Stratené dáta Time Machine (Yosemite)

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Stratené dáta Time Machine (Yosemite)

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #103158
    M.V.
    Účastník (Participant)

    Zdravím, vyskytol sa u mňa problém so stratenými dátami po kompletnom 5 hodinovom zálohovaní.

    Vykonal som zálohu, čakal 5 hodín kým to dokončí a spravil clean install z dôvodu problémov s Yosemite. Na moje prekvapenie po restore z TM nemám žiadne dáta na ploche, v downloadoch ani nikde. Chcel som si ich manuálne vytiahnuť zo zálohy ale ony sa tam nenachádzajú. Zmizla mi všetka hudba, fotky, škola, práca, no proste všetko čo bolo v “Users”.
    Nemenil som žiadne nastavenia, nebabral som sa s “Exclude these items from back up”.

    Stretol sa s tým niekto? existuje nejaké riešenie?

    Vďaka

    #397195
    joer
    Účastník (Participant)

    Ano , keby si si predtym ako si ninstaloval Yosemite presiel diskusiu tuna na fore, tak by si nasiel moj príspevok, kde o tom pisem. Zmizla mi zaloha od juna, takze tak. Sudruhovia v Cupertine vzdy nieco dodrbu v TM ked vydaju akoze novy system. Presne toto sa dialo pri Lione myslim. Nasrať im do rúk a nepustiť k vode aspon mesiac.

    #397204
    M.V.
    Účastník (Participant)

    Mne nezmizli staré zálohy ako si písal, mne to nespravilo kompletnú zálohu ale len čiastočnú. Z pôvodných cca 100GB mi zálohovalo len 30 a to všetko aplikácie a podobné hlúposti. Folder Users/Name je totálne prázdny. Na dokumenty mne potrebné sa mi TM vy….. .

    #397206
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Super :-) Niet nad zálohované dáta čo Time Machine neprečíta :-) Ešte , že sú fyzicky na ext. HDD :-) Hádam to čo skoro opravia . zatiaľ mi Yosemite šlape super. až na toto.

    #397209
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Ja si dáta zálohujem manuálne, nepoužívam proprietárne “knižnice” či už v Time Machine ale aj štruktúru fotiek cez iPhoto, cloudové synchronizácie a ani iné “život zľahšujúce veci” a čuduj sa svete, nikdy som problém nemal ;-) , avšak podmienkou je mať poriadok, systém a prehľad vo svojích dátach.

    Je to síce old-school, ale NIKDY som nemal problém so zmiznutými dátami, na rozdiel od viacerých užívateľov použivajúcich automatizované technológie v štýle TimeMachine.

    Viem, že je jednoduchšie mať štýl “reinštal OS a obnovenie z TM”, ale raz za rok si deň času hádam nájdem… A preto neriešim takéto problémy ;-)

    #397211
    PKI
    Účastník (Participant)

    Vie mi niekto poradiť : po čistej reinštalácii yosemit , predtým záloha na time machine, keď chcem obnoviť maili v time machine ich nevidím v čase pred preinštalovaním čiže neviem ako sa dostať k zálohe mailov.

    #397230
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    A preto sa netreba spoliehať na Time Machine a dáta ako emaily (ale napr. aj kontakty či záložky v Safari) treba exportovať, a ak sa niečo pokazí, zo zálohy (exportovaného súboru, ktorý si pred reinštalom dáme na externý disk alebo USB kľúč) sa importujú. Hotovo.

    Viem, že týmto som nepomohol, len chcem poukázať, že nie všetko nové (TM) musí byť lepšie ako old-school. Hlavne pri automatizačných programoch alebo cloudovych záloh.

    #543413
    FoXo
    Účastník (Participant)

    Ahojte nejdem zakladat novu temu. Mam TM s diskom 3TB. Pred 4 dňami som potreboval iečo odzálohovať a všimol som si, že staršie zálohy na boku čo sú tie paličky sú proste krátke a nedajú sa na ne klikať. Svieti mi záloha len že VČERA, DNES, TERAZ. Toto mi ale svieti každý deň a staršie zálohy čo boli akoby funkčné v Utorok proste už nie sú. 2TB dát na TM zapratané a neviem to odzálohovať. Nestretol sa s tým niekto ? Ďakujem

    #543416
    FoXo
    Účastník (Participant)

    Tak dneska ráno sa mi z nejakého dôvodu podarilo vyhrazal som sa booku zlikvidovanim , že mi ukázalo všetky zálohy od roku 2016 ale ked som na ne klikol tak nesli. Sipkou pod okno som sa dostal akurat len po oktober. Zaktualizoval sa mi potom system a skusil som teraz. Uz mi ukazuje zase len prezmenu DNES a TERAZ a uz nemam ani VCERA. DO minulosti sa zas neda ist

    #543463
    quadra
    Účastník (Participant)

    Time Machine zalohy mas na lokalnom (USB, Firewire) externom HDD alebo sietove (Airport)?

    #543464
    FoXo
    Účastník (Participant)

    AirPort Time Capsule od Apple 3TB verzia

    #543465
    quadra
    Účastník (Participant)

    Pravdepodobne odchadza HDD v Time Capsule (a je poskodeny file system na nom, sparse bundle zalohy su velmi citlive na poskodenie).
    V krajnom pripade otvorit Time Capsule, vybrat HDD a pripojit k Macu a rucne vytiahnut zalohy..

    #543474
    FoXo
    Účastník (Participant)

    Disk ma napadlo ci nebude pomaly KO. Ma uz svoj vek cca 5 rokov. Ked sa ale na TC pripojim cez program Forklift nieco ako Total commander vo win tak sa viem dost do archivu a data si bez problemov vytahat akurat nefunguje to cez mac program vstupit do TC tak neviem teda ci je disk ko alebo daco zblblo na baze softu. Rozmyslal som TC aj vyresetovat a nanovo nastavit. Kazdopadne ak bude treba vymenit disk za iny neviem ani co to vsetko bude obnasat

    sranda je este aj to ze posledne zalohy co robi aj ked na nom nic nove nespravim maju cez 5GB hoci je book od poslednej zalohy vypnuty   zapnem a drb 5 giga ako nic

    #543476
    FoXo
    Účastník (Participant)

    este ma tak napadlo ci sa daco nemohlo stat prechodom na catalinu kedze ta mi moje dokumenty presunula inam z kade som si ich musel potom naspat nakopirovat do zlozky ktoru ytvorila a teda sa zmenili aj cesty uplne

     

    ked mi to nezblbne a ukaze kalnedar aj dstarsie dni tak 13.10.2019 je posledny den ktory mi dokaze nacitat.

    #543478
    quadra
    Účastník (Participant)

    To ukazuje, ze data su tam, ale su porusene HFS+ indexy.. preto to nejde “automaticky” cez Time Machine rozhranie.. da sa to opravit, ale musis mat fyzicky pripojeny HDD k Macu a vhodnu utilitu ako Disk Warrior.

    Time Capsule sice robi zakladnu kontrolu suboroveho systemu HDD pri kazdom boote/restarte, ale nie detailnu (to by trvalo hodiny).. takze taketo chyby nezisti.. inak to nemusi odchadzat iba HDD, moze blbnut aj zdroj v Time Capsule (dost casta chyba po par rokoch prevadzky), ale castejsie odide HDD.

    Catalina nieco zmenila v strukture sparse bundle – uz sa na to stazovali viaceri uzivatelia, ze existujuce sietove Time Machine zalohy updatovane zo starsich systemov ako Mojave ci High Sierrra su velmi pomale.. ked sa vytvori nova (cista) Time Machine zaloha v Cataline, tak je to opat rychle.

     

    #543479
    FoXo
    Účastník (Participant)

    ak by som bral do uvahy  ze disk aj zdroj je este OK. Tak ak by som disk zmazal a nanovo nahodil aby si ho sformatlo alebo co urobilo v nastaveniach tam je daka moznost prepisat 35 krat ci kolko :D tak ta prucha HFS a indexy sa strati ?

    #543480
    quadra
    Účastník (Participant)

    Stara zaloha (sparse bundle) z Time Capsule ti ide vykopirovat po sieti na iny disk (to dlho trva, je to velke mnozstvo malych suborov)? To by som urobil v kazdom pripade, aby som nestratil data..

    Potom daj sformatovat disk v Time Capsule (v Airport Utility), tym mas cisty HFS+ suborovy system na HDD (ako od vyroby).. ked to prebehne OK, tak vyskusaj zalohovat.. pripadne mozes vyskusat nakopirovat naspat tu povodnu zalohu (z predchadzajuceho odseku).

     

    #543493
    FoXo
    Účastník (Participant)

    Oki Ďakujem za rady :) Potom už len vymeniť disk a to bude už vačší oriešok asi :D

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.