Prevoz Apple Cinema z USA v lietadle – je to bezpecne?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Prevoz Apple Cinema z USA v lietadle – je to bezpecne?

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55359
    unibass
    Účastník (Participant)

    chystam cestu na floridu kde hodlam navstivit samozrejme aj apple store a priniest odtial zopar jablcok..:)) problem je v tom ze neviem ci sa da taka paxna v akej je zabaleny apple cinema display 20″ zobrat do liedla v resp. mam strach aby v ramci tych velkych protiteroristickych akcii mi to tam nezabavili ako som uz pocul ze to robia.. popripade akym sposobom to dobravit na sk?? zabalit ipody ktore tam kupujem neni problem…ale…nieco take velke? a este jedna otazka… nemal som cas si prejst vsetky temy o iPhone ale myslite si, ze ak by sa mi oplatilo ho kupit? ako je to teraz s tym blokovanim? dik za odpovede :)

    #111017
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    noo neviem, skatula od 23″ je velka ako svina, neviem ci 20″ bude o moc mensia:)
    btw ja som raz viezol v lietadle 17″ iMac z USA, ale bez skatule a v pohode, na tom bezpecnostnom skeneri to vyzeralo ako vacsi laptop :))
    Da sa spravit jedna finta, dat si u niekoho v usa podpisat prehlasenie ze je to jeho display, ze ti ho len poziciava na ***** ucely na *** cas, a ze sa ten HW raz vrati do USA. inac si povinny platit clo automaticky.

    definitivne by som tu cinemu vybalil z krabice, tu tam nechal. vyzera to potom nenapadnejsie :))
    good luck

    #111018
    unibass
    Účastník (Participant)

    hmm asi to tak naozaj spravim… a vybalim ho v resp. prebalim do ineho boxu mam len strach aby sa to pri prevoze neposkodilo.. inak kam ti to dali? mal si to pri sebe? ako si to zabalil? prepac ak su tie otazky primitivne mozno..ale naozaj mam o to strach a chcem aby to dopadlo dobre :) a to prehlasenie…nemas to naaaaahodou napisane ak si to uz pouzival prosimta?

    #111019
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    hmm mozem to pohladat a zoskenovat…. teda ako to najdem :)
    ja som si na ten iMac kupil fasa tasku a niesol som ho ako prirucnu batozinu. uplna pohoda.
    pasujucu tasku kupis v nejakom art store, tam maju tasky na dosky a maliarske platna, urcite nieco najdes, napriklad Michael’s. v normalnom obchode taky format nezozenies.
    (alebo si kup tasku na 20″ iMac…. v tych casoch sa este nerobili, bol to jeden z prvych modelov :))

    #111020
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Da sa kupit aj taska na Cinemu 20″. Jedna firma vyraba kvalitne tasky specialne na prevoz tychto monitorov (20, 23, 30) do terenu (vyuzivaju hlavne fotografi).

    #111021
    unibass
    Účastník (Participant)

    to by som ti bol sakra moc vdacny ak by si ho nasiel :)) hmm…a nevies nejaky obchod kde sa to da kupit? alebo link na podobne produkty???

    #111029
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Podľa mňa je to hlúposť. Treba si to normálne nechať precliť. Ak nezoženieš Dominikovu tašku, nikto Ti neuverí, že ho máš len tak… Ktorý Slovák by do USA na turistické víza trepal display? Okrem toho, radšej by som to posielal špecializovanou službou – napríklad UPS. Z vlastnej skúsenosti totiž viem, že Ti dokážu roztrepať aj mramorový šach.

    #111034
    Kompi
    Účastník (Participant)

    No tak trochu poporiadku.

    Do USA letiet cez British airw. alebo airfrance, alebo tiez ine .. v podstate aj tak to bude ich cast, co budes letiet … Dat si do kufrov techniku je samovrazda. Mamatam si prestup v parizi, ked sa 2m vysoki cernosti hrali hru, kto trafi menej kufrov na beziaci pas a padnu 5 metrov na beton a kto ich potom dalej odkopne jednou nohou. Vazne, chces techniku niest, jedine prirucna batozina.

    Chlape do kufra nic nedavaj, to je najvacsia hlupost aku mozes urobit. To si tu cinemu vyberies s inym pomerom stran :(.

    Viza. V prvom rade kontroluju iba 1% ludi, je to mala sanca. Ak vystupis vo viedni, tak ked vemes kufre, chod do stredu haly, tam kde sa hlada stratena batozina.. Tam je vychod bez colnakov. jeden stoji pri priletovom vchode, tak sa drz na lavo. Ak si v blave alebo inde, tak sa to uz elegantne neda obist.

    Ak ta uz chytia, tak az budes v USA maj pri sebe doklad, kolko to stalo, niekedy to pomoze a nepreclia to podla ich tabuliek. … ono zeditovat nejaky recieve z online obchodu na povedzme 100 dolarov, z toho sa uz lahsie plati clo. Ak budes chciet viacero pravidiel, daj vediet. Napr. clo sa v podstate plati unii pri vstupe do 3 krajin, aj tams a da co to vyspekulovat, ak dajmetomu pristanes v prahe…

    a dalsia vec, ak pristanes na slovensku, tak clo je 7% a pridaj aj DPH co musis zaplatit pri precleni co je 19%, takze dokony 26% navyse. Takze potom to uz taka vyhodna cena nieje.

    ak spekulujes, ze to posles UPSkom alebo cim, tak ti to nepride domov, ale rovno na colny urad do ziliny, kde si to prides vyzdvihnut aj s uctom za clo.

    A teraz par rad. Do lietadla zober vsetko. Vacsinou mas narok na prirucnu batozinu cca 7kg, a este ! na kabelku, casto nedefinovanu obmedzenou vahou. Zbal tam tu cinemu nejako, nebal to na 100 x do 100 obalov, zbal to tak, aby to nevyzeralo ako “notebook alebo nieco co sa da pouzit na komercne ucely”. Odnes si to a rychlo cez priletovu halu. Ja som niesol tri 15palcove notebooky v treksport ruksaku a nikto nic neriesil. Ak uz budu chciet riesit, zavisi od cloveka, da sa ukecat. A ak nie, tak maj pripravene nahradne blocky s zlomkovou cenou. a ak ti to preclia, co je velmi mala sanca, tak hold, zaplatis par korun. Tie ceny v USA za to stoja.
    Nezabudni poziet studentske akcie a kupit notebook na dakeho studenta ako ja MBP za 1800 dolcov a k tomu ipod 80gb za 120 dolcov.

    inak na letisku najdes tie mreze na skusanie batoziny, zober meter a zmeraj si, potom to porovnaj s tou cinemou co si budes niest a ani s velkostou nebude problem.

    Prajem prijemne cestovane a rychle nohy na letisku :)

    #111038
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    unibass: tak som tie papiere nenasiel, ale kuknem este doma

    #111039
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    Btw s tym papierom co som spominal mozes niest HW kludne aj za $10.000, mna totiz vo viedni zastavili dvaja colnici pri vychode (mal som asi najviac batoziny:)) a hned zacali snorit, no ale ked som vytiahol ten papier tak hned zvesili hlavy a pustili ma :)
    da sa to zabezpecit este tak, ze HW kupis na kreditku kamarata/znameho v USA a s tym sa potom vyrovnas. cize mas hned doklad ze to nie je tvoje + ten papier ze ti to len poziciava a ze HW sa vracia potom do USA.

    ja osobne by som to uz inac nerobil, mam radsej istotu ako sa triast ci ma chytia alebo nie…

    #111041
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Tak trochu sa tu tvárite, akoby ste pašovali automobilové súčiastky z Číny. Čo je také zlé na zaplatení cla? Stále je to výhodnejšie, ako na Slovensku.

    #111046
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Nechcem nikoho nahovarat na ilegalne veci, ale naozaj si to myslel vazne so zaplatenim cla, Milan. Ked som pracoval v Delaware, nebola tam DPHcka, dane student neplati, ked studuje, tak ma software podla potreby zadarmo od fakulty, same studentske zlavy.

    potom pride chudak slovensky student a ide drhnut hajzle do USA aby si kupil nieco slusnejsie (notebook) na svoju kreativnu pracu, a este doma zaplati na cle a dani stvrtinu ceny naviac, to snad nemyslis vazne. Nejdem sa rozplyvat nad situaciou na slovensku, ze na co sluzia moje dane a tak, ale

    student aby platil clo, komu a za co .. ak odidem mimo uniu a budem tam 2 roky, tak j clo neplatim. A pri tejto “super” situacii na slovensku to asi viac ludi spravi .. tak nevidim dovod aby som svoje posledne tazko zarobene studentske brigandicke peniaze dal na rozvoj nasej “studentsky vysoko ustretovej” krajine..

    Ved si to ja aj tento typek s 20 palcovym dysplejom kupuje pre seba !! Preco by mal platit, ved to nie je na komercne ucely.

    Trosku triezneho pohladu na svet…

    #111048
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Prišli mi len zvláštne tie reči o zakrádaní sa po letiskách, utekaní, čo ti sily stačia, vymýšľaním únikovej cesty a podobne. Stres zabíja… Oveľa viac, ako tých pár korún naviac. :) Ale v zásade máš pravdu. Treba to však brať “športovo”.

    #111054
    juraj vivoda
    Účastník (Participant)

    Osobne som mal rovnakú alebo minimálne podobnú dilemu. V NY som kúpil MB a mal som neuveriteľný strach, čo s tým, ako a čo. MB som vybalil a dal do ruksaku ako môj vlastný, krabicu som nechal tam a všetko v pohode. Na JFK si ale veľký počet ľudí niesol rôzne druhy elektroniky po 17″ HD monitory, po hifi veže a podobné veci. Všetci si to brali do lietadla apod. Pokiaľ to nie je brutálne veľké tak si to zober do lietadla, prípadne keď sa to nezmestí do úložného priestoru, dáš si to pod nohy (znie to divne, ale úplna pohoda) a prinajhoršom to dáš letuške nech ti to niekde schová, alebo to nejak vymyslí :). Keď som vystupoval v Prahe všetci colné obiehali :)…

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.