otvaranie okien EXCEL

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software otvaranie okien EXCEL

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #90551
    alco
    Účastník (Participant)

    Pekny den,

    potrebujem poradit: pod OSx mam nainstalovany WMware Fusion kde potrebujem pouzivat excel a otvarat viac suborov excel naraz. Problem je ale v tom ze mi subory otvara do jedneho okna excel a neviem medzi nimi prepinat, chcel by som nadstavit otvaranie okien tak ze v DOCKu budem mat tolko ikon EXCEL kolko suborov otvorim.

    dik

    #338031
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    To je ale problem Windows, Mac s tym nic nema. Windows ma inu logiku fungovania, tudiz bez spodnej listy sa v prepinani okien nepohnes. Nezabudaj, excel otvoreny vo VMWare je stale len Windows aplikaciou s vlastnou logikou fungovania. Bud teda zrusis coherentny mod a prepnes zobrazenie do okna/na celu obrazovku, alebo nebudes schovavat listu Windows

    #338045
    bawy
    Moderátor

    alebo si zabezpečíš Office for Mac, ktorý ti to bude otvárať priamo v macu a nebudeš musieť virtualizovať.

    #338054
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    bawy: to ano, ale Excel for Mac je natolko osekany az hruza.
    A tych chyyyb, no fuj.

    O mojich trabloch s SQL importom a ignorovanim UTF-8 kodovania som uz pisal. Skratka, Mac excel z externeho zdroja NEPODPORUJE diakritiku. Vobec. Ani z SQL, ani poriadne z CSV.

    Export do CSV takisto, diakritiku von NEDOSTANETE.
    Import z XML neexistuje.

    Mam pokracovat? :)

    #338249
    alco
    Účastník (Participant)

    mam kupeny office pod WIN tak nechcem zasa kupovat pod MAC ked jeeste aj EN verzia len. Ak dam WIN zobrazovat na samostatnu plochu tak to ide, ale ak mam rezim UNITY co je zobrazenie priamo pod MAC os tak to nejde. Vie to niekto skusit ako to zobrazuje parallales? radsej kupim ten ako novy OFfice :)

    Mam zaroven aj druhy dotaz, nechcem zakladat nove vlakno. Ak chcem tlacit priamo z Excelu tak nevie najst tlaciaren lebo ak ju pripojom na USB mam na vyber bud MAC alebo WIN pripojenie, ak dam MAC nejde pod excelom ktory sa otvara pod virtualnym WIN… Nieje na to nejaky figel aby tlaciaren bral do uvahy aj jeden MAC os aj WIN?

    #338292
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    alco, je, ale musis ist cez virtualnu tlaciaren vo Win, ktora to preposle na Mac. Pod Parallels to tak ide. Akurat, ze je to na nic, lebo kurvi diakritiku a fonty.

    Ine riesenie – na virtualizovanom Windows nepouzivat vo VMWare „Bridged“ mod ale direct spojenie, vtedy sa to tvari ako dalsie plnohodnotne PC na sieti. No a potom len na Macu dat tlaciaren zdielat po sieti (System prefs > Sharing > Printer Sharing) a na Windows sa k nej len pripojit. Tak to bude asi najrozumnejsie, ak nemas sietovu tlaciaren.

    K prepinaniu okien v Exceli (alebo inom programe, ktore da dalsie dokumenty do jedneho okna) – no, ako som povedal, to je princip Windows a programov pre ne, Mac nema ziadny sposob, ako tieto okna rozlisovat. Je to zalezitost Windows, takze len si do Windows nainstalovat nejaky bazmek.

    Alebo pouzit Windows Aero. Alebo si dat Windows task bar dole a Dock na macu dolava/doprava

    #338319
    alco
    Účastník (Participant)

    Jozef: princip windows to asi nieje, lebo ak prepnem WIN zobrazit na celu obrazovku tak to pekne uklada excel subory vedla seba do spodnej listy, takze tam to je OK, jedna sa cistlo o MAC listu DOCK ktora to asi nedokaze, mozno cez parallels jo, neskusal som… lezie mi to na nervy len preto ze ak pracujem z viacerymi excel sucastne otvorenymi tak sa medzi nimi nedokazem prepinat tabulatorom. no nic, asi budem pouzivat samostatnu obrazovku na plnom okne pre WIN…

    Nevies mi poradit este ci exituje klavesova skratka pre DEL klavesu? :)

    inak mozem konstatovat po mesiaci pouzivania ze MacBook je pan notebooko :)

    #338320
    poper
    Účastník (Participant)

    otvor excel
    otvor znova cez ikonu, nie subor

    #338324
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    klavesova skratka pre DEL klavesu? ——- na mojom MB to je fn+backspace

    #338572
    alco
    Účastník (Participant)

    Lukaš DIK moc :D som to hladal dlho… funguje

    #338612
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Alco – ale to JE funkcionalita Windows, pretoze napriek tomu, ze je viac okien v 1 hlavnom okne aplikacie, prepinanie sa vykonava CEZ Windows Task bar.

    Mac OS X pochopitelne nijakym sposobom nemoze vidiet okna Windows zvlast, kedze bezia stale a len a len vo Windows.

    Pripadne rozdelenie okien a nejaka skratka na ich prepinanie je tak vylucne na tom, ci to vyvojari VMWare/Parallels/VirtualBoxu dokazu implementovat.

    Mac OS X si s tym neporadi – pre neho je VMWare len dalsi program s jedinym hlavnym oknom. Nic viac.

    Nemozes chciet, aby Mac OS X podporoval uuuuuplne samostatne prostredie beziace vo virtualizacii tak, ako podporuje svoje okna. Nech budes robit co budes robit, nech si tie okna vo Windows aj naskinujes na vzhlad Maca, STALE to budu len a len Windows, ktore sa staraju o spravu a prepinanie okien vo svojom prostredi.

    Este raz, mac OS X je Mac OS X so svojimi oknami, Windows beziace na Macu su stale len Windows so svojimi oknami.

    To, ze programatori VMWare/Parallels dokazu schovat pozadie Windows a task bar neznamena, ze tam ta plocha Windows a task bar nie su a ze Windows okienka sa zrazu magicky stali aplikaciami beziacimi v Mac OS X :). Nestali.

    #338746
    alco
    Účastník (Participant)

    jasne chapem, dik za vysvetlenie, zmierim sa s tym tak ako to je :D

    #338755
    poper
    Účastník (Participant)

    a to co som pisal ja nefunguje?

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.