Pomoc s MacBook

Domov Diskusné Fóra Ostatné Pomoc s MacBook

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #57163
    Milu8
    Účastník (Participant)

    Ahoj Vsetci.Potrebujej radu pomoc plz!!Teraz prave pouzivam laptop dell inspiron 1501.(1.8GhzAMD,2Giga ram,Ati radeo xpress series.OS-Windowz vista basic)Rozhodujem ci mam zakupit MacBook od Apple.Moj dell je uplny nanic.Ma asi rok.Neviem ci je na vine OS od windowzu alebo laptop.Fakt ze ho pouzivan iba na banalne veci,net,hudba,movie & photo maker,filmy.Ked napriklad rozbalujem zabalene subory a otvorym ich viac uz nereaguje.klik,klik nic.Bol upgrade na 2gig ram a stale nic.Kazdy vravi to staci a stale nie.Uz mam dost windowzu.Ja sa neobavam tak ceny 699 libier to mam tak za 3 tyzdne,ale OS a MacBooku ako takeho.Ci to nebude z kaluze do blata.Ja som uplny novice vtomto OS.Sledujem vsetky sites o apple ale ziadna prax.Mal som len windowz.Dakujem za vsetky odpovede a rady.Ja viem bolo to dlhe.Regards

    #121758
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    len si vlastne ani nepoložil otázku… či kúpiť? milionkrát omieľané každý tu Ti povie že áno každý neznalý apple Ti povie že nie rozhodnúť sa musíš sám a vytvárať zbytočné nezmyselné témy by si nemusel :) naštuduj si o tom aj tu na fore je toho fúra …

    #121759
    Milu8
    Účastník (Participant)

    A kupit,daj linky,Diky.A PROSIM PRECO BY TO BOLO ZBYTOCNE.Nezmyselne bol tvoj komentar,ale ja tu nie som aby som sa hadal,Takze/pozoz plz

    #121764
    Shasha
    Účastník (Participant)

    heh…ja ti poviem preco to je zbytocne:) tato tema sa tu preberala pred tyzdnom, pred dvoma a este asi 150 krat a kazdy ti tu povie, ze ano, mas si kupit mac…ak ta zaujimaju podrobnosti, skus si popozerat toto forum, starsie prispevky (hore je take, ze vyhladavanie:):):)

    #121766
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to Milu8: Čau. Ak máš záujem o kúpu Mac-u, tak určite navštív jednu z Apple Premium Reseller obchodov na Slovensku. V Bratislave je ich dosť, napr. v Au-Parku je firma MacSystem, v Poluse je SWP alebo v Košiciach je iStyle. Keď ich navštíviš a “naživo” uvidíš Macy, len Ťa to utvrdí k ich kúpe. Ja som mal tiež obrovský zážitok, keď som navštívil firmu MacSystem v AuParku. Je to novootvorená predajňa a nájdeš tam fakt skoro všetko od Apple. Daj na moju radu a choď tam. Majú tam príjemmý personál, ktorý Ti všetko vysvetlí, predvedie a pod.

    A tu máš linky: http://www.maczone.sk , http://www.macstore.sk , http://store.apple.sk/

    Prajem Ti veľa šťastia a radosti s prvým Mac-om. Určite choď do toho! Pekný večer.

    #121767
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to Shasha: Čau. Chcem Ti len povedať, že nie každý má chuť alebo čas na študovanie fóra. On je určite nováčik a chce rady práve tu, kde písal. Tak ho nevyhadzujme, nech si sám hľadá a poraďme mu tu! On možno nemá čas tu byť ako ja každý deň. Uznávam, že na jeho otázku neexistuje priama odpoveď, a preto som sa ho aspoň ja snažil pochopiť. Pretože aj ja som bol pred pár mesiacmi “neznalý” do Apple a pomohla mi k utvrdeniu práve návšteva zmieňovaného Apple centra a samozrejme aj MacBlog. Tak buďme, prosím, zhovievaví k ostatným. Keď mu my tu neporadíme priamo, možno sa stratí v tých dlhých diskusiách a kvôli nám bude o jedného switchera menej. Nechcem, aby sa také niečo dopustilo. Prajem pekný večer.

    #121769
    renad
    Účastník (Participant)

    to milu8:
    A keď už pôjdeš, tak si nezabudni kreditky, to aby si nemusel ísť na 2 krát.
    Inak osobnú návštevu nejakého Apple centra doporučujem, stroje si osobne odskúšaš, poťažkáš, …
    (osobne chodievam do Macsystemu – spokojnosť)

    #121771
    Shasha
    Účastník (Participant)

    ja som to nemyslela v zlom:) len to sa neda jednoznacne povedat a ked si pozrie starsie prispevky tak zisti nazory viacerych ludi ktory sa uz k tejto teme vyjadrili a predpokladam, ze tu nebudu opakovat to iste:)
    ja v kazdom pripade odporucam.mac mam uz velmi dlho a som s nim nadmieru spokojna…

    #121779
    Milu8
    Účastník (Participant)

    To Count Grishnackh-Dakujem ti velmi pekne.Ja mam vela vela casu.Net nie je problem.Na macblogu som mozno tak 5mes ale iba som cital,surfujem.Toto bola moja prva tema.ano aj pouzivam search box.Len som chcel fakt ako taku pozornost.Odcuczujej sposob aki mali Tommy_Verceti a Shasha.Je lahsie sa iba tak “zdrbat”.Ale fakt pomoct,poradit ako Count Grishnackn.Jeho snahu se velmi cenim.Sme ludia.Problem je tom ja zijem v Uk.Uz som bol apple store v birminghame,bolo to neskutocne,tie masiny,dizajn obchodu,vsetkeho.Vtedy som iba tak spoznaval.Neskor po navsteve som kupil v apple store.com.uk ipod nano a som max spokojny.Teraz sa asi pojdem tam po macbook.Ja ho chcem predtym ako ho kupim mat v ruke hrat sa s nim.Ja viem je to detske ale to je apple.Velmi ti pekne dakujem s BA,Ke.Pocul som o tych shopoch.Nebol som tam este.Vies Uk.Doma by som lepsie rozumel tych obchodoch,ale co uz.Ale nevadi tu je http://www.macblog.sk.Dakujem ti velmi pekne Count Grishnackh

    #121790
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to Milu8: Dík, ja sa snažím vždy druhým pomôcť, pretože oni potom môžu pomôcť mne. A tým sa riadim. Tiež nemám rád, keď niekto, ako vyššie uvedení, niekoho len tak “odpíše”. Mne by sa to to tiež nepáčilo, tak preto to nerobím ostatným a riadim sa etickým princípom. Btw. ten Apple Store v UK už musel mať fakt inú úroveň. Keď sa mi maximálne páčia tie naše “neoficiálne”, tak neviem, čo by som povedal na tie pravé. Asi by som z tadiaľ ani neodišiel z toľkého vzrušenia a úžasu. Zobral by som si tam spartakiádne lehátko a spacák :-). Ak smiem vedieť, čo robíš v UK? Študuješ tam alebo žiješ natrvalo?

    #121793
    Milu8
    Účastník (Participant)

    Pracujem tu a dokedy to neviem.So len factory worker.Ale nestazujem si.So takom malom mestecku.Neviem porovnavat shopy slovensky a tu z ostrovov,preto lebo som nebol ziadnom na svk.Bolo to nakupnom stredisku zvanom BullRing.Nebol velky ale mne postacilo.mali tam vsetko.Vies ja som pri navsteve uplny novice.Vedel som akurat ze toto je asi ipod.astatne veci som predtym po menach neznal napr imac,macbook-pro,atd.Pametam si bol tam ipodtouch,repraky.Vtedy som bol uplne ucareni.Obchod bol plny ludi.Ked sa uvolnil jeden imac ,som to skusil aj ja iba miskou som klik tam sem.haha.Pravda isight kamera bezala,ta som sa videl v macu.Bol som fakt nadseni.To bola moja skusenost s apple.Teraz uz viem dost toho.Dokonca niekedy poradim.Od navstevy toho shopu zbieram info po info.Windowz pomaly Bye.Btw mam 23rokov.iba tak pre info.cau

    #121958
    mags
    Účastník (Participant)

    no len aby ste nedostali orgazmus vsetci s tych macov, mam ho tiez, je to obycajna plastova krabica, materiálny predmet, ktorý sa opotrebuje, zničí, a kúpiš nový. Má vnutornosti ako intel, ati, seagate a podobne. Nic nové. Vsetko mal uz aj obycajny PC. Mac ma akurát dobry OS ((aj to je otázne) veď keď ho hakli cez safari, a mohli čítať maily)) + dizajn (ten je super), ale nic iné. Celé je to droga a veľká maska, ktorú na nás šije američan v roláku. Keď začal iPod, všetci chceli partiť k tomu, nosiť biele sluchatka (inak mimochodom sú dosť na pizzu), nemajú nad Bose, Akg, Sennheiser, a spustu iných… Okrem iného mám aj Ipod touch, a uz mi aj zamrzol, vôbec nieje haknuty (jailbrake), okrem toho neda sa z netu stiahnut niaky subor vo wmv., ktorých je v mrte. A 8,16,32 GB za tu cenu je absurdita, ale ako som povedal je to droga a preto som za to dal 16000 skk. Nehovoriac o tom, že sa to da iba sychronizovať cez iTunes, a nefunguje to ako harddisk. Volovina. Ale tym nechcem klasický iPod kritizovať, je to super mp3 prehravač. Jediné čo macu teda ostáva a to som spomínal je dobrý design.

    to Milu8: AMD su vôbec procesory na prd, nemajú nad intel, ciže ak ostaneš pri PC kúp niečo od sony, ak prejdeš na mac, niet čo riešiť kúp macbook, na to čo potrebuješ, ti stačí aj tak hocičo. Neviem, píšeš, že posielaš maily, chodíš po nete, počúvaš hudbu, pozeráš video, tak neviem v čom ti ten dell nevyhovoval. Na to nepotrebuješ ani 512MB ram. A inač vo veľa programoch je dôležitejší procesor ako ram – ten tvoj nieje bohvie čo. Ale mal by stačiť na to čo potrebuješ.

    jaj a ešte som chcel spomenúť, pracujem s počitačovou grafikou (virtualne modely), robim pre reklamky a filmovu produkciu (reklamy). Sú to vetsinou poloprodukty vo forme 3d modelov. Používam mayu, 3ds, blender atď. Nainštaloval som Blender na OS X leopard, a o ničom, stračil som ikonku render, a reakcia prišla oneskorene o 4-5 sekund, a keď potrebuješ modelovať, tak toto nieje dobre. Jedine, čo slape na macoch dobre je maya.

    Ale prepadol som aj ja macom, a pomaly vsetko menim za macy, bohuzial zatial riesim vsetky softy co su z win cez vmware. A Microsoft Office, čo je asi jediny dobry produkt z dielne Microsoft, beží ešte stále o ničom na macoch, verzia 2008.

    Snaď to bude lepšie a začnu sa pomaličky aj ostatné softy preorientovavať na mac/y.

    #121961
    mags
    Účastník (Participant)

    Ešte som chcel dodať, k tej informácii o tom ako mi nejde Blender, moj mac ma 2,2GHz intel core 2 duo, 4 GB ram. To sú vynikajúce podmienky na 3d softy a všetko ostatné, samozrejme pokial nerobis pre Pixar. Este mam macbook, a ked na nom tocim monitorom, tak strasne sa meni kvalita farieb, musim ho mat poradne vyklopeny aby som dobre videl, myslim kontrastne. A ked vlozim DVD do mechaniky, tak mi idu usi odpadnut, prvy krat som sa zlakol a myslel som si, ze mam po DVD.

    Inak sorry ak som vam nahodou nevyhoviel mojim prispevkom. Ale na toto sa neda niako pomoct, pomoze ti iba applestore a tvoj prvy dojem, lebo ked prechadzas s win na mac, tak ani nepomoze profik v mac. Pretoze ty sa s tym budes musiet trapit. Inak windows by som vobec nehadzal do kosa, nahodou som ho pouzival dost dlho a neviem co vsetci vypravaju vecne, o preinstalovavani. Treba na PC pracovat a nie hakovat, crakovat, a pod. potom vsetko ide. WinXp, Avira Antivir, Firewall a pohoda. Myslite si, ze na macy nebude tiez zachvilu kopa virusov, co maju licenciu na idealny svet ? Ako náhle bude vela mac uzivatelov, budu aj virusy, to ze bol doteraz mac istejsi ako win, je len to, ze nikdo sa o to tak nezaujímal.

    no a nakoniec priklanam sa k mac/u a OS X. ))

    #121977
    Aleks
    Moderátor

    Blender má problém s MacBookmi na ktorých je Leopard (s ničím iným nemá). Sú neoficialné verzie Blenderu, ktoré to riešia (neviem či na 100% ale nejak určite). Pohľadaj.

    #121984
    Milu8
    Účastník (Participant)

    To mags!Na to co potrebujem by mal stacit!Ale!Ja si myslim ze je chyba v OS a nie v PC ako takom.(Vista)Moj Kamarat 1.5Ghz,512ram,Windowz XP postacujuce na banalne veci.Suhlasim!!!!Moju konfig.asi ti nemusim zopakovat.Ja ho tiez pouzivam na banalne veci.A predsa nie.Ved cakam od PC aby bezal tzv smooth.Nereaguje,ked uz otvorym par okienok viac.Vies uz ma stve.Nechcem nic len aby bezal tak ako ma.btw.ja nie som grafik len user.Inak diky za rady.Ako grafik mas iste viac skusenosti.Sony alebo mac tak radsej Macbook.Ty sa nato pozeras ako krabicu to je tvoja vec,ja nebudem.:))))))Na moj terajsi nbook sa tak pozeram.Iste mam trochu obavy z prechodu win na mac,ale to vnimam ako vyzvu ucit sa nieco nove dufam ze lepsie.

    Ipod je skvela vec,pravda aj ja pouzivam radsej ine sluchatka(Koss)Applestore ja naj sposob ako sa snim zoznamit,tu ti nepomozu ziadne diskusie,videa atd.Ja ti tvoj nazor neberiem, berem ho sucast tvojho nazoru.Ja som si tiez vytvoril uz viac menej vlastny o Macoch,tak nie je o com:)ahoj

    #121987
    mags
    Účastník (Participant)

    to milu8: v pohode, ja som len chcel povedat, ze ked sa stane mac tvojim pracovnym nastrojom, tak zabudnes na to aky je pekny. Ale urcite bez na mac, nic neolutujes. ))

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.