Problem s mechanikou

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Problem s mechanikou

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #57184
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Zdravim, dostal som Error pri napalovani DVD a to konkretne Sense Key = Medium Error sense Code = 0x73, 0x03 (mala nehoda), ked som skusal palit cez Liquid CD napisalo mi, ze neviem nakonfigurovať Laser, cita normalne ale nechce palit..

    Predpokladam mohlo dojst k poskodeniu mechaniky. Vygooglil som na to dve veci. vycistit mechaniku alebo vymenit mechaniku.

    Otazka 1 : Ako vycistim slot in mechaniku
    otazka 2 : Vymenenie mechaniky zvladnem, otazka je, aku slot-in a kde kupit aby sedela do MBP.

    #121932
    Maroš Mészáros
    Účastník (Participant)

    Otazka 3: Čo to má spoločné so sekciou bazár? :-)

    Vyčistiť Slot Loading mechaniku nie je hračka, vybrať ju z notebooku zaberie dosť času, ale s návodom na iFixit.com to zvládnete. Problém nastane keď bude treba rozobrať samotnú mechaniku. Moju v iBooku síce drží pokope tak 5 šroubov, ale vnútri je dosť tesno. Potom môžte skúsiť konvenčné metódy, hlavne aby ste ju neutierali niečím chlpatým a aby ste nepoužili nič čo môže okrem mastnoty rozožrať aj šošovku. Prach sa ale dá slušne čistiť aj obyčajnými “čistiacimi” CD za pár korún, len pozor aby sa také CD nezaseklo. Ale tak či onak, vysunie sa dosť na to aby ste ho vytiahli s trochou násilia. Ak čistenie nepomôže, nemusí to byť len chyba mechaniky, ale možno jej firmwéru. Každopádne, s podobnou chybou som sa už stretol v Macu Mini a známemu to v pohodičke vyreklamovali a zadarmo vymenili. Skúste najskôr toto, aj keď výmena môže trvať veľmi dlho, záleží na predajcovi. Vtedy to spôsobil práve ten nešťastný firmware.

    Pokiaľ už notebook nie je záruke (vzhľadom na príchod MBP na trh v roku 2006 skoro nemožné), tak to skúste cez eBay alebo si ju kúpte v servise. Tieto mechaniky sú tam ale veľmi drahé. Konkrétny výrobca mechaniky nie je podstatný, len si dajte pozor aby sedel konektor, Apple tam zvyčajne dáva nejaké proprietárne konektory. Môžte tam kúpiť od niekoho mechaniku aj z rozbitého MacBooka. Napríklad ako táto: http://cgi.ebay.it/NEW-APPLE-SUPERDRIVE-for-MacBook-Pro-UJ-857CA-8x-Burn_W0QQitemZ270218886334QQihZ017QQcategoryZ80034QQcmdZViewItem

    Ale zvažovali ste aj že chyba môže byť v médiach nízkej kvality? Banalita ale skúste tam nasypať iné CD/DVD, alebo použite iný OS či užívateľské konto.

    #121933
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Na doplnenie, mechanika napalovala v pohode, akurat posledne “akoby zavonala spalenou technikou”. Na media, ktore predtym palila (Verbatimky DVD 16x, aj datalife plusky R plusky), tie sa jej uz nepacia. Tak som skocil do shopu a zriesil nahodnym vyberom minuskove DVDcka, tie sice idu napalovat, ale tak 1x rychlostou bez erroru. Skusim doma ocistit mechaniku cistiacim CD, uvidim.

    So zarukou, neviem ako to vyriesim. Kupoval som macbook pro minule leto v USA, este mam internetovy recieve. Akurat som zo severneho slovenska a neviem, kto tu najblizsie robi servis, cestovanie do blavy to urcite cenovo predrazi.

    Inak ako som pozeral, nova oreginal superdrive je pekne draha zalezitost a na slovensku som ani nenasie… :
    http://www.maczone.cz/_produkty/cd-rw-a-dvd-rw/001010003/
    Su daleko lacnejsie riesenia..
    http://www.alza.sk/SearchAdvanced.asp?EXPS=slot-in&NameSearch=1&CodeSearch=1&PartNumber=1

    Tak ak budete mat sekundu, skuste mi poradit nejake lacne riesenie/jednoduchy sposob reklamacie a kde…, pripadne ci by napr ta plextorka sla supnut na MBP (ma to predsa len to tlacitko v predu a v zadu ani netusim..)

    #122042
    Maroš Mészáros
    Účastník (Participant)

    Záruku si môžte uplatniť kdekoľvek na svete. Bývam na strednom Slovensku takže takéto veci riešim v Sinnete sídliacom v Banskej Bystrici. Treba sa ale dopredu informovať či opravu vedia uskutočniť, pre istotu.

    Tá mechanika ktorú linkujete je nevhodná kvôli prednému panelu, bolo by ho treba dať preč, vtedy by s tým technicky nemal byť problém, ale záruku že to pôjde nikde nedostanete. Navyše to bude pekná babračka. Ja by som sa s tým páral aspoň dve hodiny a keď by to bolo hotové, zapichol by som si asi šroubovák do oka od radosti. Tiež mám pocit že prídete o záruku.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.