Problém Apple TV

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Problém Apple TV

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #98883
    kungpao
    Účastník (Participant)

    Zdravím, zobstaral som si Apple TV pád dní dozadu (posledná generácia) a zatial niesom vôbec spokojný s jej fungovaním. Airplay je veľmi zle použitelné, sekanie obrazu je absolútne iritujúce a film sa cez to nedá pozerať, pužívam Macbook Air mid 2013 čo si myslím, že by nemal byť problém. Nevedel by mi niekto poradiť ? Prečítal som viacero zahraničných fór, vela ludí sa sťažuje na tento problém, ale riešenie okrem toho že “skús to reštartovať a dať pôvodné nastavenia” som nenašiel. Ďakujem :)

    #377744
    Loverko
    Účastník (Participant)

    moze byt viacero dovodou….

    1- pomale pripojenie NET…( ale uplne staci obycajny Telekom 5Mbps)
    2- nadstavenie – original je Apple TV 3 nadstavena na HD 1080-720 a to je pri pomalsom pripojeni problem, samemu mi sekalo asi komplet vsetko od trailerov az po streaming…. Takze v nadstaveniach Apple TV treba prepnut na z HD na SD a problem som vyriesil ze vsetko ide na 100%.

    #377746
    Loverko
    Účastník (Participant)

    3- skus zmenit aj prehravac videa, lebo niektore mi zamrzali ale VLC bez problemov http://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html

    #377770
    bawy
    Moderátor

    Loverko: Nastavenie, nastavena, nastaveniach. To d je pekná blbosť a nemá tam čo robiť :)

    #377773
    modemw
    Účastník (Participant)

    treba mat poriadny router, ked zijes v panelaku, tak na iny ako 5GHz router zabudni, skus si celu sustavu napojit na LAN a ked ti ani potom nepojde tak potom mozeme hladat dalsiu pricinu. Kedze pises ze mas MBA tak potom sa necuduj ze s obidvoma zariadeniami ides na rovnakej wifine a ked 2.4GHz tak necakaj nijake rozumne vysledky.

    #377788
    bavorak69
    Účastník (Participant)

    Ahoj, bol som na tom podobne, s tym rozdielom ze streamujem z iphone a ipad… A u mna bol problem s routerom ktory je dodavany k mojmu int. pripojeniu… Kupil som este airport expres a uz je vsetko ok, teda filmy ale napr airplay hier z iphonu by som si vedel predstavit s mensim lagovanim :/

    #377798
    kungpao
    Účastník (Participant)

    Loverko: myslím, že na Airplay o ktorom píšem nemá pripojenie internetu žiadny vplyv, Airplay ide cez router, nie cez modem..

    Modemw: v paneláku nebývam, vo svojom okolí nechytám žiadnu inú WiFi. Prečo by som nemal čakať nejaké rozumné výsledky ? Myslím, že to niesú predpotopné veci a mali by spolu normálne fungovať.

    Ako riešenie si myslím bude nový router. Súčasný podporuje 802.11b,g pričom Apple Tv potrebuje 802.11n ktoré má prenosovú rýchlosť 300mbps a zrejme toto bude brániť normálnemu prenosu.

    #377808
    raul
    Moderátor

    Ano, a navyse, ak mas atv a router blizko, tak kupuj router, ktory podporuje 5ghz.

    #377870
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    jasne, ze to je routerom! Ak nemas 802.11n (to je dnes snad vsade standard) tak na plynule video ZABUDNI.

    A bacha, tie nie je Nko ako Nko, urcite by router mal mat MIMO a WiFi by mala bezat na volnom kanali, nie ze das kanal 11 ked je na nom (a na takej 10tke) navesanych v okoli dalsich 20 WiFi sieti, ktore vidis.

    Ale ako som povedal, ze to routerom. Usudil si spravne aj ty :)

    Cez 802.11g, ci nebodaj b nemas sancu pozerat HD video. Nema to dostatocnu priepustnost. Netreba zabudat aj na to, ze ak sa ti na Gckovu siet pripaja daco predpotopne so standardom B, siet pojde na Bcku, nie na Gcku.

    #377877
    kungpao
    Účastník (Participant)

    @Jozef: čo myslíš tým že by mala bežať na volnom kanali ? Router je asi 6m od apple tv plus stena, v okolí vidím jednu WiFi. Kúpil som Cisco router, len neviem náisť heslá tak ešte nemôžem inštalovať..

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.