subor vraj neexistuje, pritom sa nanho pozeram

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software subor vraj neexistuje, pritom sa nanho pozeram

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #59851
    pablos
    Účastník (Participant)

    Dnes rano som si isiel pozriet svoju prezentaciu, ktoru som potreboval a OS X Leopard mi vyhlasil, ze subor neexistuje, pritom je pekne v mojom domovskom priecinku. Vyskusal som este pokus a preniesol ho do Windowsu a tu mi ho pekne system otvoril.

    V com moze byt problem? Mac je dva tyzdne stary, do systemu som sa vobec nesprtal. Ked som ho hodil do hlavneho priecinku documents alebo na plochu, tak ho system otvori. Inak robi mi to pri vsetkych veciach, ktore su otvarane Open Office 3 ale len v mnou vytvorenych podpriecinkoch v casti Documents. Ked vsak kliknem len pre quicklook na space, tak mi ukaze nahlad napriklad doc suborov vporiadku.

    moze tu pomoct ta oprava prav? aj ked sa mi pri normalnej praci bez zasahovania do systemu zda divne, ze zo dna na den sa nedaju otvorit subory

    DOPLNENE: oprava prav nepomaha :-/
    DOPLNENE 2x: problemove priecinky mali v nazve Š a á, po vytvoreni novych bez interpunkcie nie je problem. Ale aj tak nechapem, co sa zmenilo za tie dva tyzdne, ze zrazu blbnu priecinky s interpunkciou :-/

    #137948
    raul
    Moderátor

    skus ho na hdd presunut na ine miesto..

    #137949
    raul
    Moderátor

    skontroluj si nastavenie jayka v system preferences.

    #137953
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Toto je problem noveho Open Officu 3 a nie Leoparda. Je to presne ten problem ako si ho opisal – nazvy suborov, adresarov s diakritikou… Co sa zmenilo? Nainstaloval si OO3?

    #137988
    pablos
    Účastník (Participant)

    tak ked je to problem Open Office 3, tak s tym nic nenarobim. Nastavenie jazyka Anglicky, region Slovensky, nic som nemenil. Problem bude asi fakt s tou interpunkciou. zaujimave vsak je, ze doteraz, cize skoro dva tyzdne s tym nebol ziaden problem a OOo3 som do MacBooku instaloval hned po kupe a fungovalo vsetko vpohode. ziadny problem s diakritikou, nic

    #138279
    howoarang
    Účastník (Participant)

    Problem je v diakritike. Pravdepodobne mas v nazve suboru pouzitu diakritiku (dlzen, makcen…), takze problem nie je v Open Office, tento subor by ti nesiel otvorit ani cez Office for Mac, vyhodil by ti to iste chybove hlasenie. Takisto je to aj s inymi subormi, napr. s MP3-> pustil som iTunes, dal som otvorit MP3 subory na disku s windowsom a pustit nesiel ziaden subor, ktory mal v nazve pouzitu diakritiku.

    RIESENIE:
    Nainstaluj si Paragon NTFS for MAC. Mne to problem vyriesilo a navyse, pomocou tejto utility je mozne zapisovat udaje aj na “windowsacke” particie formatu NTFS. :-)

    #138283
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Ja vobec nechapem zase preco si pomenovavas subory s diakritikov ? stym moze byt problem hoci kedy na hoci jako systeme.

    To ze niaka stara pani pracujuca na pc to tak pomenuje este pochopim.

    #138284
    raul
    Moderátor

    to je pravda, tiez nic nikdy nemam pomenovane s diakritikou… Len problemy. Ale to neriesime, ale zas odporucame :-D

    #138303
    pablos
    Účastník (Participant)

    no ako ja som ziadny subor nepomenoval s diakritikou, to nikdy nerobim, dobry zvyk pri robeni internetovych stranok.

    Problem vsak bol v nazvoch priecinku, v ktorom som mal subor ulozeny, lebo prave ten som nazval Škola a prave kvoli tomu to neslo.

    #139065
    howoarang
    Účastník (Participant)

    Ako som spominal, nainstaluj si tam Paragon NTFS a problem nebude ani so subormy s diakritikou.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.