SSD disk alebo RAM

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware SSD disk alebo RAM

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #85063
    matthew1111
    Účastník (Participant)

    zdravim,
    potrebujem poradit akym sposobom zlepsit vikon mojho Macbooku Pro 3.1. V prvom rade vobec mi nejde o ulozne miesto takze mi teoreticky staci aj 30-40GB disk. Len sa neviem rozhodnut ci si kupit SSD disk alebo zvysit RAM zo sucastnych 2 na 4GB?

    #307142
    igino
    Účastník (Participant)

    Oboje. Ale pekne poporiadku. Vacsia RAM-ka ti setri disk aj tym, ze zbytocne neswapuje/neuklada docasne subory na disk a pod. SSD disk zas naopak neuveritelne skracuje pristup k apliakciam a suborom – jednym slovom parada. Mas notas 3.1, skontroluj si maximalnu podporovanu RAM-ku.

    #307144
    matthew1111
    Účastník (Participant)

    Maximalna podporovna RAMKA je 6GB na tomto modeli. On ide pomerne OK ale je to citit lebo na druhom macu mam 4GB ram a ten ide o poznanie lepsie. Rozmyslam, ze by som zatial zvysil RAMku a SSD za par mesiacov. V akych cenach sa cca pohybuju tie SSD disky s tym, ze by mi stacil aj s malou kapacitou cca tych 30GB?
    Inac diky moc za jasnu odpoved.

    #307147
    igino
    Účastník (Participant)

    Na malu kapacitu SSD bacha! Ak by si to mal ako systemovy disk a vsetky (VSETKY) ostatne data na nejakom externom disku, OK. Ak vsak ten SSD zaplnis takmer doplna, alebo povedzme do nejakych 3/4, moze sa stat, ze ta odozva az taka nebude a navyse sa skor “opotrebuju” sektory. Radsej pozri nieco v kapacite 128GB, ceny nie su az take sialene ako pred rokom. A co sa tyka RAM-ky, mozem ti pomoct. Ja som predal svoj MB Pro V4.1 a zostali mi 2ks 667MHz pamati kazda o velkosti 4GB. Predal by som ti ich za povedzme €40 za kus. Jedna sa presne o tieto pamate: http://is.gd/bO6Ow5
    Aka si lokalita?

    EDIT: ak chces tie RAM-ky, napis mi majlika. Mam ho v profile.

    #307157
    matthew1111
    Účastník (Participant)

    ja som z trencina…ty? to by bolo fajn..dalo by sa to spravit tak,ze by som tam pichol tu jednu 4GB od teba a jednu 1GB nechal co tam uz je? lebo dve 4GB by mi to aj tak nezobralo.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.