Reštart po prepnutí grafiky

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Reštart po prepnutí grafiky

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #94151
    ciko
    Účastník (Participant)

    Zdravím, mám MBP 15″ mid 2010 a problém s reštartovaním.
    Keď Mac prepne s integrovanej grafiky na diskrétnu často sa reštartne, alebo aj po používaní iba externej sa z ničoho nič reštartne. Problém sa nevyriešil ani appkou gfxCardStatus.. Dočítal som sa, že nVIDIA 330m na OSx mountain lion vykazujú tieto problémy.. Stretol sa tiež niekto s tým a vedel by mi poradiť čo mám urobiť.. ?
    Vďaka

    #355350
    stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

    ciko napis mi na mail v profile ;)

    #355648
    driver123
    Účastník (Participant)

    Zdravím, mám ten istý model (s i7 procesorom) a v poslednom čase sa mi tiež veľmi často reštartuje (za včerajší večer asi 3-krát). Robilo mi to aj predtým, ale tak 1-2 krát týždenne. Čítal som o tom veľmi veľa na fórach, väčšinou vraj pomôže výmena logicboardu, čo je síce pekné, ak je book v záruke. Inak je to dosť drahá záležitosť…nechcem zavádzať, ale na fórach písali o cenách 700 – 1000 Eur (resp. USD) – čo je prakticky hodnota celého Macbooku.

    Dosť často som ešte čítal o podobných problémoch po výmene RAM (niekde dokonca po výmene SSD) – ja som absolvoval obidve tieto výmeny naraz (bolo to hneď po kúpe Macbooku, takže neviem posúdiť, či to robilo aj predtým)…možno by to mohlo mať súvislosť. Ja sa to chystám otestovať, ak zoženiem nejaké iné RAM, ktoré sú určite dobré…ak by ste vedeli niekto na pár dní zapožičať aspoň 4 GB RAM (1066 MHz v dvoch moduloch) – (Bratislava) , bol by som veľmi vďačný.

    Tiež stále dúfam, že by Apple mohol vydať nejakú softvérovú záplatu (za predpokladu, že sa to dá riešiť softvérovo)…je to dosť otrava, keď uprostred práce sa reštartne macbook alebo zamrzne :-(

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.