Poraďte slúchadlá AKG/Sennheis./…

Domov Diskusné Fóra Ostatné Poraďte slúchadlá AKG/Sennheis./…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 35 )
  • Autor
    Príspevky
  • #76603
    Zilo
    Účastník (Participant)

    Ahojte. Viem, že to tu už bolo riešené, a nie raz, ale potreboval by som pomôcť pri výbere slúchadiel. Nie som žiadny veľký audiofil a doteraz som mal iba tie šmejdové špunty od Apple, ale chcel by som dačo lepšie, čo by sa dalo aj počúvať :)

    Môj budget by bol 70 – 80 EUR, pretože na počúvanie mp3 by bolo asi zbytočné vyhadzovať viac peňazí. Používal by som ich hlavne doma/cestovanie/občas v kacelárii. Nemám žiadne skúsenosti s inými slúchadlami ako špuntami, ale asi by som chcel skúsiť nejaké mid-size portable typu:

    AKG 430/450 http://www.akg.com/personal/Mini,pcp_id,173,_psmand,1.html
    alebo Sennheiser PX 200 II http://www.sennheiserusa.com/on-ear-headphones-stereo-headphones_502817

    Má niekto skúsenosti s týmito typmi?

    Vopred som vylúčil Kossy Porta Pro, protože sa mi nepáčia ani dizajnovo ani zvukom (prebasované). Ako veľký je rozdiel medzi otvorenými a uzavretými slúchadlami? Myslím, čo sa týka vplyvom na ľudí okolo :)

    Prípadne ak by ste mi mohli doporučiť aj iné, kľudne aj špunty. Len neviem, či dokážu hrať porovnateľne v danej cene.

    Ďíky.

    #258440
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Mam tie PX 200 II – hraju velmi dobre, vyzeraju dohre, perfektna konstrukcia. Kablik by mohol byt dlhsi, najme ked ich mam zapojene v MacBooku, ovladanie hlasitosti mi tam pride nadbytocne, ale sem tam sa hodi… Momentalne mi vadi len to, ze nemaju aj integrovany mikrofon, kedze som si kupil iPhone a ten teraz pouzivam ako hlavny prehravac hudby… V danej cenovej kategorii podla mna jedny z tych najlepsich sluchadiel, ak nie najlepsie – minimalne co sa tyka kvality reprodukcie…

    #258441
    cicko666
    Účastník (Participant)

    No kedze si hned vylucil pravdepodobne najlepsie sluchadla (KOSS PP) tak uz ostavaju jedine tie sennheisery.

    #258442
    Julien
    Účastník (Participant)

    No dobre cize presne pred dvoma mesiacmi som sa rozhodoval aj ja medzi AKG alebo Senh.
    Zobral som AKG K518 LE Green (krasny dizajn, spickova kvalita) najprv si ich kupil kamos a teraz ich uz mame piati :D
    http://talkive.sk/index.php?orderby=pocet_klikov&keyword=AKG+K+518&submit=&Itemid=1&option=com_virtuemart&page=shop.browse
    Tu mas link su tam vo vsetkych farbach, staci si vybrat. Senh. tam maju tiez pozri aj tie ale to su sluchadla ku kompu a nie na von, na hudbu. Cize vrelo odporucam tieto.

    #258444
    hatto
    Účastník (Participant)

    ako dj ti odporucam znacku senheisser, je to ako apple medzi pocitacmi:D akg by som JA nekupoval, aj ked netvrdim ze su zle.

    btw, ja osobne pouzivam uz asi 4 roky tuto radu suchadiel sony http://www.sony.sk/product/hpi-ex-series/mdr-ex36v a naozaj su skvele -vyladeny zvuk, ziadne prebasovanie ako u kossov (tie som skusal, ale kvoli tym bassom som ich vyskrtol z wishlistu:) na bezne pouzivanie viac nez dobre, cena okolo 25e. pre mna je znacka sonny pre suchadla ta best, aj ako dj som pouzival iba sony.

    ale z tych dvoch moznosti urcite senheisser

    #258447
    Benne
    Účastník (Participant)

    ja by som zas bral AKG 518 ako pisal Julien. Od AKG mam stuplove sluchatka a velmi mi vyhovuje ich zvuk. Konkretne su to AKG 330, keby si chcel stuplove, neni o com. Maju perfektny zvuk.
    CO sa tyka Sennheiserov, urcite neurobis chybu, aj ked mne velmi ich sluchatka nesedia a neni mi ta znacka ani sympaticka :D AKG som si velmi oblubil, takze by som isiel asi do tych 518.

    #258449
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    priklanam sa k AKG 518 :) za tych cca 60 eur asi najlepsie :)

    #258450
    Zilo
    Účastník (Participant)

    Diky za komenty. Skocim si tie AKG este vyskusat do predajne. Myslim, ze som ich videl v Traco comp. Ako som povedal, nie som nejaky audiofil, takze nejaky diametralny rozdiel asi ani nespoznam :) Ale chcem konecne nejake kvalitne na pocuvanie.

    Rozmyslem este, ze sa poobzeram aj po in-ear “stuploch”. Nemate s nimi nejake skusenosti v tejto cenovej kategórií, že či hlavne dokážu hrať porovnateľne s tými AKG, príp. Senn. a ako je to s izoláciou vonkajšieho hluku.

    Napr. AKG 370 http://www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=31863&category_id=2725&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=100

    Senn. CX 870 http://www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=31207&category_id=2701&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=100

    Etymotic MC 5 http://www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=40309&category_id=3131&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=100

    príp, niečo od SHURE, Jays, apod.

    #258451
    maiob
    Účastník (Participant)

    s mojich skusenosti Sennheiser.. pouzivam In Ear suchadla Sennheiser IE6 a hraju perfektne som s nimi nadmieru spokojny aj ked celkom asi na bezne pouzivanie nie su vzhladom na konstrukciu ale zas s dlhodobym posluchom som nikdy nemal problem co je pri sluchadlach priamo do usi dost velka vyhoda…inak Sennheiser pouzivam aj mikrofony na bicie a spokojnost maximalna s touto znackou :)

    #258452
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Dodam teda este nieco – AKG su velmi dobre sluchatka, par som ich mal na usiach, ale kvalitou reprodukcie hudby su Sennheiser trosku niekde inde… Nemam skusenosti konkretne s tymito, ale mal som myslim, na usiach lepsie (drahsie) AKG a nehrali tak dobre ako PX 200 II.

    Este aj k poznamke, ze tie Sennheiser nie su sluchatka na von – nechapem… Su to sluchatka prave robene na pocuvanie v meste a pod. Su perfektnym kompromisom co sa tyka izolacie zvuku – stuplove sluchatka ma po case zacali strasit – nie raz sa mi stalo, ze som prepocul auto pri prechadzani cesty a pod. Tato konstrukcia izoluje dostatocne aby vam nevadili rozhovory ludi v autobuse, zapnute radio niekoho ineho a celkovo zvuky okolia – nevyrusuju vas, ale stale tie hlasnejsie bez problemov zaregistrujete…

    #258453
    maiob
    Účastník (Participant)

    podla toho ktore Sennheiser .. konkretne tie co mam ja IE6 su urcene ako odposluchove In Eau na stage pre muzikantov tam je treba naozaj hluk izolovat co najviac ale bezny uzivatel proste da sluchadlo do ucha a hotovo .. u IE6 musi ist kabel poza ucho a a konstukcia je jednoducho ina ako u normalnych spuntov

    inak velka skoda ze v tejto kategorii este zaostava Audio Technica

    ale ide o cenovy strop ak chce niekto sluchadla do 80€ nebudem mu radit jednoducho “kup si Ultimate Ears s dvomi menicmi lebo hraju dobre”, ked zakladnu poziadavku na cenu nesplnaju.

    #258456
    Zilo
    Účastník (Participant)

    2 mrzo: takze stuplove sluchadla izoluju ovela lepsie? Nechapte ma zle, ale fakt som mal doteraz len applecke spunty (teda okrem tych penovych srand na walkmanoch v 90-tych rokoch :D )

    2 maiob: no tie UE by som bral, ale ja to potrebujem na pár-krát do týždňa, takže už aj tých 80 EUR sa mi zdá veľa :) Ale čo už, za kvalitnejšie si treba priplatiť.

    Fakt teraz neviem pre aku koncepciu sa rozhodnut, ci stuple, ci nieco vacsie ako som spominal na zaciatku. Ako je to s kvalitou zvuku?

    #258457
    ygy
    Účastník (Participant)

    Mal som možnosť testovať veľké množstvo slúchadiel . Njalepšie podanie zvuku čo som mal možnosť testovať mali slúchadlá bose quiet comfort 15. Neviem im absolútne nič vytknúť. Musicfill môže dostať orgazmus :D jediná výtka by šla možno k designu ktorý nieje možno taký cool :) Alebo druhá možnosť je Beats by dr dre pro/studio . Taktiež veľmi dobré podanie zvuku a krásny design akurát lepšie rušia okolný zvuk a majú presnejšie tóny tie bosy :)

    Do štuplákov ja osobne by som už nešiel. Nikdy totiž nepodajú taký zvuk a nebudú rušiť okolitý zvuk ako slúchadlá. Keď chcem iba “štuple” tak berem tie od iphonu ((Aj keď to moc často nerobím )áno v pravom zmysle to niesú štuple ) :)

    #258458
    hatto
    Účastník (Participant)

    zilo: ak sa ti zda aj tych 80eur vela, a nie si profesionalny hudobnik, tak fakt chod do predajne so sony produktami a skus nejake z tej serie co som ti pisal na predchadzajucej strane a uvidis, za vyskusanie nic nedas ;)
    25e a naozaj dobra kvalita:)

    #258460
    Zilo
    Účastník (Participant)

    2 ygy: tu ale uz porovnavame odlisne kategorie. Tie Bose uz maju aktivny noise cancelling a aj kvalita zvuku je niekde inde. Ja chcem zostat niekde pri zemi.

    Potrebujem nieco mensie, co mozem nosit aj vonku, do kanclu a s co najlepsim zvukom a kvalitou spracovania v ramci rozpoctu :)

    Ale asi by som predsa len uz do stuplov nesiel, ved stale mam niekde tie applacke.

    #258461
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 ygy – bavime sa o sluchadlach v uplne inej cenovej kategorii – do 80€ – pisat tu o sluchadlach v cene 200-300€ ake su dobre mi pride trocha od veci :-)

    2 Zilo – dobre sediace in-ear stuple ta izoluju samozrejme ovela lepsie ako otvorene sluchadla…

    #258467
    Zilo
    Účastník (Participant)

    2 hatto: diky, urcite pojdem pozriet aj do sony centra.

    2 mrzo: hm, to som si aj myslel. fakt si musim ist vyskusat tie AKG aspon kvoli tomu, aby som vedel ako takyto typ sluchadiel izoluje vonkajsi hluk a co mi viacej vyhovuje. Najmä kvoli cestovaniu vo vlaku.

    A co sa tyka kvality zvuku, ako su na tom tie in-ear? Pripadne mozete niekto doporucit nejake osvedcene typy? V pripade, ze by som isiel do takychto.

    #258476
    bolek
    Účastník (Participant)

    @Zilo: velmi dobre si si vybral. Obidvoje (troje) su (v danej cenovej kategorii) vynikajuce sluchadla s ktorymi mozes ist von, ale neurobia hanbu ani doma. Pokial nie si nejaky supernarocny posluchac je v podstate jedno ktore zoberies, urcite chybu neurobis:-)

    Teraz sa uz vykasli na na odporucanie druhych, uz sa ti podarilo zuzit vyber, teraz je uz len na tebe ako to budes pocut, takze zober iphone so skladbami, ktore mas napocuvane do obchodu a pocuvaj, pocuvaj;-)

    Vyskusaj ako ti sedia na hlave, ci ta netlacia na usiach, netahaju za vlasy, ako sa ti nasadzuju, ci ti nepadaju z hlavy, ked nou trosku prudsie pohybujes, ci ti nezadrhava kabel o oblecenie, lebo toto mne napriklad pri K430/450 trosku liezlo na nervy. Nechaj si poradit napr od frajerky alebo peknej okoloiducej, ktore sa ti viacej hodia. A ked sa ti budu zdat rovnake zober lacnejsie;-)

    #258477
    cicko666
    Účastník (Participant)

    tolko reci okolo sluchatiek za 60… a uz vobec nechapem preco nie koss

    #258480
    Benne
    Účastník (Participant)

    zilo ak chces stuplaky, mam AKG K 330. Osobne mozem povedat, ze maju lepsi zvuk ako napr. Koss Porta Pro ;) vynikajuci zvuk skutocne, len si musis vybrat spravnu velkost stupla, v baleni su tri velkosti a sluchatko si musis poriadne strcit do ucha :D

    cicko666, musis skusit aj ine a pochopis ze prebasovanie nie je ten pravy zvuk :D

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 35 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.