovávanie OSX aby prestal tento problém ? Stále mám spustený monitor aktivity aby som kontroloval či nebežé systemstats. Je to normálne ? Rady v predošlom linku som vyskúšal a pozastavovať systemstat sa nedoporučuje tak neviem.
4. mája 2014 o 10:09 #382123rudo.ba
Účastník (Participant)Karol, prečo si myslíš že musíš mať neustále spustený activity monitor a kontrolovať systemstats? Ani jedno ani druhé nemusíš. Však sám píšeš, že si sa s tým doteraz nestretol. Ani ja, až skrze tvoj príspevok. Ak žiadne problémy so systemstats nepretrvávajú, nie je dôvod sa ním naďalej zaoberať. Ak sa problém opakuje (a jednorazové riešenie cez príkaz killall nepomáha, určite nepozastavuj systémovú funkciu), skús čistú inštaláciu.
Mám MBP early 2011, inštalovaný z výroby 10.6, len update (nie preinštalácia) na 10.7, potom 10.8 a 10.9. Žiadny systemstats neriešim. Ani ram pravidelne nemažem, ani logy a cache… To si musí mac spravovať sám. Ak by niečo blblo, tak urobím po rokoch reinštal, zatiaľ nemám dôvod.
4. mája 2014 o 17:02 #382154Karol61
Účastník (Participant)Macbook Pro 13 mám cca mesiac. Ako som písal zatiaľ som sa s tým nestretol ale čo mám nechať pri spustení systemstats vyskočiť ventilátor z Macbooku :-) Je dosť príspevkov čo sa ľudia s tým stretávajú a vraj je to softwarový problém nového OSX. Tak verím, že je to len nejaká hlúposť. Čo sa týka Novej inštalácie neviem nakoľko Maverick som upgradoval zak nemám skúsenosť s čistou inštaláciou a už vôbec odkiaľ ju vziať. Jedine nainštalovať predošlú verziu a potom spraviť upgrade na Maverick a to sa obávam aby som nebol tam kde teraz. Je zaujímavé, že na Macbook Air som takisto robil upgrade na Maverick a nedeje sa žiaden problém s systemstats. I tak ďakujem za každú radu.
7. mája 2014 o 23:38 #382319JaroM
Účastník (Participant)Podobny problem som riesil aj ja. Vecne sa mi MBP 13 zahrieval po upgrade na Maverick, ze az. Musim podotknut, ze riesenie som nasiel ja pre seba v tomto: odpojil som externe zariadenia, teda externy monitor, nakolko ho momentalne nepotrebujem, klavesnica, USB hub, externy FW disk, tlaciaren. Zaroven som upgradol na 8 GB kit z predchadzajuch 4 GB a aktualne mam CPU sensor na 58 st. Celsia. Externe zariadenia pripajam, ked treba. Nehovorim, ze je to univerzalne riesenie, ale mne to pomohlo. Mozno to pomoze aj dalsim :)
8. mája 2014 o 6:36 #382321Karol61
Účastník (Participant)Ja nemám nič pripojené ma Macbook Pro a už ma to prestáva baviť neustále vypínať stemstats Tiež iPhone po upgrage iOS 7 . Nikdy sa mi predtým nestalo, že by mi zamrzol iPhone Teraz už neviem koľká krát. Začína mi to niečo pripomínať z čias keď som mal Windows a mobil iných značiek. :-)
10. mája 2014 o 19:45 #382387Karol61
Účastník (Participant)Konečne sa zdá, že som vyriešil neustále spúšťanie súboru systemstats. Postup : spustiť program Disková utilita a dal som overiť práva na disku po ukončení kontroly spraviť kontrolu práv na disku a potom spraviť opravu práv a to aj disku. Potom doporučený reštart a je koniec problému. V podstate sa program spustí ale skontroluje systém a vypne sa bez zaťažovania procesora a stáleho prehrievania.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.