Problem s diakritikou v existujucich HTML documentoch

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Problem s diakritikou v existujucich HTML documentoch

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54366
    Eyo
    Účastník (Participant)

    Mam problem s diakritikou v zdrojovych html suboroch, skusane v textmate a dreamweaver8, po otvoreni su uplne rozhadzane, pritom v samotnom dokumente nie je problem pisat s funkcnou diakritikou vsetky znaky.

    #106714
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    myslim, ze som mal ten isty problem.. musis zmenit asi kodovanie na utf-8.. ak som spravne pochopil tvoj problem :) dreamweaver a frontpage pouzivaju ine, mozno starsie ..

    #106715
    Eyo
    Účastník (Participant)

    to nie je problem, ja to mam rozhadzane priamo v kode, nemyslim teraz samotny vystup uz v prehliadaci.

    #106725
    wradgio
    Účastník (Participant)

    Eyo, v prvom rade, ak nahodou neovladas teoriu o kodovaniach, tak si ju prosim nastuduj – co to vlastne su, kde sa ake pouzivaju a podobne. Potom si stiahni TextWrangler (je gratis) z http://www.barebones.com/products/textwrangler/ a otvor si dokument v takom kodovani, v akom si ho predtym ulozil (to by si si mohol pamatat) a potom ho uloz do takeho, ake chces mat. TextWrangler je velmi dobry program, pre ludi co robia s kodom, stoji za to vyskusat ho, hlavne ked je zadarmo.

    Este dodatok – ked hovorim o kodovani, mam na mysli to, v akom kodovani bol textovy dokument naozaj ulozeny, a nie aku deklaraciu “meta” riadku si si tam napisal – zmenou deklaracie meta, samotne kodovanie dokumentu nezmenis, ale to myslim vies.

    #106728
    Eyo
    Účastník (Participant)

    diky pomohlo, on sa to snazil otvarat vo western (mac os), ked som nastavil central european, tak uz to bolo ok

    #106739
    jakubt
    Účastník (Participant)

    Dreamweaver zobrazuje kód v takovém kódování, jaké je uvedené v meta tagu, takže pokud bude v dokumentu nastaveno správně kódování, tak by ho měl DW zobrazit správně i v editoru.¨¨
    jinak v Dw lze dát vlastnosti dokumentu (tuším jabko+j), a tam nastavit Encoding – a pak se buť tlačítkem Apply překóduje, nebo tlačítkem Reload se dokument nezmění, ale zobrazí se se zadanou znakovou sadou.

    #106798
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    ak mozem poradit, ja mam velmi dobru skusenost s editorom Smultron http://smultron.sourceforge.net .. je to GPL, robi to Cech a velmi dobry pomocnik… jak pre kodovanie, tak pre programovanie, alebo prezeranie textu

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.