Stojí mi za tie peniaze MacBook Pro?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Stojí mi za tie peniaze MacBook Pro?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
    Príspevky
  • #72342
    majdy
    Účastník (Participant)

    Zdravím, už dlhšú dobu sa neviem rozhodnúč či siahnuť po MBP ( súčasný model 13,3″ ), alebo po Pavilione dv6-3060ec poprípade HP G62-B25sc. Len nejak mi nesedia HP-čka ( ich saši, klávesnica, a odrádza ma aj win ktorý je pri kúpe vo verzii home s dalšími predinštalovanými somarinami od HP a zaplatím zaň zbytočne, preferujem 7 ultimate, keď už tak ktorý používam aj doma ) . Po MB som túžil už dávno a láka ma to strašne aj teraz, ich spracovanie (aj funkčne ), výdrž baterky prenosnosť kdekoľvek kedykoľvek ( často budem nosiť do školy ), ďalej klávesnica a multi-touch trackpad, že pracuju ticho aj pri záťaži, a aj ich vychytávky ako magsafe alebo podsvietená klávesnica,. len ma odrádza vysoká cena, slabší výkon grafiky a možno trocha nekompatibilita s win aplikáciami (čo viem že sa dá riešiť rôznymi spôsobmi ).
    Len sa neviem rozhodúť, či mi to stojí za to si priplatiť a budem spokojný, či to časom nezačnem lutovať a nevyhodím zbytočne peniaze, hlavne ho asi budem používať na prácu v Revit Architecture 2010, samozrejme na zdielanie fotiek hdby filmov, a občas si zahrať nejakú tú hru ( PES 11, alebo niečo online s priateľmi ), inak často sa nehrávam, len zrdiedka a chvíľu.
    CHcel by som počuť váš názor, aké máte skúsenosti, či by mi to za tie peniaze skutočne stálo, alebo mám ísť po “obyčajných” notebookoch. Ďakujem vopred za komentáre, dúfam že som na nič nezabudol :D :)

    #230870
    mychaello
    Účastník (Participant)

    stoji

    PS: v tom slove je zodpovedane vsetko, moj nazor. daju sa o tom viest semestralky [viz. podobne diskusie priamo tu na macblogu], preco ano a preco nie … no ja to vyjadrim tym jedinym slovom ;)

    #230871
    iMartin
    Účastník (Participant)

    ahoj, no neviem ake mas skusenosti s mac os x celkovo. ja som si kupil tiez ten 13″ a som nadmieru spokojny (po skusenostiach s imacom). kompatibilitu som vyriesil virtualizaciou Win7 – v pohode som na tom hral starsie hry ale zapinam ho minimalne. u mna to bolo skor o OS ako o HW a bol som rozhodnuty prehryzt sa aj cez mensie problemy.

    #230872
    majdy
    Účastník (Participant)

    ďakujem a viem, čítal som pár diskusii, aj inde, a aj kamoš nedávno sa tu radil, len sa neviem rozhodnúť, tak som to skúsil ešte takto tu,..

    #230873
    hatto
    Účastník (Participant)

    cenou je to podobne si myslim, kedze musis (teda mal by si:D) za ten win ultimate zaplatit…
    a urcite stoji. prechod nelutujem.
    len varovanie, PES ti nepojde

    #230875
    majdy
    Účastník (Participant)

    # hatto
    …win by som riešil asi svojou pirátskou kopiou :D …..a prečo by nešiel PES?,.ten by som púštal samozrejme cez win nejakým spôsobom,..viem že na os x nepôjde,

    #230876
    termix
    Účastník (Participant)

    No pokial budes pouzivat prevazne Revit, tak budues musiet mat nainstalovany Win cez bootcamp, virtualizovany WIN ti na 3D stacit nebude. Ale inak smelo do toho, nebudes lutovat :) Na caste prenasanie je ako stvoreny.

    A aky je tam cenovy rozdiel?

    #230881
    mamvtrubke
    Účastník (Participant)

    Ale davaj pozor, cesta spat vacsinou neexistuje. Once you go mac, you’ll never go back…

    #230894
    mmiikkii
    Účastník (Participant)

    jj, kto spozna mac ine uz nece :)

    #230897
    Lens
    Účastník (Participant)

    Skus sa spytat inak. Stoji za to pc? Ak si odpovies ano tak si rovnaku otazku daj za 3 roky: Stalo za to kupovat to pomale stare pc?

    #230901
    marekh
    Účastník (Participant)

    pred necelým mesiacom som si kúpil nový MB Pro 13,3. Je to môj druhý Mac a som nad mieru spokojný. Nevymenil by som ho za nič ine :) všetko je na ňom super.

    #230910
    petiar
    Účastník (Participant)

    Ja by som ti MBP veľmi odporučil. Ale keď si predstavím, že každý z tých sto ľudí ktorí tu za posledný čas založili presne takúto istú tému (oplatí sa mi MacBook?) sem začne chodiť a prasiť fórum podobným spôsobom…

    Kúp si Lenovo, prosím ťa.

    #230917
    t6mas
    Účastník (Participant)

    petiar – suhlas.. pomaly zacinam odradzat pripadnych zaujemcov od macov.. uz sme sa prehupli cez 10 percent.. zacne to byt zaujimava platforma aj pre rozne zivly.. s klesajucimi cenami macov detto..

    #230923
    mychaello
    Účastník (Participant)

    @petiar & @t6mas – don’t panic! :))

    #230924
    barry
    Účastník (Participant)

    Nevahaj….

    ja som kupil moj prvy mac pred 2 mesiacmi MBP 13 a uz si neviem predstavit ze by som sa vratil k PC…

    vlastne sa cudujem ako som doteraz mohol nieco robit s tymi atrapami notebookov co som mal doteraz.

    Ked som si kupil mac, zmenil sa mi zivot :O)

    #230928
    majdy
    Účastník (Participant)

    @termix – viem, čítal som o tom niečo, aj o zníženom FPS o 40-60% a aj to plánujem nejak tak cez bootcamp, a čo sa týka cenového rozdielu,.ceny sú neporovnatelné,.dve odlišné kategórie, mne ide skôr o mac, tie HP-čka sú alternatívy pokial pôjdem od macku, ale cena na tom hp bola 650 -620 €

    …..všetkým ostatným zatial veľmi pekne ďakujem :) ..jednoznačne vedie mac :)


    @petiar
    @t6mas – kľud, viem že v podstate témy s podobnou podstatou tu už boli, a čítal som ich, neviem sa však rozhodnuť a notebook si vyberám takmer mesiac, potreboval som len pár rád a odpovedí na to čo som sa nedočítal, pôvodne som sem ani žiadu diskusiu zakladať nechcel, ale môjmu známemu tu myslím že dosť pomohli a poradili tak som to checl skúsiť aj ja,

    #230939
    dubak
    Účastník (Participant)

    To je fajn, ale mohlo by sa to radsej pisat do jednej temy a nie vytvarat 20 o tom istom, tym teraz nemierim len na teba len je to uz dost neprehladne ak je tu kazdy den nova tema s tou istou otazkou

    #230940
    t6mas
    Účastník (Participant)

    you are welcome.. ja som len reagoval na ten huf ludi co sa zenie do apple komunity a nevie ani len popisat svoj problem a gramatika tiez nie je ktovie co.. pre ilustraciu:

    “cawte.. help!!!! ako stiahnem fotki do meku??????? dyk”

    #230941
    mychaello
    Účastník (Participant)

    @t6mas – huste, tak ale uznaj, ze toto nie je ten pripad

    #230943
    mychaello
    Účastník (Participant)

    @majdy – osobne som toho nazoru, ze na fore o Apple asi nedostanes negativnu odpoved. skusal si sa pytat aj napr. na zive.sk ??? tam by to urcite pekne “vrelo” :)

    ja som ti svoj nazor napisal hned v prvom prispevku, uz je to rok co pouzivam MBP 13″ – vobec moj prvy apple stroj, predtym som bol dost nedovercivy smerom k apple produktom, no svoju volbu nelutujem a ako tu uz niekto spomneul, niet cesty spat. raz s nim zacnes a uz sa nebudes chciet vratit ku klasickemu pc ;)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.