Pomoc: Blikajúci otáznik pri startup-e

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Pomoc: Blikajúci otáznik pri startup-e

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #68848
    newbie
    Účastník (Participant)

    Ahojte,
    rozhodol som sa ze vymenim disk v mojom MBP 15 model 1.1. Podla ifixit.com som to bez problemov zvladol ale neda sa mi nainstalovat Mac OS. Na zaciatku mi blika taky otaznik ked vlozim dvd s Tigrom tak sa spusti instalacny proces , ktory ale skonci po vybere particie a hlaseni performing install s chybou, ze instalacia zlyhala. mam aj median na Leo a aj SL ale to su len upgrade takze musim to nainstalova s 10.4. Bohuzial ale netusim co stym. Poradite mi prosim?

    Dakujem

    #205719
    madaraszko
    Účastník (Participant)

    nie ak mas SL kupene DVD tak normalne mozes nainstalovat z neho… predpokladam ze pred instalaciou si disk v disk utility sformatoval na prislsny format… skus nainstalovat toho SL a uvidis mozno to pojde

    #205721
    newbie
    Účastník (Participant)

    hmm to bdue asi ten problem ja som s tym diskom nic nerobil len to nainstaloval do MBP a formatovat som ho akosi neformatoval. da sa to nejako formatovat pri instalacii?

    #205724
    yurayko
    Účastník (Participant)

    malo by, uz si to nepamatam, dlho som to nerabil (mac osx neni win) a preto iba v strucnosti,
    po spusteni instalacneho dvd mas na vyber jazyk a potom sa dostanes k moznostiam, v hornej liste by malo byt nieco ako Utility a tam Disk Utility, tu by sa to malo dat naformatovat a potom to uz mozno pojde

    #205725
    madaraszko
    Účastník (Participant)

    jj musis si spustit disk utility a tak to sformatovat

    #205752
    newbie
    Účastník (Participant)

    Dakujem za pomoc uz som to vyriesil. Problem bol v tom ze novy hdd nemal validny MBR a instalacka 10.4 ju neviem opravit (ani cez disk utility a tiez ani cez terminal-fdisk ). Podarilo sa mi ho oblbnut cez upgrade dvd na 10.5 a tam uz disk utility ma moznost v partitioning moznost nanovo vytvorit MBR. po reboote sa uz instalacia spustila ok.
    Kazdopadne dakujem za rady a pomoc.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.