Rada – predať MBP 13 a kúpiť 15?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Rada – predať MBP 13 a kúpiť 15?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Autor
    Mito
    Účastník (Participant)

Zdravím,
    pred mesiacom som si kúpil Macbook Pro 13,konfigurácia i5 a všetko mi vyhovuje,jedine čo mi prekáža je občasný zvuk vetráku aj pri pozeraní videií a možno menší displej.Portabilitu využívam tak na polovicu,čiže si myslím,že 15 by nebol problém no zachvílu začne znovu škola a tak by sa ta portabilita aj zišla.Macbook Pro 15 (základná konfigurácia) možem mať za 1250 euro (nový od Apple US). A terajší Macbook Pro 13 som kupoval od M:zone v Auparku. Oplatí sa mi to? (predať MBP 13 a kúpiť MBP 15) Alebo si mám radčej nechať MBP 13 a za nejaké 2-3 roky ho predať a potom sa rozhodnúť? Ďakujem za rady

petokiso
    Účastník (Participant)

To je ako keby si sa pýtal či je lepšie mať na raňajky rožky alebo žemle, nikto nevie čo máš rád a obe majú svoje pre a proti :-)

Mito
    Účastník (Participant)

No ja som práve tak medzi tak som opísal čo mi vyhovuje a tak :) Tak najradčej by som počul tých ktorí mali oba,13 aj 15

vlado_bb
    Účastník (Participant)

Neuvazoval si o externom monitori na miesto, kde ho pouzivas najcastejsie? Ja mam MB Pro 13, v praci externy monitor (tym padom vlastne dve obrazovky) a ak kdesi cestujem, tak to s tou 13′ obrazovkou predsa vydrzim.

Mito
    Účastník (Participant)

Uvažoval som,ako ta 13 je postačujúca ale pri práci 3 hodín tak je to už trochu otravné,plus ten externý monitor zase dačo stojí a za tú cenu možem mať tú 15-ku ale ďakujem za radu

Ewo
    Účastník (Participant)

ja by som osobne šiel tiež do toho monitoru, viem ako vyzerá 13″ ja mám teraz 15″ Je tam rozdiel poznať, no aj tak si chcem kúpiť ex. monitor. Ide aj oto načo ho chceš popri cestovaní používať.

Mito
    Účastník (Participant)

Aha,no ja to hlavne používam na také bežné veci,internet,hudba,filmy občas editing v PS/hranie hier (TF2,WoW,SC2,Portal 2)

max7323
    Účastník (Participant)

kupis aplle cinema display a mas to vyriesene

Mito
    Účastník (Participant)

900 eur hore dole,že? :)

mayoxy
    Účastník (Participant)

tiez si myslim ze externy monitor je dobra vec.

co najmensi macbook + co najvacsi externy monitor

Mito
    Účastník (Participant)

No tak sa asi pustím do toho monitora,ktorý odporúčate? Okrem toho Cinema koli tomu,že nemám rozpočet 900 eur,tak do 150-200 eur,nejaká 23 by bola dobrá :) Hlavne Hz nad 75

mayoxy
    Účastník (Participant)
    Mito
    Účastník (Participant)

Pozerám,celkom pekný :) Ale VGA pripojenie? Nie je to už trošku staré?

max7323
    Účastník (Participant)

ved tam mas dvi i display port

Mito
    Účastník (Participant)

A to potom akú redukciu mám použiť keď mám MBP 13 2011? Sorry,za takú primitívnu otázku

Mito
    Účastník (Participant)

Ok,tak dačo som si prečítal o tom a taká 23/24,LED a IPS a to hz najmenej 75 (mal som 65hz 22 a to sa nedal o vydržať) no bohužial neviem taký nájsť,nemáte niekto niečo také?

Mito
    Účastník (Participant)

Ok,tak som vybral tento http://www.alza.sk/23-led-lg-ips236v-pn-d238345.htm. Jedine čo ma zaujíma tak sú Hz,to som sa dočítal,že to má
    Horizontal-Frequency 30~83kHz
    Vertical-Frequency 56~75Hz
    A nepochopil som,či sa to dá nastaviť že či chcem 56 alebo 75 na vertikál a či chcem 30 až do 83 na horizontál? Ďakujem

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

@Mito
    Hz pri LCD monitoroch su diametralne odlisny parameter ako pri starych CRT monitoroch. Netusim co mylsis tym ze “65hz 22 a to sa ndalo vydrzat” ale tych 60Hz pri beznom uzivani LCD monitora bohate postacuje.
    95% LCD monitorov aj tak pracuju na frekvencii 50-60hz.
    Vysoky refresh rate by mohol mat vyznam pri LCD ktore maju nizky Response time ale to uz dnes je dost problem nieco take najst v predaji.

Mito
    Účastník (Participant)

Ďakujem,už som to ako tak pochopil. Myslel som to tak- najviac sa to dalo všimnúť pri hraní starších hier (základné CS,Warcraft III a pod.) že keď si namieril a išiel si jemným pohybom s myškou tak si si mohol všimnúť ako trasie z mieritkom,nebolo to také ostré a priame,proste sa to triaslo a pri Warcraft III to bol aj curzor

mayoxy
    Účastník (Participant)

Mito: LG nekupuj. minule tu bola taka tema o monitoroch

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.