Domov › Diskusné Fóra › Ostatné › Pomoc pri kúpe ( mac book pro 13″ )
- Toto téma obsahuje 12 odpovedí, 6 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 rokmi, 5 mesiacmi od
Lens.
-
AutorPríspevky
-
16. júla 2010 o 20:12 #70305
zitoslamaÚčastníkDlho rozmýšľam či ísť do Mac OS X, momentálne hľadám notebook pre mňa môj momentálny rozpočet je zhruba 1200€, Chcem sa spýtať ako je na tom výkonovo MacBook Pro 13″ Core 2 Duo 2.4GHz/4GB/250GB/GeForce 320M. Rozhodujem sa medzi http://www.alza.sk/sony-vaio-f12m1-e-stribrny-d174452.htm a týmto macbookom pro…
Presnejšie: Programujem, robím weby, adobe premiere, photoshop, flash a tieto programy ako idú na tomto prckovi ? na serioznejšiu prácu by som si ho pripojil na externý monitor… Moja otázka je či bude plynulo tieto programy zvládať… ? Chcem si proste vybrať lepší z týchto dvoch mac ma moje sympatie ale ak by na prácu nestačil šiel by som radšej do sony…
16. júla 2010 o 20:40 #218869poper
Účastníkpodla mna lepsie ako na win (vsetky)
16. júla 2010 o 20:42 #218870
zitoslamaÚčastníkA ako je to dajme tomu pri renderovaní videa ? dokáže sa MBP vyrovnať tomu Sony ?
16. júla 2010 o 20:51 #218873
keffÚčastníkTen Sony bude daleko vykonejsi nez 13″ MacBook Pro. Ale i pres to bych vzal radej Apple stroj, kvuli OSX. A ty programy by meli na MacBooku bezet v pohode (na Sony by ale mely byt rychlejsi).
16. júla 2010 o 20:55 #218874poper
Účastníkvyhody mac-u:
http://www.apple.com/why-mac/
vyhody toho pc:
display, procak, grafika, HDD, klavesnica (num blok)16. júla 2010 o 21:03 #218875
ViRPoÚčastníkPorovnávaš hrušky s jablkami …
Macbook pro má 2kg a 13″ a 10h výdrŽ (63.5 watt hodinová)
Sony má 3.2kg a 16.4″ a 3.5 výdrž (50 watt hodinovú)
Macbook je šikovný, človek ho zobere hocikam, zbalí ho do puzdra a to do klasickej tašky, sony bude veľká rároha síce výkonná ale baterky sony nemá doriešené …
Čo sa týka porovnania:Cpu:
1,5 krát rýchlejšie v prospeh S
Grafika asi 1.7 krát rýchlejšia ako na M
2x väčši disk
S má aj USB 3, čo mac nemá …Jediné výhody macu – rýchlejší systém, menej vírusov, hlinníkové telo ktoré nevŕzga, super výdrž, proste vyladený portable notebook …
Na to co ty potrebuješ by som bral MBP 15″ s Core i5 (i7) video je náročné na každý notebook …
Keď si kúpiš mac budeš šťastný tým … „smart“ ….
Keď si kúpiš to sony, budeš nadávať ako „….“ prečo tam mám toľko trailov nainštalovaných v predinštalovanom systéme, budeš ho chcieť preinštalovať … nenájdeš nikde drivery, potom si povieš jeden deň že všetko nájdeš, preinštaluješ systém a budeš spokojný, keď sa ti po pol-roku zavíri zas ho môžeš preinštalovať … ja som čerstvý 2 mesačný majiteľ mbp 13 2.4 a som spokojný …16. júla 2010 o 21:04 #218876
zitoslamaÚčastníkJa mám dilemu doteraz som uvažoval len nad MBP ale táto rada sony je dizajnom, použitým hardwarom viac nadupaná…. Ja sa len bojím že vysolím 1200€ za MPB a budem nespokojný… Keby som našiel nejake podrobne testy na ten vaio až sa viem rozhodnúť lebo som 50 na 50….
16. júla 2010 o 21:11 #218878
marco11SKÚčastníkkeď tak prihliadaš na výkon a nie si si Macom istý zober Vaio :-)
16. júla 2010 o 21:13 #218879
zitoslamaÚčastníkJa to video zasa až tak často nestrihám a keď to zvláda táto stará šunka čo mám :D jediné čo trvá dlho je renderovanie a to sa moze kludne robit aj cez noc… mam 6rokov stary pc a zvládal som to takže ten malý MBP bude oproti tomuto možno ako lietadlo :) WinXp keď som sa ho naučil vyladiť nie je vôbec zlý ale MAC je MAC ešte sa chcem spýtať ako je to čo sa týka prehrievania a má minidisplayport výstup už aj na zvuk ?
16. júla 2010 o 21:14 #218880poper
Účastníkmozno ti pomoze toto:
http://www.mzone.sk/zapozicky16. júla 2010 o 22:25 #218883
LensÚčastníkpoper: Dobry napad:)
Zitoslama: Kamarat riesil podobnu dilemu a rozhodol sa pre vaio.Neviem ci slo presne o toto ale urcite nieco v podobnej cenovej relacii aj model nejaky podobbny. tiez to bola 16tka. a vysledok. Krute nadavanie na dysplej ktory pri akomkolvek prudsom klepnuti a alebo dotiku krytu blikal blbol skaredel sa. Prosto neviem ci chyba stroja alebo prosto je to taky shit…
Preco mac:
Lebo osx (to je najdolezitejsie:))
Lebo ak kupis a nebudes spokojny tak prides na forum a predas ho za relaitvne slusnu cenu (aj o 3 roky)
zatial co vaio zrejme darujes susedovmu synovi lebo ti uz bude na…
Adobe bezi bez problemov a co sa tyka napojenia ext. monitora tak nebadas problem prosto zapojis a ides… krasne vsetko easy jedna redukcia a mas vystarano… + pouzitie spaces (viacere plochy) prosto slast robit…
A ak obcas robis to video tak prosto jednoznacne mac. Final cut studio prosto na to si nedam dopustit.
a vydrz baterky … skoda reci…Preco vaio: Tak asi len ten vykon no … ale to su podla mna len cisla… to pre mna je aj menej vykonostne dobry mac ovela lepsi ako nadupane pc… Pretoze … to sa da prirovnat ako ked mas tank co ma neskutocny vykon ale ovlada sa krkolomne, Na obsluhu a udrzbu ti treba dalsich troch ludi. Stale sa nieco kazi, je skaredy, velky tazky a nahradne dieli je problem zohnat a strasne dlho sa startuje:D A mas malicky sportiacik fiat 500 ten novy co ma aj menci vykon ale mas jeden volant uzasny pohodlny interier (OSX) ktory ma rychly odpych je svyzny pruzny a jednoduchy natolko ze za par dni pouzoivania ho poznas dokonale a to co ti treba si uz nasiel a vyuzivas to :)
HA :D to je teda prirovanie:)
Jednoznacne mac:)16. júla 2010 o 22:44 #218885
zitoslamaÚčastníkLens: Ok dal si za tým bodku :D berem Mac :D Proste túžim po ňom už dlhšie a ako sa tak dívam ak by to náhodou neklaplo skutočne nestratím veľa peňazí… Jeho štýl, výdrž a prostredie je super… Moc sa nehrávam :D a tá FIFA mi rozhodne za windows nestoji kupim konzolu a vyriesene :) a teraz kukam ze k tomu notasu co chcem je este aj ipod touch 8gb takze dakujem za poradenstvo všetkým :)
Ak bude šlapať ako iPhone tak to bude slasť keď si vezmem mam ho 3 roky mam ešte 2g… ostatne telefony by som po troch rokoch dávno šmaril do koša ale 2g stále frčí a plní svoj účel aj keď nie tak rýchlo ale stále je štýlový a user friendly :)16. júla 2010 o 23:01 #218886
LensÚčastníkzitoslama : Tak so som rad ze sme pomohli:) Ked tak nad tym rozmyslam tak vlastne strasne vela applistov je takych evangelistov :D Mne vsetci pridu ako dobry ludia co chcu poradit ze kup si toto ja som spokojny bud aj ty:D
A hej s tou konzolou mas pravdu. Ani ja velmi nehram hry a presne nad tym rozmyslam ze ked budem ja chciet tak prosto zainvestujem do nejakeho playstation a mas to len na hhry a zaroven oddelene od roboty. :)
Tak potom daj vediet ze ako si spokojny:)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.