Sietove HDD na MacBook-u

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Sietove HDD na MacBook-u

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56076
    scenic
    Účastník (Participant)

    Ahojte, potrebujem malu radu. Mam doma vytvorenu siet tj wifi kde mam napojene 2ks externe HDD. Ked sa pripojim cez Win alebo mobil do wifi tak tieto HDD v pohode vidim ako sietove jednotky al z Macbook-u ani za boha. Vedel by mi pls niekto poradit ako na to? Dakujem.

    #115606
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Musis trochu viac priblizit, ako mas siet vytvorenu a nastavenu. Kde mas napojene harddisky?

    #115613
    scenic
    Účastník (Participant)

    No mam wifi router a do toho pichnutu wireless storage link (WSL) a tam pripojene 2 HDD. Ked v safari zadam IP pre WSL tak to najde tie HDD ale ako ftp a nie ako disky. Takze stahovat mozem ale upload nie. Jedine cez FileZillu :(

    #115644
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    OT:WSL ma celkom zaujalo koľko to stojí a ako to asi vyzerá čo používaš? môžeš pls hodiť nejaký link?

    #115646
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Takze este raz poprosim a pomaly. Na WIFI routri az tak nezalezi, kedze tie disky vidis – cez ftp.
    1. Aky wireless storage? hodil by sa vyrobca aby sa dalo nieco najst na nete.
    2. Ako pripojeny storage do routra. Cez sietovy kabel cez USB kabel.
    3. Ako pripojene disky do storage (alebo su priamo v storage?) – cez USB alebo FIREWIRE alebo sietovy kabel?
    4. Aky operacny mas na MacBooku – dost dolezite.

    Ja mam doma D-LINK DNS 323 (network storage) pripojeny sietovym kablom do WIFI routra Vigor. Vo Win som namapoval disk. Na MacBooku mam Leopard 10.5.1 – ked pustim finder vlavo je polozka SHARED, kde sa mi zobrazia vsetky zdieane veci v sieti (takze aj moj D-LINK).
    Ak mas Tigra a nevidis na disky cez FINDER-NETWORK, tak musis zadat cestu rucne cez GO-Connect to server. Pozri starsie diskusie.

    #115664
    scenic
    Účastník (Participant)

    Takze je to Linksys a on je zapojeny do router-ra cez sietovy kabel a do neho HDD cez USB. Mam leoparda a ono mi to jeden cas fungovalo a potom z nicoho nic prestalo. Normalne som videl Disk1 aj Disk2 a teraz nic. Taktiez sa ani za toho boha neviem pripojit do siete Win ale to by som este pochopil ze Mac a Win nespolupracuju.

    Tommy: A vyzera to takto: http://www.scenic-sk.eu/pics/linksys.jpg (tretia z lava) a cena neviem tusim okolo 2 litrov +- plus samozrejme HDD.

    #115665
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    scenic: To je prachu. Mal by si si to vyčistiť, lebo sa Ti to zapečie.

    Btw. Viete, ako sa dá zapariť mechanika?

    #115667
    scenic
    Účastník (Participant)

    No mal by som ale mne sa nechce a zena je leniva ale na tvoju ziadost utrem prach a urobim nove foto :))

    #115669
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Uvidíš, tie zariadenia sa Ti takto do nového roku poďakujú a odmenia Ťa výbornou funkčnosťou. :)

    #115671
    Pajlo
    Účastník (Participant)

    OT: Tiez ma to zaujalo rovnako ako Tommy_Verceti-a. Mozes napisat presny typ ? Vies dat (pripadne niekto iny) tip na eshop, kde nieco podobne zozeniem ? (napr. v alza nic podobne neviem najst – mozno len zle hladam) Ja uvazujem o kupe wifi routra ASUS WL-500g Premium, ktory by mal spristupnovat externy disk – len som taketo zariadenie nikdy na vlastne oci nevidel, takze neviem ako presne funguje. Tvari sa to iba ako FTP ? Alebo to ma este nejaky iny protokol ? Samba ? Nieco proprietarne ? Ma niekto dobre skusenosti s nejakym konkretnym zariadenim ?

    #115673
    scenic
    Účastník (Participant)

    Milan, mam to takto uz cez rok a salpu, ked zdochnu kupia sa nove…. Neries… Ries radsej moj problem a ked k tomu nevies co dodat tak radsej nepis…

    Pajlo:
    http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1115416906769&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=0676923093B14 toto je ten produkt a mne to zohnal kamarat ale ak sa pozries sem: http://www.eshop4you.sk/zbozi/linksys-network-storage-system-with-2-bays-nas200/detail.aspx?p=z:103642 je to nieco podobne akurat ze HDD sa uz vklada priamo do neho a netreba dalsie krabice. (aspon si to myslim). Vieme tam vybavit o dost lepsiu cenu…

    #115681
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    škoda že je to také drahé čakal som len nejaký maličký konvertor na rj45 alebo čo :) toto sa mi nevyplatí snažím sa redukovať zariadenia… ináč sranda kamoš má ten istý box na hdd externý a ja som mal ten dlink router… tiež som mal wifi router plus adsl router ale dlink hučal … vymenil som za wifi adsl router :) mám rád all in one.. keby mal airport router (on má aj USB vstupy) adsl modem v sebe tak určite kupujem

    #115733
    Pajlo
    Účastník (Participant)

    Okej a mate niekto ten ASUS WL-500g Premium ?

    Tvari sa to iba ako FTP ? Alebo to ma este nejaky iny protokol ? Samba ? Nieco proprietarne ? Bude mi to fungovat aj vo Win aj na MACu ?

    #115910
    Pajlo
    Účastník (Participant)

    Okej, asi nikto. A ma tu niekto Airport Extreme ? Akym sposobom funguje pod Windows ? Cez FTP ? Sambu ? Alebo len cez nejakeho klienta ?

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.