Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes › Problémy so sieťou alebo nie, iPhone 5, čo s tým?
- Toto téma obsahuje 22 odpovedí, 12 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 rokmi, 5 mesiacmi od
iTuxx.
-
AutorPríspevky
-
11. decembra 2012 o 16:56 #90797
sarkyÚčastníkDobrý deň,
je tu už zopár takýchto tém, no rozhodol som sa založiť novú, nakoľko si neviem už viac rady. Vlastním iPhone od 1.12. a až do včera som s ním nemal žiaden problém. Včera večer to však začalo, vytočil som číslo a vypísalo mi „hovor zlyhal“.. Nevedel som, prečo to robí, skúšal som to dokopy za celý večer asi 50x, medzitým som reštartoval iPhone, skúšal vybrať SIMku, resetoval som nastavenia siete v mobile, skúšal som mód lietadlo, no nič nemalo žiaden konečný výsledok na to. Dovolať sa mi dá, môžem písať aj sms aj byť na internete, len sa mi nedá nikomu dovolať. Je to skutočne hrozné. Doteraz som bol s tým mobilom veľmi spokojný, no teraz ma veľmi nemilo prekvapil. Preto mám teda pár otázok:
– Čo s tým teraz urobiť? Treba to vyreklamovať?
– Ako dlho by trval postup reklamácie (Orange), máte s tým nejaké skúsenosti?
– Máte niekto skúsenosti s reklamovaním presne kvôli tomuto? Ako to prebiehalo?
– Bude to mať nejaké „dozvuky“? Veľa z vás tu písalo, že na SVK je zlé pokrytie siete alebo niečo podobné?Po tom, čo som čítal, ako zničili iPhone v autorizovanom servise sa dosť obávam. Konkrétne som čítal tu:
BTW: možno by bolo dobré aj spomenúť, ako k tomu došlo. Ešte som dovtedy neposielal na novom iPhone iMessages, no keď som chcel, neposlalo mi ich. Skontroloval som teda, či sú zapnuté – boli. Vypol som ich teda a aktivoval ešte raz (bol som pripojený na mobilnom internete – 3G), no aj tak mi vypisovalo, že musím pripojiť k internetu alebo wifi. Nakoniec som to nejak aktivoval, myslím, že nakoniec až cez WiFi. (medzitým som viackrát zapol a vypol 3G a internet). Až potom prišli problémy, nedalo sa už vytočiť žiadne číslo, viď vyššie.
Budem vďačný za akúkoľvek odpoveď/radu/pomoc. Ďakujem.
11. decembra 2012 o 20:35 #339331
sarkyÚčastníkZajtra plánujem ísť do Orange, no desim sa toho..
11. decembra 2012 o 20:48 #339333
ÚčastníkRozumnejsie by bolo najprv urobit restore bez obnovy zalohy, aby si vylucil SW problem
11. decembra 2012 o 20:59 #339338
sarkyÚčastníkSkúsim, dám vedieť.
11. decembra 2012 o 22:09 #339351
mtoneÚčastníksarky, skusal si vypnut 3G? mne sa to tiez stalo a ako mam vyp 3G vsetko slape… I Love Orange :)
11. decembra 2012 o 22:18 #339353
sarkyÚčastníkahoj, 3G som skúšal veľakrát vypnúť, no nič sa nezmenilo. Teraz som urobil Restore a už mi ide volať.. Neviem teraz, čo s tým. V čom bola chyba? Bude sa to zase opakovať? Ach.
11. decembra 2012 o 22:45 #339357
sarkyÚčastníkMuselo tam byť niečo zrejme v nastaveniach, lebo keď som obnovil z iTunes, zase mi nešlo vytočiť žiadne číslo. Dal som to teda ešte raz restore a ide to ako má. Dúfam, že už nebudú problémy.
12. decembra 2012 o 0:05 #339365sairik
Účastníkumna to site pred dvoma dnami, ale telekom :) ale vacsinou to ide, iba ku veceru som to postrehol, ze to vypadava … cez den poho a aj neskoro v noci
zatial som nereklamoval, ani neplanujem …. restore sa mi nechce momentalne nemam cad, ale mozno to bude fakt nejakymi nastaveniami
z takych nastaveni som povypinal akurat s System services … mam zapnute iba compas calibration …
nema byt nieco tam zapnute co robi problem ?12. decembra 2012 o 3:22 #339370
IGI080ÚčastníkPouzijem otvorenu temu:
Ja mam na iP5 (Telekom) trochu iny problem. Niekolko krat sa mi stalo, ze som nemohol uskutocnit odchadzajuci hovor, zvacsa po uspesnom predchadzajucom hovore. Telefon jednoducho nezacal vytacat. Teda – tvaril sa, ze vytaca, ale v skutocnosti neindikoval zvonenie na druhej strane a ani hovor nepresiel k druhej strane. Takyto stav trval aj 30s, potom som hovor zrusil. To iste sa vzdy opakovalo aj pri dalsich pokusoch.
„Pomohlo“ len prepnut do Airplane modu a naspat, co ale nepovazujem za normalne riesenie ked potrebujem volat.
Nema niekto sajn, v com by mohol byt problem? Signal bol vzdy dobry (KE-urban), zapnute 3G, Wi-fi, GPS vypnute, na predchadzajucom iP 3GS mi to nikdy nerobilo. Teraz to mam opakovane…
12. decembra 2012 o 6:48 #339371
bawyModerátorAle veď sa to už 2 roky rieši stále dookola, telekom mám nejakú zvláštnu sieť 3G nie celkom štandardizovanú, a preto to robí, užívatelia ORANGE s tým problém nemajú, nie je na vine telefón, robí to aj na niektorých androidoch, dokonca aj na niektorých dumb telefónoch. Riešenie na fóre naozaj neexistuje, je to v operátorovi.
čo sa tíka sarkyho tam bude chyba v telefóne.
23. marca 2013 o 12:47 #351199
skapenkatÚčastníkmne vcera prisiel iphone 5 z reklamacie, lebo mi casto pisalo: ziadna sieť, no teraz sa mi stalo to iste den po tom co mi prisiel z reklamacie, a zevraj mi tam vymenili nejaky SWAP modul… neviete ci ho mam dat reklamovat zas alebo co? nemoze to byt preto ze som dal obnovit zo zalohy?
23. marca 2013 o 12:53 #351200peto7532159
Účastníkto že „vymenili SWAP modul“ znamená, že máš nový/repasovaný kus
23. marca 2013 o 13:12 #351201
skapenkatÚčastníkaha, a to ze mi zase pada sieť teda môže byt v tom ze sǒ dal obnovit zo zalohy alebo je chybny aj tento? diky
23. marca 2013 o 13:34 #351203
skapenkatÚčastníka viete niekto napisat aj ako ste problem vyriesili? vsetci pisete len ako je co pokazene…
23. marca 2013 o 14:07 #351204
bawyModerátortak ešte raz: Ale veď sa to už 2 roky rieši stále dookola, telekom mám nejakú zvláštnu sieť 3G nie celkom štandardizovanú, a preto to robí, užívatelia ORANGE s tým problém nemajú, nie je na vine telefón, robí to aj na niektorých androidoch, dokonca aj na niektorých dumb telefónoch. Riešenie na fóre naozaj neexistuje, je to v operátorovi.
23. marca 2013 o 14:13 #351205
skapenkatÚčastníkpo prvé mám orange a po druhé mi to nespravilo nikdy vzivote od iphonu 3 az teraz na iphone 5 co mi vcera prisiel novy z reklamacie, a robi mi to zasa a este castejsie!
23. marca 2013 o 14:17 #351206
skapenkatÚčastníkcim drahsi a novsi iphone tim ma viac chyb uz mam naozaj nervy, kupoval som posledny v predajni na rychlo aby ho nepredali, mal som ho tyzden co som sa tesil.. a hnet som ho dal na reklamaciu co som cakal do vcera 2týzdne som utekal vecer prenho hnet ako mi prisla sms ze uz je,je novy lebo som si vsimol ze tam nemam folie co som si kupil, takze som bol poteseny ze uz to robit nebude a zas mi asi dali dodrbany a dalsie 2tyzdne sa mi cakat ozaj nechce hlavne ked mam kupenych 1000aplikacii… nevie niekto riesenie? alebo ako ste to vyriesili vy?
23. marca 2013 o 16:58 #351224
R1k1111ÚčastníkNedávaj obnovovať zo zálohy… a ten tvoj pravopis je na jednotku…
23. marca 2013 o 17:45 #351233
skapenkatÚčastník:D sory za pravopis, a pomoze mi to urcite? diky
24. marca 2013 o 10:24 #351314
nenad87ÚčastníkSkus novu sim kartu.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.