Prístup na internet cez wifi na apple powermac G5

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Prístup na internet cez wifi na apple powermac G5

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #100875
    SimonAth
    Účastník (Participant)

    Ahojte

    Prosím vás viete mi niekto poradiť ? Potrebujem starý apple powermac G5 čo som dal bratovi pripojiť na internet ideálne cez wifi bez kábla( router je vzdialený od pc vzdušnou čiarou dobrých 10-15m, a na trase sú 2 steny. Viete mi poradiť ako buď zosilniť výkon usb-wifi adaptéru alebo čo s tým lebo už som z toho na mašlu, konkrétne: v pc sú dva systémy jeden win 8 32 bit, druhý mac OS myslím leopard 10.5 je tam, brat 99% trávi vo windowse ten mac os tam má len ako doplnok…

    Najskôr som kúpil tento usb-adaptér:

    http://www.alza.sk/tp-link-tl-wn722nc-d185177.htm
    ( Na základe recenzií že má veľký dosah)

    wo windowse som nainštaloval drivery, a aj v v ovládacom paneli písalo že zariadenie pracuje správne ale na dolnej lište som mal stále preškrtnuté že žiadne siete a pritom blinkala dióda na zeleno,

    Mac OS ho vôbec ani nezobrazil lebo zistil som že tp-link nemá podporu pre mac…..

    Písal som im na podporu do tp-linku ale poslali mi tie isté drivery čo som už naištaloval pred tým a stále nič…

    Tak som teda vyskúšal iný že predsa môže byť že celý pc je vlastne apple že môže tam byť zrada tak som znova objednal konkétne tento:

    http://www.alza.sk/edimax-ew-7711mac-d1586892.htm

    A znova to isté len s tým rozdielom že už mi ho zobrazí aj v mac os, ale stále nevidí žiadne siete a pritom svieti tá kontrolka…..

    Viete niekto čo s tým prípadne ak poznáte nejaký typ externej wifi čo by išla dajte vedieť prosím vás.

    Ešte ma napadlo našiel som starý router bolo by možné byť pripojený na jeden a ten istý internet cez 2 routre ? Lebo ten pôvodný je tých 15 m od pc a sú tam ešte 2 hrubé steny, a ten starý router má brať priamo v izbe, lebo ak by sa dalo tak by ani wifi nepotreboval len káblom krátkym to spojiť a vybavené.

    Ďakujem

    Šimon :)

    #386327
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Problem je bud v slabom signale, alebo vyhladavas wifi siete v nespravnom toole… Windows ma vlastny tool na wifi siete, ale ked nainstalujes USB wifi, tak zrejme aj s vlastnym wifi toolom. Takze ak nevidis ziadnu wifi siet vo windowsom sietovom manazerovi, tak skus pozriet v aplikacii k usb zariadeniu.

    Ak potrebujes iba overit, ci ten mac chyta nejaky signal, tak si zapni na telefone internet tethering cez wifi a hned zistis ci to funguje alebo nie.

    Router s routerom mozes prepojit kablom. Ak ten stary router chces pouzit ako zosilnovac signalu (bezdrotovo pripojeny na novy router), tak musi mat funkciu Repeater.

    #386328
    SimonAth
    Účastník (Participant)

    Práveže tethering som skúšal a nič a aj som pc preniesol bližšie a nič nechytal, ale teraz nepoužívam apple iphone ale blackberry ale to by nemal byť preblém. Konkrétne s tým routerom som to myslel tak že by som si nimi nič nerobil len v podstate by som ja bol pripojený na jeden router a brat na druhý ale internet je ten istý išlo by to? Do správy ti môžem odfotiť ten starý a nový router vedel by si mi potom povedať či by sa to dalo ?

    #386329
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Nerozumiem tvojim pochybnostiam preco by to nemalo ist, alebo aky je vlastne problem… Od poskytovatela internetu ti ide kabel do hlavneho routra. Z neho natiahni kabel do bratovho routra. A tak budete kazdy pripojeny na svoj router pricom internetove pripojenie pojde do baraku stale iba jedno.

    #386330
    SimonAth
    Účastník (Participant)

    Ja rozumiem čo mi chceš povedať len ide o to že ja nechcem ťahať kábel lebo to rovno môžem natiahnuť lan kábel a mám vybavené…. Ide mi o to či sa dokážu tie 2 routre spárovať bez kábla, alebo jednoducho aby som sa aj tým starým routrom pripojil na internet……

    #386331
    SimonAth
    Účastník (Participant)

    Starý router má brat v izbe spolu s pc ktorý je vzdialený asi 15m od hlavného routra na ktorý sme pripojený všetci ostatný, preto káblom spájať dva routre je zbytočné lebo to natiahnem lan kábel z hlavného routru a je pokoj….. Lebo momentálne je pripojený cez kábel len sedí na chodbe takže to nemôže byť tak dlhodobo a tahať kábel sa mi fakt nechce lebo tá vzdialenosť je priamo vzdušnou čiarou…..

    #386338
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    V tom pripade plati to co som pisal v prvom prispevku: “Router s routerom mozes prepojit kablom. Ak ten stary router chces pouzit ako zosilnovac signalu (bezdrotovo pripojeny na novy router), tak musi mat funkciu Repeater.”

    Ak by mal ten router funkciu “Repeater”, tak ho iba prepnes do tohoto modu a brat sa k nemu moze pripojit. Ak je to ale stary a lacny router, tak pochybujem, ze tam bude tato moznost.

    #386442
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    SimonAth, ak to stale riesis, tak mi napadlo nove a velmi dobre riesenie… Kup si toto a mas po starostiach:
    http://www.alza.sk/tp-link-ttl-pa4010-starter-kit-d389665.htm

    #386491
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Tato tema je tu uz niekolko dni. Zatial co to tu riesis, si mohol za pol hodinu mat natiahnuty kabel aj s nacvaknutim konektorov. Ale ked myslis…

    #386494
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Nesuhlasim… Evidentne je to standardny uzivatel, takze by musel ist kupit kabel (nevie aky), koncovky (nevie ake), krimplovacie klieste (nevie co to je), nacvaknut koncovky (nevie ako), kabel ukryt do nejakej listy (asi ju treba ist kupit), listu nalepit (treba kupit lepidlo), zrejme aj prevrtat stenu (treba zohnat vrtacku)… Jednoduche natiahnute kablu sa razom zmeni na obrovsku misiu.

    Ja sice mam a ovladam vsetko hore uvedene a napriek tomu som si v alze objednal tie sietovky do elektriky. A to potrebujem spojit set-top box s routerom na vzdialenost ani nie 8 metrov. Nechce sa mi tahat dalsi kabel, listy a vrtat do steny.

    #386506
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Vacsina ludi ma plavajucu podlahu, tudiz listy a kabel sa da potiahnut popod ne. Kabel mu nacvakne dnes hocikto, CAT-15 kabelaz z ethernetu pozna (pise o tom na zaciatku).

    So srobovackou na odskrutkovanie list na podlahe, natiahnutim kabla, prevrtanim 1 diery cez stenu (casto tam uz nejaka je) sa jedna o robotu ani nie na hodinu.

    Mam taky pocit, ze ludom sa uz dnes co i len troska uplne elementarnej, rychlej manualnej prace bridi a na kazdu kravinu vratane nahodenia retiazky na bicykli volaju “odbornika”.

    #386513
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Jozef, snazis sa presadit svoju myslienku, ale mozem ti povedat, ze riesim momentalne zhruba to iste ako zakladatel temy a tvoju moznost riesenia som zavrhol asi minutu po tom ako mi samemu napadla :)

    Asi pred dvoma tyzdnami som dokoncil novu plavajucu podlahu aj s listami. Listy som tam ale nalepil, nakolko je to praca rychlejsia, cistestejsia, jednoduchsia a nehlucna oproti skrutkovaniu. Tyzden na to som si zmyslel, ze si dam zaviest optiku od Orange… Teraz mam moznost vsetky listy odlepit, dat tam kabel, znovu nalepit, prevrtat stenu, v druhej izbe listy odskrutkovat, odsunut obyvaciu stenu, vydlabat dieru do listy aby som mohol kabel za obyvacou stenou vytiahnut. K tomu este popripade kupit kabel, koncovky, krimplovacky atd…. Nie, radsej si kupim dve sietovky ktore idu cez zasuvku na 230 a mam pokoj. A ked sa rozhodnem set-top box premiestnit, tak iba prehodim sietovku do druhej zasuvky.

    BTW: S tym CAT-15 si sa asi pomylil :) Neviem najst tu cast jeho prispevku… pise o vzdialenosti 15m, nie CAT-15. Na sietove kable sa pouziva CAT-5 alebo CAT-6. Uz ked si pozrie cennik a uvidi tam 4 druhy sietovych kablov, tak bude musiet googlit ake su rozdiely a ktory ma kupit. Dalej natrafi na problem ci kupit kable s lankom alebo drotom, koncovky na lanko alebo na drot a ci sa to da kombinovat atd.

    Proste, pre cloveka, ktory nevie o sietach vobec nic, moze byt natiahnutie 15m kablu pracou na niekolko dni.

    juj, ale som sa rozkecal :)

    #386538
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Kabel je samozrejme CAT-5, mea culpa.

    Anyway, za tu dobu mohlo byt uz:
    1.) Natiahnuty kabel
    2.) Kupeny druhy router a nastaveny ako Bridge. Cena tak 25 Eur, kusok Ethernet kabla (staci kupit v obchode hotovy) a posunut druhy router blizsie k druhej masine. Done

    Myslim, ze tato tema sa tu vlecie dost dlho na tak elementarnu somarinu, ako je predlzenie dosahu siete. A este v pripade takej kraviny, akou je Power Mac G5, kde uz sa nevyvijaju ziadne moderne prehliadace s modernym jadrom (je nejaky PPC fork Firefoxu, ale ehm…) a je to masina zeruca tolko energie, ktoru ked nahradi niecim inym, aj iPadom ci starsim MacBookom, tak na elektrike sa to vrati ani nie do roka.

    Power Mac G5 je takym danajskym darom, mozne je sa vytesovat, ze to bolo zadarmo, ale bude to ohladom prevadzkovych nakladov “zadarmo” rovnake, ako stara Volga ci rovno V3S. Do roka sa zbada pri ucte za elektriku, ze za to mohol mat novy iPad Air a neriesit k tomu veci s predlzenim WiFi siete.

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.