Prečo nám to robia?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Prečo nám to robia?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 42 )
  • Autor
    Príspevky
  • #106476
    Kaliakra
    Účastník (Participant)

    Nahodil som El Capitan. Úspora kapacity disku nulová. Doslova. Zmena v rádoch MB. Zrýchlenie systému nebadateľné. Plne nabitá batéria sľubuje osem (8) hodín práce. Dokonca ani fičúra so zväčšením kurzora po zatrasení myšou nefunguje (áno, je zapnutá).
    Počítač od inštalácie nového OS nevie pracovať s telefónom BlackBerry cez wifi ani cez USB. Prehliadač obrázkov XnWiewMP je nepoužiteľný (nevie načítať obrázky), podobne sťahovač obrázkov z fotoaparátu NikonTransfer 2 (ale aplikácia s blbo preloženým názvom FOTKY – fakt zbožňujem túto kuchynskú slovenčinu a pozdravujem autorov slovenského prekladu! – normálne funguje.
    Nie, nechcem telefón iPhone, chcem ďalej používať môj pomerne nový BB, s ktorým som spokojný (najmä pomer cena-úžitok).
    Nie, nebudem teraz celý môj fotoarchív importovať do programu FOTKY, NikonTransfer mi úplne vyhovuje, je rýchly a robí presne to, čo potrebujem. Teda – keď funguje.
    Pod Yosemitom to všetko normálne frčalo, tak prečo teraz nie?
    Chápem, že firma Apple chce používateľov počítačov s jej operačným systémom presvedčiť, aby používali najmä jej softwér i hardwér. Ale spôsob, akým to predviedli v El Capitan je hanebný. Toto sa mi ešte nestalo pri žiadnom prechode na nový OS – a to počítač Apple používam už od sedmičkového systému (Mac OS 7 na Classicu 2, nie Lion, ale potom aj ten).
    Páni, toto nie je marketing, toto je sprosté vydieranie!

    MacBook Air 13-inch, Mid 2013, 1,3 GHz Intel Core i5, 4 GB 1600 MHz DDR3, Intel HD Graphics 5000 1536 MB

    #411507
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Sorry, ale co se tyka nekompatibility BB, XnView a Nikon Transfer se obavam, ze places na nespravnem hrobe? Jak dlouho byl El Capitan ve stadiu verejne bety? Nejaky ten mesic to bylo? Tim padem je to ciste pruser BB, Nikonu a XnView developera, ze nereleasli kompatibilni apps. Apple se fakt nemuze a nebude starat o kompatibilitu kazdeho softu, ktery je pro jejich OS napsany. Nove verze kterehokoliv OS prinaseji ruznou nekompatibilitu se starsima verzema applikaci a pokud na to developeri tech applikaci prdi, tak holt uzivatele placou. Napsal jsi na support danych aplikaci? Protoze pokud ne, tady ti nikdo nepomuze ;)

    #411508
    mojemeno
    Účastník (Participant)

    Dufam, ze sa ti ulavilo…
    Teraz k veci, mne funguje novy OS X vyborne…najviac sa vytesujem z narastu vydrze baterie…ako 20h to si ROBITE PRDEL!!! :D :D aj keby to bolo len 15h WOW :D
    Vzdy trva nejaky ten mesiac kym vyrobcovia softu vytvoria aktualizacie, ale ved nikto ti nekazal prejst na novy OS, ked nevies, ci vsetky programy budu kompatibilne…

    #411509
    Lemon84
    Účastník (Participant)

    Uplny suhlas s odklizec.

    @Kaliakra
    : vstavana utilita image capture ti nestaci na stahovanie fotiek do mac-u? Ci ten nikontransfer obsahuje nejaku specl ficuru?

    #411512
    Kaliakra
    Účastník (Participant)

    Sorry, ale mne ako používateľovi môže byť jedno, kto je za to zodpovedný – El Capitan je pre mňa len zdrojom problémov a znemožňuje mi riadnu prácu!
    Na to, že to mal byť len upratanejší a rýchlejší Yosemite, je tých nefungujúcich vecí trochu priveľa – stačí prebehnúť fóra, nie je to len môj prípad. A hlavne štrajkujú SW a HW, ktoré pri prechodoch z Leoparda na Snow Leoparda, zo Snow Leoparda na Liona, z Liona na Mountain Liona, z Mountain Liona na Mavericka a z Mavericka na Yosemita bez problémov fungovali. Tak prečo teraz odrazu nefungujú?
    O drobnostiach ako rôzne nefungujúce utilitky (cDock a pod.) či skapatý MS Office nepíšem. Ale nepripojiteľný mobil? Keď k tomu prirátam nulovú úsporu kapacity a nebadateľné zrýchlenie, vlastne mi prechod na Capitana priniesol len problémy. A píšem o tom preto, lebo – znovu: stačí prebehnúť fóra – nie som jediný. Tak si možno niekto zoberie poučenie a s prechodom na nový OS radšej počká. Teraz je totiž tých problémov výrazne viac ako kedykoľvek v minulosti.

    PS
    Nikon Transfer spolupracuje s fotoaparátmi Nikon, okrem toho mi vyhovuje spôsob, ako pomenováva a triedi obrázky do adresárov. Používam ho roky a neviem, prečo by som mal prechádzať na iný program.

    #411515
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Vrat sa na Yosemite a problem solved. Nie je nikde napisane ze ked vydame software pre 100 ludi, tak 100 ludom pojde rovnako lepsie. Ja mam 2009 Macbook Pro 17′ a jediny moj problem je bugnute audio ktore, niekedy strajkuje iba ak tam strcim sluchadka (vyzera ze v nich je problem lebo mi obcas blbnu aj na iPhone). Kazdy den sledujem diskusie od Macrumors cez 9to5Mac, Letemsvetemapplem (zalostny web), iDownloadblog po Macblog.sk a zaradujem ta do krabicky “mensina”.

    PS: Blackberry este existuje?

    #411516
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Gren093 – Ako sa má Roman Zavřel? Už mi dlho nevynadal do teplého :)

    #411518
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Neviem, jeho clanky necitam (uz len z nadpisu viem vicitit co za sracky su na dalsej stranke), v podstate ja ten jeho chliev neberem za zdroj informacii, ide mi len o komentare uzivatelov pod clankami.

    #411519
    shadower
    Účastník (Participant)

    mna len hneva ze stare ntfs for mac uz nefacha …musim poriesit nove …
    inak ani to zdielanie obrazovky pre 2 appky nic moc …safari ok ale nie s wordom (pre word to proste nejde) :D takze smola, prijal by som este aj nastavenie ze aku sirku/vysku ktore by malo byt …

    #411520
    P1x3L61
    Účastník (Participant)

    OT: Tak niesom jediný kto mal “potýčku” s Romanom Z. :D Mne už začal aj cez mail nadávať keď pod komentármi nestačilo :D

    #411521
    Gren093
    Účastník (Participant)

    P1x3L61: Je to dementny jedinec, prajem si, aby sa tento web zase postavil na nohy ( aby zase boli plne diskusie, aby zase boli dole kofoly). A kopa ludi sa presunie sem.

    PS: stale cakam na recenziu iPhone 6.

    shadower: Tiez som si vsimol ze ten Office 2016 je celkovo nejaky pribrzdeny..

    #411523
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Rozcilujes se uplne zbytecne a hlavne na uplne nespravne firmy. Ze nejde pripojit BB na novy OSX je ciste problem BB a jejich supportu pro svoje zakazniky. Casu meli dost, novou verzi softu, driveru a ja nevim ceho jeste meli releasnout prinejhorsim v den releasu noveho OSX. To same Nikon. Evidentne pro obe firmy neni OSX prioritou. To ze na predchozich verzich OSX vse fungovalo znamena jen to, ze to byly bud kosmeticke updaty, ktere nezasahovaly do podstatnych casti systemu, nebo jen cisty luck? Novy OSX je evidentne prekopany vic nez predchozi verze a vyvojari aplikaci si meli sanci svoje apps odladit v ramci verejneho beta pristupu, coz bylo min. ctvrt roku. Kdyby se mel Apple starat o kompatibilitu kazde jedne app s novym OSX, tak by nove verze OSX prinasely snad jen jine barvy tlacitek. Bez zmeny neni progres.

    Jo a jeste jedna rada na zaver. Na novy OSX/iOS, ale klidne i Win, se prechazi az po nejakem mesici/dvou od releasu, kdy firmy stihnou odladit nejvetsi bugy v systemu. Komu se nechce cekat a musi mit novy system hned, musi holt pocitat s problemy a moznou nestabilitou. SW porad jeste pisou jen lide a ani ctvrt roku verejneho beta testovani neodhali vsechny bugy.

    #411525
    ????
    Účastník (Participant)

    Aka beta? Developeri maju k dispozicii developer verziu a to o dost skor, ako vysla public beta. Toto je cista zalezitost developera

    A nesuhlasim s tym, ze system sa instaluje po mesiaci od releasu. Ako maju vediet, co treba opravit, ked bude kazdy cakat na hotfix, ktory opravuje chyby, ktore nikto nenahlasil? Ked to brani v pouzivani, nahlasim to a vratim zo zalohy tam, kde to slo.

    Jedna vec je, ze Nikon sa vysral na major release OSX.
    Druha vec je, ze chyby treba hlasit do Apple a Nikonu, resp. kompetentnym – developerom. Tym ze sa to objabi niekde na macblogu, sa to neopravi

    #411526
    Tartarus
    Účastník (Participant)

    Kaliakra –
    BB Blend 1.2.0.52
    – funkčný na yosemite aj na el capitan. Používam Passport (10.3.2) a Z10 (10.3.1) Netvrdím že je stabilný ale funguje.
    – funguje cez wifi, mobilné dátové pripojenie aj cez usb.

    BB Link 1.2.2
    – čiastočne funkčný na yosemite aj na el capitan – backup funguje. Sync s iTunes a Photo app nefunkčné na oboch OS.

    Namapovanie – interná pamäť a memory card, funkčné na oboch OS.

    Toľko moja skúsenosť.

    #411527
    majdy
    Účastník (Participant)

    Presne ako píšu chalani.

    Nezdá sa mi, že by boli fóra plné problémov, skôr naopak a vidno to aj tu na Macblogu, si snáď jediný, kto sa sťažuje. Tento rok je situácia práveže opačná a všade skôr čítam veľmi pozitívne ohlasy oproti rokom minulým. Fakt.

    Hovoríš o marketingu a tom, že Apple tlačí užívateľov do svojho SW? No a čo? Čo je na tom zlého? Ich soft je jednoduchý intuitívny a prepojený, skrátka nieje o čom a pre teba asi momentálne najdôležitejšia vlastnosť? Máš istotu, že ten ich soft hneď po relase funguje!

    To, že namiesto Image capture používaš Nikon appku je tvoja vec, tak ako, že nepoužívaš Photos, ale nejakú alternatívu k windowsu…

    #411530
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Majdy: Suhlasim s tebov tak na 70%. Marketing Applu je v niektorych aspektoch brutalny odpad pre zakaznika. Vsimnimne si napriklad “Upsell” 16GB modelov vs 64GB. Dalsia vec, neschopnost si nakonfigurovat MB 12. Ponechavanie Macbooku 13 bez retiny za vysoku cenu, stale 4GB ram na Macbooku AIR. Pozrite sa na takeho Phila Schillera, ved to je brutalny bastard… Minule verejne obhajoval 16GB modely. Niekedy mam pocit, ze Apple pouziva manipulacne techniky a tlaci ma smerom ktorych nechcem ist, ale musim. A pritom mi ukazuje middle finger zatial co Cook rata dolare.

    #411531
    JFK.
    Účastník (Participant)

    El Capitan je v pohode, kamoši mi pisali že však tam neni nič nové a že su sklamaní (nechápu že to bol update na stabilitu a rýchlosť hlavne)
    Ale nikto sa nesťažuje nejak.

    Nechapem prečo sa OP zúri na Apple za to že mu nejdú appky tretích stran, veď tie appky Apple nerobi tak čo?
    Navyše máš BlackBerry tak úprimne, čo čakáš? Veď to je odveci …

    Každopádne, akokoľvek si nasrany, treba si uvedomiť, že ŽIADNA iná lepšia alternatíva momentálne neexistuje.
    El Capitan, je ten najlepší OS aký moze bežný človek mať v roku 2015, takže ak zlyhalo aj to, je mi to ľúto ale nič lepsie neexistuje.

    + naozaj si neviem predstaviť, že by som používal iné zariadania, môžeme sa srať na Apple – ale dobre viete že vsetko iné je vacsinou častokrát horsie.

    #411533
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Každopádne, akokoľvek si nasrany, treba si uvedomiť, že ŽIADNA iná lepšia alternatíva momentálne neexistuje.

    Tymto som sa upokojoval ked som bol nasraty minuly rok na aplikacie v OSX.

    #411535
    inspektorko
    Účastník (Participant)

    U mna slape EL Capitan perfektne, jednoznacne lepsie ako Yosemite.Ziadnu nekompatibilitu som zatial nznamenal.

    #411536
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Nebudem zakladat novu temu a spytam sa tu, ked ste tak spravne rozbehnuti. Skusal uz niekto Capitana s Adobe CS6? S najnovsim CC nie je problem ale na nete som zatial nenasiel odozvu na CS6. Mame dost licencii na CS6 a nechce sa mi platit za CC, ked CS6 nam zatial bohato s funkciami postacuje.
    Zaujima ma hlavne Photoshop, Illustrator, InDesign a Acrobat (Design Standard balicek).

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 42 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.