Skusenosti: Mac z druhej ruky?

Domov Diskusné Fóra Ostatné Skusenosti: Mac z druhej ruky?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #72392
    Suro
    Účastník (Participant)

    Zdravim pani (a damy),

    hladam dobre ponuky na MB White za rozumnu cenu. Ked som to povedal znamemu, tak sa zhrozil a povedal “pocitac z druhej ruky by som nekupil nikdy” (nie ze by sa vyznal do pocitacov, ale…), tak som nad tym zacal uvazovat… Jednoducho, ze ten pocitac (pouzime slovo pocitac ako suborovy nazov) nebude dobre fungovat, stale s nim nieco bude, zvacsa softveroveho charakteru, tak by som sa rad spytal na Vas nazor.

    Mate osobne (menej osobne ;) ) skusenosti s kupou Mac-u z druhej ruky trebars tu na fore? Kolko rocny je ten Vas stroj a ako podla Vas fici :)

    Dakujem

    #231256
    termix
    Účastník (Participant)

    Tak softverovych problemov sa bat nemusis, pretoze ked mac preinstalujes je softverovo ako novy.
    Ak kupujes z druhej ruky mac, treba predovsetkym hladiet na fyzicku kondiciu macu, ako stara je baterka a ako velmi je pouzivana. Hlavne si daj pozor aby nebol obliaty! Obliaty mac sa casom urcite poserie, aj ked teraz vyzera OK.

    Ked je to dobry stroj a majitel sa k nemu nespraval jak blbec, tak ti vydrzi este dlho :)

    #231287
    Leachim
    Účastník (Participant)

    Potvrdzujem, treba si dávať pozor na to obliatie.. Navyše apple má v macbookoch senzory, ktoré rozpoznávajú, či bol stroj obliaty, alebo nie a potom ani neuznávajú reklamácie, nech to vyčistíš ako chceš. SW preinštaluješ. Na čo by som sa pozeral osobne ja:
    -či nebol obliaty
    -kondícia baterky
    -kondícia pevného disku (vadné sektory, či nevydáva divné zvuky a podobne)

    Inak povrchové veci typu škrabance a tak by som si všímal podľa toho, aké sú… Ja mám napr MBP rok, zvrchu super stav, ale zo spodu vďaka hliníkovému spodku tam škriabance sú z doby, keď som ho nosil do školy, alebo na stretnutia s klientami… No tieto škrabance nemajú žiadny vplyv na funkcionalitu, iba znižujú hodnotu. Ak sú navrchu, po bokoch a podobne, tak to je známka, že s notbeookom nebolo dobre zaobchádzané.

    #231296
    potkan666
    Účastník (Participant)

    tak isto som kupil macbook white z druhej ruky a maximalna spokojnost stroj bol ako novy navyse mal uz cca 1 rok. predajca mi ho preinstaloval a prakticky som dostal novy stroj, pekny vybliskany. u mna mega spokojnost :)

    #231302
    modemw
    Účastník (Participant)

    takisto som kupoval svoj MBP – zasadne so zarukou, a tiez ho predavam – opat zasadne so zarukou, som trochu zavisly na tom mat velmi dlhu vydrz na baterku :D, takze kedze uz ma novy macbook 10 hod. vydrz, tak mi uz moja 7 hodinova nestaci, a len kvoli tomu ho predavam … ale inak som zdravy :D

    #231303
    iMartin
    Účastník (Participant)

    a Macy stracaju pomalsie na hodnote ako “klasicke” pocitace/notebooky

    #231304
    Lens
    Účastník (Participant)

    Tak ja zatial vsetky macy co som kupil boli odruky. Prvy co sa mi podarilo kupit bol predvazdaci model priamo s predajne ale dostal som ho za fajn cenu + 2 roky zaruka. Teraz ho ma sestra a stale ide bezchybne.
    Priatelke som kupil stary white tiez za super cenu. Cestoval som poneho cez celu republiku.
    Teraz ho uz vymenila za air lebo jej bol tazky. Tiez odruky. Ja som si predletom kupil macbook pro 15″ sice namal original nabijacku a bol s francuzkou klavesnicou ale spokojnost milion.
    Kupa od ruky ma hlavne vyhou nizsej ceny.
    Dokopy som za vsetky macy tieto zaplatil cca 2500€ Namiesto povodnych cca 5700€ Takze ak za mnou niekto pride a povie ze nechapem preco sa ti oplati mac tak mu poviem ze som ho kupil lacnejsie ako ty tvoje hp. Samozrejme ze som nemal hned novinky ktore vysli ale uz o 8-12 mesiacov sa da kupit velmi vyhodne.
    Treba len hladat a komunikovat. Este mozno by som spomenul ze co sa tyka bookov tak tie treba urcite si pozriet nazivo. Predsa len su prenasane a pouzivane dnu potom von + baterka mechanicke panty atd atd… zatial co nejaky stolny by uz odruky nemal by t problem vobec kedze sa snim praktivky ani nehybe.

    Este co sa tyka miest na nakup:
    -Jednoznacne bezproblemove je Mzone .Tam som kupoval od ludi asi 3 krat ( aj ked nie apple veci…) a predaval asi 2x. Vyhoda je ze pisu seriozny ludia. Nevyhoda ze sa caka na schvalenie a ze mazu stare inzeraty
    -Macblog.sk. Tiez super kezdze je to tu komunita. Kupil alebo predal som tu tiez zopar veci. Vyhoda je otvorena diskusia o veciach na predaj.
    -Bazos: Tam kupujem vela veci ale clovek tam musi stravit vela casu a preklikat sa cez nanos blbosti a odrbov typu ( vas macbook je uz v pristav v londin. Treba zaplatit dopredu 500€ over western union. vsetko ok.) Naozaj treba davat pozor na podozrivych ludi. Preferovat osobne stretnutia. Snazit sa ich vysachovat. Spoluziak ma skusenost s typkom co sa vydaval za falosneho kuriera slovenskej posty… Fakt treba byt opatrny ludia su svine. Na druhu stranu sa tu ale daju najst zaujimave a lacne kusky ludi co nemaju sajnu co je to mac ( firemne masiny, zazobane dati…) a predavaju to ako bezne booky lebo ich uz nechcu…

    Inak ma tak napadlo ze ked je tu to forum ktoremu chyba asi 100000 veci k dokonalosti. Myslim ze fajn vec by bola nejake ratingy uzivatelov. Myslim co sa tyka ochodovania. Trebars raul tu preda 23 macbookov a secko bolo ok tak prosto mu dat nejake tie hviezdicky a feedbacky do profilu. Ze ked tu pride novy typek co si chce nieco kupit tak aby vedel komu moze doverovat.

    #231429
    Suro
    Účastník (Participant)

    Dakujem pani,

    po dni bez internetu (ako 100 rokov za opicami) sa hlasim a dakujem za vase rady.

    Dost mi to pomohlo :) Len je to zaujimave, pravdaze osobny odber bude urcite najlepsi, nekupuje clovek macku vo vreci, ale ak niekto da na book cenu trebars 500,- a to je moja horna hranica kolko som za to ochotny dat, tak keby som mal docestovat z LM do BA, tak ma to stoji este o (plus minus) 30 – 40 eur viac a to nie je zanedbatelne. Ale pravdaze clovek sa vyvaruje neprijemnostiam.

    Leachim: Dakujem za postreh o poskodenych bokoch, vec ktoru clovek vie, ale treba ju sem tam pripomenut :)

    modemw: ja mam zase ten problem, ze by som stale chcel najvykonnejsi stroj :) ked je 2,4 najsilnejsi, tak 2,1 alebo 2,2 sa mi zdaju take pomale sunky, ale kedze teraz robim na 1,2ghz tak som asi moc rozmaznany ;)

    iMartin: pravdaze pomalsie. Na digit.cz v jednom starom podcaste hovorili, ze dnes su uz Mac-y ako spotrebka, kedysi to bol kvalitny stroj pre ludi, ktori potrebovali pracovat (grafici, strihaci), teraz vraj uz tolko nevydrzia i ked verim, ze stale patria kvalitou vysoko nadpriemer :)

    Lens: v prvom rade dakujem za vycerpavajuci komentar :) Viem, ze to mas z vlastnej skusenosti, ale osobne by som asi nesledoval stranky ako ludi, ludi najdes dobrych aj zlych a je jedno ci si na mzone, alebo bazos. Tolko moj nazor, pravdaze beriem do uvahy aj tvoj ;))

    Na zaver Vam dakujem, budem sa tesit i dalsim skusenostiam, ale v podstate ste mi odpovedali na otazky a snad budem coskoro i ja MacPositiv a budem dalej zdielat len dobre skusenosti trebars aj s Macom s druhej ruky :))

    #231458
    Anonymný
    Neaktívny

    AKO SA DA ZISTIT CI BOL MACBOOK OBLIATY????? ved to sa neda lol ,ak funuje,ci je tam system ala iphone?

    #231466
    Macker2
    Účastník (Participant)

    suro chces vykonny stroj za 500 E ? ako nechcem vyzerat ao niaky bohac co ozaj nesom … ale sam sa uvedom asi ako vykonny zozenes za 500 E ? ked cena OZAJ vykonnych mbp sa pohybuje daleko nad 2000 E

    ked kupis mac z druhej ruky a v dobrom stave tak ti urcite este posluzi hlavne nech nebol obliaty ci padnuty skontroluj healt baterky

    #231469
    Suro
    Účastník (Participant)

    Macker2: ked ma clovek stastie tak MB 2,4ghz zozenie za 500,- aj ked tie kusy su do 10 minut predane, potom mi 500,- pripada za 2,2ghz “vela”, pripadne som bol osobnym svedkom toho ako MBP 15″ (ten starsi) 2,4ghz sfucal za 600,- len sa zaprasilo :) Ja som myslel pouzivany Mac. Za MacBook (ci uz pro, alebo white) z ruky daleko nad 2000 eur je trosku vela ;)

    Osobne si taktiez myslim, ze nik nema zbytocne peniaze na vyhadzovanie ;)

    Len aj na fore, ked chce ktosi za stroj po zaruke, cert to vezmi ako MacBook1,1 s CD 2.0ghz procesorom (ani nie C2D), 512mb ram a 80gb diskom 530,- s tym, ze si budem musiet dokupit bateriu a kto vie co este (530,- + 150,- = 680) + nejaky obal, telefonaty, cas, cestovne + strava (pripadne postovne, aj ked asi budem riesit osobny odber, nech si aj priplatim :) ) tak sa dostavame na nejakych mozno aj 750 eur (trosku nadsadene, ale budme pesimisti) :) co by za ten stroj bolo asi prehnane vela :) Jedine “pozitivne” na tom celom stroji bolo, ze islo o cierny MacBook. Cely zvysok SVK ma asi ten problem, ze od toho bratislavskeho centra je trosku daleko :) Kazdy svoj stroj radsej preda okamzite a nebude predsa cakat, kym sa nejaky tipek “dotrtula” z LM na obhliadku :)

    #231471
    termix
    Účastník (Participant)

    No za 500 Eur sice kupis MB s 2.4 GHz procesorom, ale s inou architekturou ako terajsie 2.4 GHz procesory, takze si zas nemysli ze je to to iste :) A to nespominam ani graficke karty, ked porovnas grafiku v macbooku spred troch rokov (taky realne mozes zohnat) a terajsiu, tak ten vykon je tam niekolkonasobny, pricom ma ovela nizsiu spotrebu.

    #231478
    komfort
    Účastník (Participant)

    znami ma na predaj málo používany (cca 5 hodín týždenne) notebook Apple. 15-inch MacBook Pro (rok 2008), intel 2,4 GHz Dual2Core, 4 GB RAM, 200 GB hdd, slovenska klavesnica, kompletne prislusenstvo + originalny obal. full info: http://j.mp/bTb4Hm myslim ze za 1200 ak by bol zaujem posuniem kontakt.

    #231480
    miso13
    Účastník (Participant)

    Suro: som rad, ze si zaratal aj stravu do nakladov, lebo inak by si nejedol co? :))) Navrhujem zaratat aj tekutiny, naklady za oblecenie a topanky co z casti zoderies.

    #231505
    Leachim
    Účastník (Participant)

    iLev: zase mudruješ… Nazýva sa to napr water damage indicator, majú to už všetky zariadenia Apple. Dočítať sa o tom môžeš napríklad tu – http://gizmodo.com/5063556/new-macbooks-will-totally-tell-mom-if-you-take-them-swimming

    V každom autorizovanom servise Ti povedia, či bol obliaty, alebo nie… Samozrejme nie lol obliaty zo zadnej strany displeja, keď bol zatvorený. Ide tu o to, či sa tekutina nedostala do vnútra zariadenia…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.