Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    brodo
    Účastník

Som novým užívateľom Macu. Nainštaloval som si len na skúšku SKYPE. Ale teraz ho nemôžem dostať preč. Po reštarte sa stále rozbieha a je aj na ploche.

Dík

yurayko
    Účastník

taq v nastaveniach zmen aby sa nepustal po starte a potom ho vyhod do kosa, voila :)

Peko00001
    Účastník

tema z nazvom skype tu uz je:
    https://www.macblog.sk/forum/discussion/8508/skype/#Item_0

preco zakladas novu s takym istym nazvom?
    co znamena ze ho chces dat prec?

brodo
    Účastník

mne sa ho podarí zastaviť, aby nenabehol. Ale nejaká ikona SKYPE stále je na ploche. Da sa spraviť iba EJECT, alebo do koša. Ale po reštarte zase to isté.

mrzo
    Účastník

2 brodo – to nam len oznamujes alebo sa snazis aj nieco spytat? :-) Radi ti poradime ale ja osobne neviem momentalne v com konkretne…

Peko00001
    Účastník

zamknut

brodo
    Účastník

for mrzo. No rad by som to odinštaloval, ale nejde to ani vhodením do koša.

igino
    Účastník

Ten SKYPE na ploche nie je nic ine ako instalacka. Klikni Eject a hotovo. Ak sa ti SKYPE spusta po starte, tak klikni pravym tlacidlom na ikonu SKYPE v Docku a odznac „Open at Login“. Potom sa nebude automaticky spustat pri starte. A ak ho chces odinstalovat, tak ho jednoducho hod z priecinka aplikacii do kosa.
    Pre ostatnych: naozaj mi to tu pripomina pokec a ine soc. siete. Prispievate, lebo sa nudite, alebo…..? Chlapec chcel poradit.

rudo.ba
    Účastník

OS X nerobí nič iné, než čo sa mu prikáže. Ak mu prikazuješ spúšťať nejakú aplikáciu z obrazu disku, tak ten obraz disku proste pripojí a aplikáciu spustí z neho. Potom prirodzene nemožno obraz disku vyhodiť, nakoľko je z neho spustená aplikácia, systém nedovolí vyhodiť disk, z ktorého akívne beží nejaký program… Ak sa chceš vyhnúť zbytočnému šachovaniu s obrazmi disku, spúšťaj danú aplikáciu priamo z Applications.

Inštalácia aplikácie z obrazu disku do priečinka Applications prebieha jej presunutím z primontovaného obrazu disku do priečinka Applications. To, čo si si stiahol zo stránok Skype je obraz disku (má príponu dmg). Samotná aplikácia sa nachádza vo vnútri (Skype.app). Po jeho primontovaní je to tam aj namaľované, čo sa má s aplikáciou spraviť (presunúť do Applications), nie spúšťať ju z obrazu disku. Po presunutí Skype.app do /Applications možno primotnovaný obraz disku ejectnúť a vyhodiť do koša a vysypať. Aplikáciu Skype potom treba spúšťať z /Applications (žiadny disk sa už nebude mať prečo pripájať, lebo tam žiadny nebude), resp. si aplikáciu možno pridať do docku.

Automatické spúšťanie možno zapnúť/vypnúť cez kontextové menu bežiacej aplikácie v docku, alebo niekedy aj v predvoľbách danej aplikácie (napríklad ako Skype).

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.