Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Problémy po reštarte – vypnutí macu ( identifikácia myši cca 5 – 7 min)
- Toto téma obsahuje 20 odpovedí, 6 hlasov, a bola naposledny upravená pred 11 years, 11 months od
esentia.
-
AutorPríspevky
-
8. augusta 2013 o 22:27 #95379
esentia
Účastník (Participant)Ahoj neviem, kde hľadať chybu…
Mac mini mám nový….
Myš mám (wire – hama a kábel -logitech – Asus a kábel -génius)
Po reštarte, alebo po zapnutí mi Mac rozpoznal alebo umožnil pracovať s myšou, ktoroukoľvek až za 5 až 7 minút—Toto sa mi nezdá ok?
Ak pc nevypnem ale nechám v spánku všetko je ok
Budem za každú odpoveď vďačný….
/Nemyslím si, že by som nutne musel investovať do appláckej myši. Alebo….????)/Laco
9. augusta 2013 o 0:08 #360870samob
Účastník (Participant)ja mám wireless combo microsoft a po každom reštarte, alebo skoro každom prebratí zo sleep mode, musím vytiahnuť a znova zapojiť dongle do usb aby fungovali.
MIddle click na myške po reštarte nefunguje, pomáha otvorenie nastavení microsoft mouse v settings. Potom už ide všetko ok. Nič tam nemusím pomeniť, len to otvoriť a zavrieť.
Ak máš nainštalované drivers, tak skús len vždy spustiť ich nastavenia.9. augusta 2013 o 0:17 #360872majdy
Účastník (Participant)Prolém bude v myške Hama, tá značka sama o sebe, moc spoľahlivá nieje a o kompatibilite by sme mohli polemizovať…
Kúpa Apple myšky by to vyriešila určite, naviac sa cez ňu OS X ovláda oveľa lepšie a cez Trackpad ešte lepšie.
A Mac nevypínaj, myslím, že samotný Apple to tak odporúča, naozaj nevidím dôvod ho vypínať, ani ty sa v noci nevypneš, ale ideš len spať nie? :)
9. augusta 2013 o 8:40 #360879esentia
Účastník (Participant)Vypnem ho len vtedy ak 20 hodín nie som doma… Je to problém?
Inak som vsetky predošlé rady uplatnil, vrátane elektro siete.Všetky myšky sa zacali takto chovať…
Správa sa to takto len po vypnuti:
Po pripojeni som nemusel nič instalovat:
Kde sa v settings nastavuje priorita zariadení mudim pozriet.???Po restarte alebo vypnuti do 7 minút neviem nič robiť, kým mi nenabehne
Možno vykonať nastavenia ide aj cez klavesnicu zvlášť, ale nezistil som ako.Vďaka Vám
10. augusta 2013 o 9:38 #360950esentia
Účastník (Participant)Ahoj, jeden náš sused /pracuje s počítačmi, pp. programator _ IT
sa vyjadril s otázkou, že ci mam myš s kolieskom….??
Na moju odpoved zareagoval, že Apple má rad myš bez kolieska
…môže byt aj v tom problém….
Čo Vy na to????10. augusta 2013 o 14:36 #360968bawy
Moderátorto je abslútna hlúposť, apple mighty mouse ktorá bola súčasťou apple snáď 6 rokov +- ak nie viac má koliesko, a nie len vertikálne, ale aj horizontálne. Už som mal k Macbooku pripojených X myšiek s kolieskom a žiaden problém.
10. augusta 2013 o 15:20 #360971esentia
Účastník (Participant)Tak teda potom bude problém v mojej masinke…alebo som niekde spravil chybu…
10. augusta 2013 o 17:15 #360974andrejtom
Účastník (Participant)a co tak skusit reset PRAM + SMC
11. augusta 2013 o 15:28 #361041esentia
Účastník (Participant)sorry Andrejtom
a čo je PRAM+SMC
11. augusta 2013 o 16:36 #361045majdy
Účastník (Participant)Reset PRAM sa robí tak, že pri štarte podržíš súčasne klávesy ALT + CMD + R + P. Keď budeš počuť ten úvodný zvuk napnutia druhýkrát, reset je hotový a potom z kláves pustíš prsty.
Reset sa robí v prípade, že sa vyskytla nejaký „chybička“ a často pomôže.
Viac info tu:
http://support.apple.com/kb/HT1379?viewlocale=cs_CZ
http://support.apple.com/kb/HT3964?viewlocale=cs_CZAle podľa mňa len príliš zbytočne veľa riešiš a hľadáš riešenia ktoré sú moc zložité. OS X a Apple produkty sú o tom, že neriešiš a využívaš. Všetky tieto informácie sú pre pokročilých, nie pre bežného usera naviac začiatočníka, tak tomu neprikladaj veľký význam, nemusíš sa o nič starať.
Ten reset skús, ale nemyslím si, že to pomôže, ten tvoj Mac Mini je nový.
Vieš…celý čas ti problém leží pred očami a to je tá myš od značky Hama a ty sa ho snažíš riešiť všemožne len nie najjednoduchšie a to znamená zbaviť sa jej. Kúpil si Mac, funguje inak a lepšie ako obyčajný windows to určite vieš, s tým si mal počítať, že tvoje súčasné zaraidenia nebudú možno kompatibilné. Už to, že Apple počítače sú trošku iné ako bežné, sú drahšie ti napovie, že s inou značkou (lacnou) nemusia byť kompatibilné a ak sa jedná o takú značku ako Hama. Prepáč ak tvoja myš bola drahá, nechcem ťa uraziť, snažím sa ťa naviesť a pomôcť ti aby si mal z používania zážitok a netrápil sa zbytočne (možno je to len mnou, že vždy ak som mal niečo od Hama pokazilo sa to do mesiaca, alebo nefungovalo ako by som chcel) ale tá značka je dosť o ničom. Ak by si používal myš od Logitechu, Microsoftu, nemyslím si, že by sa ti to stávalo, a určite nie keby používaš Apple Magic Mouse, to je myš ktorá je k OS X predurčená. Vezmi si príklad, že si kúpiš konečne poriadné auto ale s volantom si bol u starého spokojný, tak ho vymeníš a budeš používať v novom a to sa odrazí na používaní, dobrá blbosť že? Tak radšej zainvestuj tých 60€ či koľko stojí MM a problém určite zmizne… Proste tá Hama myš bola stará škola, starý HW, windows, stará éra a zober to tak, že ak nechceš vkuse neičo riešiť musíš ju nechať ísť a kúpiť niečo podobnej kvality, ako ten Mac Mini, začína ti nová éra, je treba sa zbaviť starých zlozvykov :)
14. augusta 2013 o 22:50 #361274esentia
Účastník (Participant)Ahoj Majdy,…..rád si tú novú myš kúpim……teraz to šlape ….ale sa to chovalo aj s longitechom…tak ale od počiatku som s tý problém 2 mesiace nemal…
Potom som pripojil longitech a vida super, ale onedlho …mrznutie…
Pripojil som opeť wire Hamu (mám aj wireklávesnicu), mimochodom úplne novú a šľape bez opäť problémov…
Uznávam však, že som na spáde si myšku kúpiť…..ak to ešte raz bude blbnúť,…. len aby to ….a verím tomu nebolo nejak v Macu…..
Lebo ako vravím chovalo sa to celé bez problémov asi 2,5 mesiaca, až kým neprišlo k výpadkom prúdu. Teraz je to ok
Elektro mám ok
Mac veľmi nevypínam, iba ak na 24 až 48 hodínPS Dosť som v poslednom čase investoval do audio systémov takže mierne krvácam…..:))))
Ďakujem Veľmi pekne Majdy
15. augusta 2013 o 0:30 #361277majdy
Účastník (Participant)Nieje zač, rád pomôžem ak sa to správalo rovnako aj s Logitechom tak sa radšej treba naozaj uistiť či sa niečo nepokazilo v macu pred kúpou Magic Mouse v budúcnosti.
Zjavne v tom budú mať „prsty“ aj tie výpadky elektriny ak to dovtedy fungovalo ok.
15. augusta 2013 o 16:58 #361327esentia
Účastník (Participant)Ďakujem….dám spätnú väzbuMajdy
Všetko dobré
Laco15. augusta 2013 o 20:38 #361344esentia
Účastník (Participant)Majdy ahoj
No div sa svete stalôo sa mi to už druhý x ,,Slávny apple“si povedal, že teraz mu Hamma nevadí ale môj nový monitor SAMSUNG LED HDMI TV Tuner! Áno
Pozapnutí MODRá obrazovka!!!
Nestačilo vytiahnuť kábel na monitore….. ale zo zbernice Macu.!!!…Potom to nabehlo
…..zachvíľu budem mať z Macu rešeto, ak to takto pôjde ďalej, že budem zo zberníc stále vyťahovať a zasúvať, káble…..TO JE DOSŤ BRUTALNEPomaly si začína myslieť, že so ani do Macu nemal ísťl…..
Skončil som z windowsom a teraz toto…..Opať po vypnutí Nečítal zase nepojený HDMI !?
To je dosti brutálne ….z monitorom som od začiatku nemal problem
Teraz myši bere….a už druhý x monitor/modrá obrazovka)
????
Som dosť z toho znechutený!16. augusta 2013 o 1:17 #361362raul
ModerátorJe to divne, reklamovat si to neskusal? Mozno to je nejaky vadny kus…
16. augusta 2013 o 2:29 #361363majdy
Účastník (Participant)Ahoj esentia,
Tak to je naozaj divné.
Ak máš toľko problémov tak ho rovno reklamuj nech ti djaú nový kus, možnože sa pokazil výpadkami, čo už to pochybujem, možno vadný kus od výroby, ktovie… určite to neije normálne správanie a nikomu z nás sa to nestáva, takže nemalo by sa ani tebe, radšej reklamuj.16. augusta 2013 o 7:16 #361365esentia
Účastník (Participant)Ďakujem, dokončím projekt, vykonam zálohy …a zájdem do obchodu
Samozrejme opäť si to pokojne pradie…budem to sledovat, mam ho len 3 mesiac
Výpadok prúdu nebol spôsobený chynou el.siete, ale diaľkového ovladaca pre vypinatelne zasuvky elektroochrany,ktorých máme doma viac. Okrem toho systém mal vypnute vsetky app a bol v spánku.
Som z toho trochu smutný, lebo som vkladal do Applu dosť veľké nádeje
Inak som spokojný
Som uz dohodnutý na diagnostiku…
Myslím si že systém by mal byt pripravený na výpadky prúdu.
Samozrejme mehovorim o stratených datach.
Ahojte, vďaka16. augusta 2013 o 11:05 #361377raul
Moderátorodkedy umrel ten jobs, aj mne sa pokazila myska z 98.roku – dovtedy v pohode, ale jak umrel… :D
16. augusta 2013 o 12:56 #361387esentia
Účastník (Participant)Tak 12 rokov je úctyhodný vek…
Nemôže ten moj problem proste odrazu prestat…?
To by bolo super!!!
…Raul16. augusta 2013 o 14:57 #361391raul
Moderátorno tolko sa s tym trapis, ja by som to zobral na reklamaciu…
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.