Parovanie RAMiek a skutocna pravda o KIToch

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Parovanie RAMiek a skutocna pravda o KIToch

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #56340
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Mam v MB 2x1GB RAMky. Zatial mam moznost tam dat 2GB ramky Kingston do jedneho slotu, druhu 2GB by som dokupil o par tyzdnov. (viem, ze mi MB vyuzije len okolo 3,2GB)

    1.Avsak by ma zaujimalo, ako by to bolo z hladiska kompatibility? I ked tie dve ramky budu identicke typy, ci mozem ratat s 99%-nou kompatibilitou, alebo si radsej zakupit 2x2GB KIT, ktory sa predava v jednom. Vela firiem tvrdi o tychto “balikoch”, ze su testovane special pre dual-channel. Je to vobec pravda?

    2. Uz sa tu riesilo nespocetne vela-krat, ci je vyhodne 2+1GB, pri predposlednych chipsetoch. Ale je tu dalsia otazka, ako reaguje dual-channel pri 2x2GB napriek nevyuzitiu plnych 4GB pamati? Dva rovnake moduly tam avsak budu.

    #117526
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Konecne som nasiel dovod, preco nemoze MB vyuzit 4GB. Dokonca aj chipset 945 by mal tolko zvladat, no tu je vysvetlenie:

    http://news.softpedia.com/news/MacBook-Pro-Core-2-Duo-Limitations-39006.shtml
    http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/faq/macbook-pro-core-2-duo-3-gb-memory-limitation-details.html

    Ale ohladne mojej druhej otazky som nenasiel stale nic… :(

    #117530
    Amarok
    Účastník (Participant)

    no podla tych clankou je si myslim lepsie mat 2+1 GB lebo keby boli 4 tak kedze ich nenaadresuje tak dual ram nebude fungovat…. je to len domnenka … ale uvital by som pokec nejakeho hardware-istu :)

    #117540
    Anathos
    Účastník (Participant)

    No plnych 4GB neadresuje, vsade uvadzaju, ze v priemere len do tych 3,2GB.

    Ale co ma stve je, ze vysiel jeden odborny clanok a ten je doslovne okopirovany na dalsich 30 strankach, ako keby si kazdy nevedel napisat svoj. No to, ci je prakticky funkcny dual-channel nevie nikto potvrdit, vysvetlit.

    Ja chcem zistit to, ci MB potom berie tych 2+2GB ako 2+1,2GB, alebo ich plni sucasne, ako dual channel a identifikuje ich ako 1,6+1,6GB ramky a rozdeli si to rovnomerne…

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.