Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes › Prosim o pomoc s cisto novym iPhone 5 (uz 2hy krat)
- Toto téma obsahuje 46 odpovedí, 24 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 6 months od
peter86.
-
AutorPríspevky
-
18. decembra 2012 o 21:20 #90967
peter86
Účastník (Participant)Ahojte. Stala sa mi takato neprijemna vec.
Kupil som si iPhone 5 5teho decembra.
Dosiel domov dal ho na nabijacku nabil sa nieco cez 90% a siel dalej do prace.
Samozrejme som sa s nim kus zabaval no po 3 hod pouzivania bola baterka prazdna. Bral som to este ako normane ze bol telefon novy tak som dufal ze baterka potrebuje nejak nabrat kapacitu alebo co a nezamyslal som sa nad tym moc. no po asi 3 dnoch ked som telefon nabijal 2x denne ma to prestalo bavit a bol som ho reklamovat. po 12tich dnoch co bol telefon v Nemecku mi poslali dalsi funglac s tym ze ten bol defektny a nedal sa naplno vyuzivat. To bol pondelok. Dosiel som domov nabil ho a do vecera z baterky moc nezmizlo tak som sa tesil ze je to konecne ok. Dnes UTOROK 18.12 som ho rano zobral z nabijacky (100%) a toto je vysledok do vecera. http://imgupload.sk/viewer.php?file=36q850aih4w2z7hfk9qo.png
Poradte mi prosim co s tym, uz neviem ci to ist znova reklamovat a zas cakat 2 tyzdne, alebo cakat na novy ios, kedze som cital ze ten baterke vo vela pripadoch tiez nepomohol k vydrzi. A este k iphonu. cas sa nenastauvuje automaticky,kontrola mailov 1x za hodinu, kontrast auto skoro minimum, blokovanie za 1 minutu.Zapnute mam: BT,Wifi,a 3G. icloud taktiez nepouzivam a je off.
Prosim o rady,dakujem. Peter18. decembra 2012 o 21:33 #340203Gabika Racica
Účastník (Participant)Hlavne vymaz google chrome…;)iPhone musi vydrzat den,este mozno skusit vypnut 3g,to berie dost baterku,ked stale vyhladava siet…
18. decembra 2012 o 21:40 #340207peter86
Účastník (Participant)ma ten chrome nieco spolocne s bateriou? Osobne sa mi cez chrom surfuje omnoho lepsie nez cez safari.
18. decembra 2012 o 21:45 #340208JFK.
Účastník (Participant)načo do pekla tam máš chrome ? :D nechceš si rovno kúpiť android telefón… ?
18. decembra 2012 o 21:59 #340211peter86
Účastník (Participant)V 15tich riadkoch som opisal problem ktory ma trapi a na obrazku su 3 veci ktore si mali ludia co dokazu poradit vsimnut.
Odpisali mi dvaja ludia. Jeden mi radi nepouzivat 3G.
Vdaka za radu Gabika,zacnem zo sebou nosit do mesta Wifinu aby som mohol vypnut 3g,a ked nahodou nedotiahne kabel tak budem cakat 3 hodiny zakial poslem par veci po nete.
A JFK vdaka za radu. Hned viem v com bol problem …
Nehnevajte sa, ale prosim aby sem pisali ludia co chcu pomoct a nie ci tam mam chrom,alebo ci nechcem android a podobne.dakujem.18. decembra 2012 o 22:18 #340212majdy
Účastník (Participant)Nehnevaj sa, ten chrome trochu irituje aj mňa, takisto to že nepoužívaš iCloud, pretože potom tá otázka či nechceš android je celkom logická :D
Aby som aj pomohol, skús si povypínať lokalizačné služby a povolené ich nechaj len tam, kde veľmi potrebuješ, BT a wifi tiež vypni ak nepoužívš často. To 3G je naozaj žrút, no ten vypínať je kus blbosť, hlavne ak potrebuješ používať net aj mimo wifi.
To používanie 4 a pol hodiny je celkom v pohode inak, záleží aj od toho čo všetko používaš a hlavne, čo všetko naraz používaš, čo všetko máš minimalizované, aj vypnutím toho zlepšíš o niečo výdrž na baterke možno.
Celkovo je to ale v norme. Pozri sa aký je ten iPhone tenký, vieš aká tenká je tam tá baterka a aká malá? celkovo je iPhone malý. Dnes logicky, keď máš väčší telefón, napríklad niektorý samsung, vydrží ti viac, lebo je väčší a tak je kde dať väčšiu baterku, logicky sa do toho iPhonu nezmestí taká baterka ako je v iných smartphonoch lebo by trčala a ak ti nevyhovuje výdrž a máš niečo proti, je tu znova otázka či si rovno nechceš kúpiť android telefón. Mimochodom ani tie väčšie najnovšie smartphony nemajú nejak extra veľkú výdrž.
18. decembra 2012 o 22:25 #340213petto16
Účastník (Participant)s niecim podobnym som sa nestretol, predpokladam ze si skusal reset aj restore. Za 4 hodiny sa to da vybit jedine hranim hier. Dnes vysiel update iOs 6.0.2 v popise je len oprava wifi ale snad ti pomoze. Mne vydrzi max 2 dni. Nic som nevypol 3G, lokalizacia a vsetky ostatne veci bezia na pozadi, aj reminders aby som nic nezabudol. Ak si nehral 4 hodiny hry tak by som to reklamoval kludne aj znova.
18. decembra 2012 o 22:26 #340214korado87
Účastník (Participant)Ja mám podobný problém. Čisto nový iPhone 5, a baterka mi vydrží tak pol dňa. Ak ale vypnem 3G a doma beží WiFi a vonku EDGE tak naposledy vydržal 9hod 2min používania a 2dni 20hod od posledného nabitia. A stále zostávalo 20% baterky. Takže vypnúť 3G jednoznačne. Pri zapnutom je vidieť ako klesá baterka očami, každú minútu,dve surfovania percento dole. Asi je to tým že stále vyhľadáva LTE sieť či ako sa to volá a preto ide tak rýchlo dole… Snáď to najbližší update softwéru vyrieši, lebo aby som nabíjal telefón dva a viackrát denne tak to nie. Stará zlatá štvorka vydržala aj pri najväčšej záťaži od rána do večera spoľahlivo…
18. decembra 2012 o 22:35 #340215bloko
Účastník (Participant)peter86: oni maju pravdu, pouzivaj safari, mas rolls royce a das tam motor hyunday, (google chrome) ok, zapnes bt, 3g , wifi a stahujes data, telefonujes a divis sa ze bateria dostava zabrat….naozaj odinstaluj chrome, ak nepouzivas vypni bt a 3g, (3G je obrovsky zrut baterie) a ked za nejaky cas pochopis filozofiu apple, pochopis , ze to je ok a ze vydrz je stavana na jeden den
18. decembra 2012 o 22:39 #340217petto16
Účastník (Participant)Zvlastne ze vam tak malo vydrzi, pre mna iPhone bez 3G (kiez by bolo LTE na slovensku) by nemal vyznam, mam 7 mail accountov, facebook, twitter, nastavene reminders(vzdy zapnute gps), telefonujem cca 1 az 2 hodiny denne. Ziadne aplikacie nevypinam z multitasking menu.
To male cudo ma sluzit prioritne od rana do vecera kedy ide na nabijacku. Mne bez nabijania vydrzi od rana do vecera nasledujuceho dna (bez pouzivania hier).
18. decembra 2012 o 22:50 #340219eraserv6
Účastník (Participant)3G je zrut ako hovado, taktiez stale zapnuta WIFI tomu moc nepomoze. Lokalizacne sluzby, bluetooth by som taktiez vypol ked nie su potrebne.
Ak problem pretrvava, urobil by som cisty restore z DFU. Na moj iPad Mini to pomohlo aj ked sice nie koli spotrebe baterie ale urcite padaniu skoro kazdej aplikacii.
Zariadeniam s predinstalovanym iOS neverim a zasadne robim cisty restore18. decembra 2012 o 22:55 #340221peter86
Účastník (Participant)Chalani moc dik za vsetky rady. skoro vsetko mam povypinane jedine co mi bezi je ta wifina,bt a 3g ale skusim teda to 3g. Uvidim co to spravi v priebehu zajtrajsieho dna,ale cakal som podla recenzii ze to bude s tou bateriou o hodne lepsie ako zatial vidim. Cital som recenzie: xx hodin surfovania po nete cez wifi,xx hodin volania, xx pohotovostny atd… a mam ani nie tretinu s toho co pisu. Mal som iPhon4 a ten som nabijal kazdy 2 – 3 den. Skusim zmazat teda aj to chrome a pouzivat safari hoc ten chrome mi pride jednoduchsi.Uvidim co to spravi zajtra. Ako pouzivate icloud? To som doteraz ani nepostrehol ze bolo v tej 4ke,len nedavno som cital ze aj to zere baterku. Fakt neviem ze ako ten mt pouzivat :( Len mi pride blbe ako pisala aj Gabika ze vypnut 3G :/ naco to tam potom je a ide nam vzduchom xx mega/sec ked to za pol dna znici baterku. Uvidime no. Zajtra hodiim screen a uvidime ci pomohlo to 3g. zatial vdaka.
18. decembra 2012 o 23:01 #340222peter86
Účastník (Participant)petto16 presne toho nazoru som aj ja. Nekupil som si ten telefon aby som predsa zakazdym vypol bt, wifi, lokalizacne a podobne. Keby sa to aspon dalao nejak jednoducho no stale menu … Vela casu travim v aute a ked mi niekto zavola tak mam zapinat bt a potom cakat na pripojenie,zatial to zlozia … a volat naspat? Prde mi to nejak cudne no. Telefon co ma vsetko a nemozem nic pouzivat. na 4ke som mohol robit co som chcel bol som si 100% isty ze do vecera to spolu zvladneme. Skusim aj ten restore z dfu hoc este neviem ako na to ale nieco pogooglim. Ako dosiel tak som ho zapol a pouzivam ho.
18. decembra 2012 o 23:09 #340224bawy
Moderátorpeter86: ale veď oni ti neradia 3G vypnúť a už nikdy nezapnuť, majú namysli že zapínaj 3g len vtedy keď ho naozaj potrebuješ. A ak to nebudeš prepínať často, určite postrehneš rozdiel vo výdrži, ale rozdiel v použití nebude.
18. decembra 2012 o 23:14 #340226peter86
Účastník (Participant)bawy ved to ano len to je uz komplikovane :P Neporadili by ste mi este prosim ako sa robi restore zec dfu? vdaka
18. decembra 2012 o 23:22 #340228petto16
Účastník (Participant)zapoj iphone kablom k pocitacu stlac a drz home a power button pokial sa nezobrazi len jablcko na iphone dalej drz uz len home button pokial neuvidis logo itunes, ostatne uvidis uz na obrazovke pocitaca, itunes si ho najde a ponukne moznost na restore
18. decembra 2012 o 23:28 #340232peter86
Účastník (Participant)prave som to nasiel ale vdaka ;)
18. decembra 2012 o 23:28 #340233ciapka
Účastník (Participant)1, notifications: vypnut vsetko co nema zmysel
2, spotlight > vypnut vsetko co nema zmysel
3, location > system services > nechat len kompas a traffic
4, mail > fetch data > hourly > push: OFF > advanced > nastav vsetko na fetch
5, icloud si kludne zapni3G, nechaj zapnute.
ja mam 5:30 usage a 15h standby a 43%.
pre DFU staci kliknut na prvy link v google po vyhladani DFU restore (nemyslim ze to pomoze o nieco viac ako normalny restore)
19. decembra 2012 o 0:06 #340237poper
Účastník (Participant)vypni 3G, vymaz chrome…..kup si nokiu 3310
chrome si nechaj, pouzivaj si co chces
ked je v pozadi nemoze velaja mam iphone 4
mam chrome pusteny cely den, nevypinam ho
3G rovnako
na noc davam letovy, vypnem ho, ked idem prvy krat na net/volat
baterka mi vydrzi 1,5 dna19. decembra 2012 o 10:59 #340260Hurfo
Účastník (Participant)Ja mam na iphone aktualne 16% baterie a stav je: 5h,43 min pouzivania a 1den+19h pohotovostneho rezimu. Mam vypnuty bluetooth a zapinam ho len ked treba. 3G mam zapnute stale. Ja si myslim ze bluetooth je velky zrut a pozrel by som sa aj do Sukromie-lokalizacne sluzby a tam si pozri pri ktorej aplikacii mas sipku. Na konci ponky V systemovych sluzbach vypni vsetko.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.