Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Sekanie 1080i HD videii na Macbook uni 2.0GHz
- Toto téma obsahuje 19 odpovedí, 10 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 years, 4 months od
Xorpi.
-
AutorPríspevky
-
8. februára 2009 o 21:12 #61097
root.uid0
Účastník (Participant)Mam Macbook Unibody 2.0GHz (2.0GB RAM , graficka karta nvidia 9400M etc.)
Ked pozeram 1080i HD videa, vo formate mkv , (zmensene na fullscreen) , blbnu.
Pri VLC media playeri ide zvuk plynulo , ale obraz obcas zrni , a obcas viditelne sekne.
Pri Mplayeri ide obraz plynulo , ale zvuk trvalo vypadava , seka , a celkovy dojem je este horsi nez cez VLCNano widget v dashborde vsak (pri prehravani) hlasi , ze procesor sa vyuziva zvacsa na 40-80% (jednotlive jadra).
Ale pri zobrazeni procesov tvrdi , ze dana aplikacia (VLC / Mplayer) spotrebuva od 95-110%) (ked je to cislo nad 100 , tak „blbne“ , seka.)Je to problem aplikacii , alebo ma Macbook jednoducho slaby hardware , popripade ako mam problem riesit?
Dakujem
8. februára 2009 o 21:31 #147826mrzo
Účastník (Participant)Tak mkv je len kontajner to moc o kodeku a zatazi na procesor moc nepovie. Ale mne na mojom MB White 2.4Ghz idu fullHD filmy mkv/x264 bez problemov prehravat (dokonca aj po sieti).
8. februára 2009 o 21:38 #147827XcoRpi
Účastník (Participant)Ani ja nemám problém s fullHD – používam VLC. Mplayer je starý software, v tedy ešte netušili, čo je to vôbec HD a fullHD resolution :))
8. februára 2009 o 22:01 #147831root.uid0
Účastník (Participant)v com by teda potencialne mohol byt problem , a ako ho mam riesit? (neviem aky je to kodek). Biely macbook 2,4GHz ma ale vykonnejsie CPU ako macbook unibody 2.0GHz. Je to teda hardwareom?
8. februára 2009 o 22:19 #147838mayoxy
Účastník (Participant)hlavne Perian si nainstaluj. Ja mam macbook black GMA950 a FULL HD mi ide “ vpohode „. Dobre.. Nie najlepsie ale pozerat sa to da a nemam problem nejaky vacsi taky ako ty. VLC mi ide normlane , prehrava vpohode to co ma. Cize hardwarom to nebude.
9. februára 2009 o 2:40 #147858cesnak
Účastník (Participant)Ja som mal tieto problemy takisto s VLC. Nevedel som na to prist cim to je. Vyzeralo to tak, ze VLC nevie vyuzivat vsetky procesory. Asi zalezalo na pouzitom kodeku. Activity monitor ukazoval, ze jeden z procesorov vybehol niekedy nad 100% a vtedy to seklo. Ostatne procesory boli na menej ako 10%. Potom som objavil Plex (free) a nikdy som uz nemal problemy. Dokonca som schopny pozerat na TV jeden full HD film a na LCD druhy alebo kompilovat ci rozbalovat rar-ka. Vsetko naraz a bez problemov.
9. februára 2009 o 9:18 #147861mayoxy
Účastník (Participant)hm o plexe som este nepocul. Odporuca sa to isntalovat na hocjaky mac ? hocktoru verziu ?
9. februára 2009 o 10:02 #147864XcoRpi
Účastník (Participant)@cesnak, znie to zaujímavo, pošli link a napíš, čo to vôbec je. Okrem toho, dnes už nepozerám iné, než fullHD filmy a nikdy som sa nestresol zo sekaním.
9. februára 2009 o 10:15 #147866root.uid0
Účastník (Participant)XcoRpi: link: http://tinyurl.com/acrmdx
inak s plexom mi to neseka. Avsak zatial som neprisiel na klb , ako sa ovlada :-). Dakujem , plex vyriesil moj problem.
(avsak aj tak by ma zaujimalo , preco VLC a mplayer robia problem)
9. februára 2009 o 10:25 #147867martingiertl
Účastník (Participant)V snahe minimalizovat vyuzitie pamate maju niektore prehravace nastavene primarne vyuzivanie diskovej cache. Je to blbina v tom, ze na disk, z ktoreho sa cita sa zaroven pise aj cache. Niekde v nastaveniach najdite cache a nastavte ju na pouzivanie vacsieho mnozstva RAM.
Kedze vam to neseka permanentne, ale iba chviilkami, je jasne ze sa to deje pri plneni zasobnika a pri notebookoch je v 80% na vine nizka priepustnost diskoveho subsystemu. Grafika s tym nema nic spolocne.pre „mayoxy“: ste si isty, ze to, co Vam prehrava ta GMA 950-ka je full HD 1080? Ja som mal problem aj s HD 720. Skusali ste to aj s H264, alebo len mkv?
9. februára 2009 o 10:56 #147870HajLender
Účastník (Participant)PLEX rules! Front row a vsetky ostatne prehravace (VLC – hahaha) su voci tomu shit…
edit: perfektny design, precita aj znamienka na zadku a filmy netreba ani len rozbalovat zo zip/rar-ov
9. februára 2009 o 12:10 #147875mayoxy
Účastník (Participant)martingierlt: ano som si isty na 100%. http://www.apple.com/trailers Skuste hocjaky 1080 FULL HD trailer a odpiste ako vam to ide. Musi to ist fajn, mne to ide dobre. Akurat stahujem PLEX, tak napisem potom ako ide s plexom. Ale.. mam taky pocit, ze aj ja budem problemik s tym cachovanim na disk vs. ram. :) heh. btw. mam zaskocilo ze plex ma 76 MB :D
edited: no takze musim povedat, ze v plexe mi uz 1080 fullhd ide uuplne krasne bez sekania :) heh. takze.. odporucam nasintalovat plex. Kto nevie co to je a ide instlaovat, je to nieco ako front row. Velmi podobne. Takze urcite skuste aspon.
help: este jedna otazka. Ked spustim video v PLEXe, tak mi ide potichu velmi. neviete nejaku skratku albeo nieco na pridanie hlasitosti ? nemyslim systemoveho zvuku , ktory je hore vedla hodiniek v menu bare, ale plex musi mat aj svoj zvuk (ovladanie zvuku). DIK MOC
9. februára 2009 o 12:55 #147878XcoRpi
Účastník (Participant)Ja len nechápem, prečo sa Apple osobne tomuto nevenuje, ale dávam veľké šance novému QuicTimu X, ktorý je časť systému dosť hlboko, takže tento asi vyrieši všetky HD problémy na Mac OS X Snow Leopard. Zároveň, všetky formáty, ktoré sú original akcelerované už po dlhšiu dobu v QT problém nemajú, ako určitý formát HD pre QT.
9. februára 2009 o 14:59 #147888HajLender
Účastník (Participant)mayoxy – ja ten zvuk v Plex pridavam normalne cez apple remote (rozsah ma -60 az 0), systemovy zvuk zas nastavujem cez klavesnicu
9. februára 2009 o 18:00 #147938roman8662
Účastník (Participant)zdravim vas mam len otazku,pisete tu ze pzerate filmy cez http://www.apple.com/trailers moja otazka je ako sa daju vlastne pozerat filmy napr. v HD,da sa pozerat hoci ktory film ktory si vyberiete alebo len minutove ukazky?
dik za odpoved9. februára 2009 o 18:02 #147940macblogger
Účastník (Participant)su to trailery , ale co sa tyka full hd na macbooku , ma to vyznam sledovat film v prekrasnej kvalite na 13 palcoch ????? to uz radsej si kupit poriadnu telku s full HD a blu-ray mechaniku a plno filmov
9. februára 2009 o 18:12 #147945roman8662
Účastník (Participant)aha myslel som ze su to normalne filmy.. skoda
9. februára 2009 o 18:14 #147947macblogger
Účastník (Participant)to by si chcel vela :)
9. februára 2009 o 18:16 #147949roman8662
Účastník (Participant)asi ano ,ale aj tie minutove alebo dvojminutove ukazky stali za to…
22. februára 2010 o 15:58 #195562Xorpi
Účastník (Participant)Lunettes – kompletne nová verzia VLC pre Mac – http://github.com/pdherbemont/Glasses/downloads – už sekať nebude skutočne nič a prechádzanie vo filme bez problémov i pri fullHD s nízkym zaťažením na CPU.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.