Otázky ohľadne kúpy Macbook Aluminium 2.0Ghz

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Otázky ohľadne kúpy Macbook Aluminium 2.0Ghz

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Sysellz
    Účastník (Participant)

Zdravím,
    som, čo sa týka Mac počítačov a MAC OS, úplny nováčik. Síce vlastním iPhone a nejaké iPody v domácnosti, ale to je tak všetko. Chystám sa na prechod z Windows na Mac OS, preštudoval som už rôznu teóriu a takisto som sa oboznámil aj s Macbookom, ktorý si chystám kupovať.

Včera som bol na predajni v Auparku a skúšal si konkrétny Macbook Aluminium 2.0Ghz a bol som nemilo prekvapený. Aplikácie sa sekali, takisto „približovanie v docku“ nebolo plynulá a ani Exposé nebolo plynulé.
    Nato som bol dnes v predajni v Piešťanoch, kde síce nemali vybalený konkrétny model, zato som si skúšal Macbook Pro predchádzajúcej generácie. Na tomto kuse bolo všetko plynulé.

Preto by som sa rád spýtal vlastníkov týchto Macbookov, resp. ich ekvivalentov, či je to proste tak, že to jednoducho tento model nestíha alebo mohla byť príčina v konkrétnom kuse v Auparku, ktorý bol ako predvádzací kus už „zasvinený“ potencionálnymi zakázníkmi? Nerád by som kupoval niečo, čo nezvláda pracovať vo svojom operačnom systéme, nakoľko som z tohto systému milo prekvapený a rád by som switchol.

Ďakujem.

stn001
    Účastník (Participant)

Mám síce MB white 2.0 GHz, ale určite nič nesekalo :-) Možno že ho len dlhú dobu nevypli, resp. nereštartovali. Ak som ho mal zapnutý dlhšie ako 7 dní, aj mne jemne sekal.

macblogger
    Účastník (Participant)

:) vsak white a aluminium su skoro tie iste macbooky , samozrejme ze aluminium ma silnejsiu grafiku a krasny displej a ked ho drzis v ruke , citis ze mas kvalitne spracovany notebook , myslim ze to bude najskor tym ze bol ako si napisal zasvineny . Ale ak si niesi isty , tak ho mozes po tyzdni vratit bezdovodne do predajne , samozrejme len v 100% stave aj s krabicou .

MIxi11
    Účastník (Participant)

Mam 2.0 alu a nikdy mi nic nesekalo, vsetko islo maximalne plynule. Nikdy žiadne problemy

Guess
    Účastník (Participant)

nikdy nehovor nikdy :)
    samozrejme stane sa ze sa trosku zadrhne, mam tiez 2.0 alu, deje sa to vazne iba vtedy ak macbook bezi velmi dlho.
    nieco take som pozoroval po dvoch tyzdnoch, potom bol restart kvoli updatom, a vsetko bezi zase v pohode :)

XcoRpi
    Účastník (Participant)

Mám Aluminium 2.0 a je to pocitivý kus hardwaru :) Nesekalo nikdy nič ;) Je fakt možné, že im už dlho bežal a premlelo sa im tam mnoho ludí. Ja keď si pamätám, že čo som robil na tom ich MacBooku Aluminium tam vyloženom, nesekalo mne osobne nič. Na druhú stranu, mne neseká nič, aj keď mi beží dlhšiu dobu…

Mal som raz v dávnej minulosti skúsenosť ešte zo staručkým modelom bieleho macbooku v jednej ani nie oficiálnej predajni a tam im padal Finder pri väčšom kopírovaní údajov a to bol ešte Tiger, nikdy od tedy som sa s tým nestretol, takže neviem čo na tom robili.

fifuk
    Účastník (Participant)

Som taktiez vlastnikom macbook alu 2.0 a nikdy som zatial s nicim problemy nemal. Myslim si, ze lepsie som sa ani rozhodnut nemohol a vrele ho odporucam aj tebe. K windowsu sa uz nikdy nevratim…

Drzim palce a ked ho budes mat sa ozvi :)

pablos
    Účastník (Participant)

Tiez mam rovnaky MacBook Alu, ziadne sekanie nepozorujem, mozno len z casu na cas sa pomalsie zobrazi dashboard, ale ako pisali dalsi, pocitac nevypinam, tak to moze byt sposobene tym…

designme
    Účastník (Participant)

Mam novy Macbook Alu a tiez som ziadne sekanie nespozoroval. Takze to musel byt len problem toho vystavneho kusu. Bohvie co s tym ludia, ktori si ho skusaju robia.

probie
    Účastník (Participant)

Presne v utorok som bol v Auparku a obisiel som si tak kazdy jeden vyrobok (az na iPody :)) a vobec sa mi nezdalo, ze by macbook alu sekal, sice bol som pri nom len chvilku pretoze vedla mna sa postavil nejaky dychtivy typek a kedze som nemal v umysle ho kupovat tak som sa mu uhol :)

herczegh
    Účastník (Participant)

Mám mesiac MacBook alu 2.0GHz som veľmi spokojný,rok mám iMac a neviem ani o čom to píšeš,ešte som sa s tým nestretol.

raul
    Moderátor

V predajni sa s tym „hra“ hoci kto, aj kto sa v tom nevyzna, takze mohlo byt, ze tam daco pokafrali… Ale oprava by bola tak na 2 az 3 a pol minuty :-) takze toho sa nemusis bat :)

mam mb alu pro aj mb alu a mozem povedat, ze oba idu ako hodinky…

zero0x
    Účastník (Participant)

Na mojom White MacBooku (je v nom starsia grafika ako v Alu) sa nic neseka, dokonca ked pouzivam 22″ displej.

Jedine spaces + expose semtam, ked je privela okien spustenych …. Ale iba na velkom monitore …

Mozno tam nejaky proces zahltil CPU ..

Sysellz
    Účastník (Participant)

Všetkým ďakujem za odpovede, myslel som si, že to bude chyba v konkrétnom kuse.

Ešte by som sa chcel spýtať ešte dve otázky, keďže som nikdy nevlastnil notebook od Apple:

1./Je možné Macbook Aluminium provozovať aj bez batérie pokiaľ je na AC adaptéri? Myslím to v zmysle, že 75% času býva u mňa notebook na AC a baterku vyberám, lebo už z minulosti trpím syndrómom, že batéria sa zbytočne opotrebováva. Tak by som rád vyvrátil / potvrdil tento jav.

2./Mám doma čisto nový model 320GB HDD Western Digital Scorpio WD3200BEKT 7200rpm 16MB Cache. Je možné tento HDD vymeniť za pôvodný 160GB (pokiaľ viem 5400rpm). Neutrpí tým baterka resp. zmestí sa (hrúbkou) do Macbooku Aluminium?

macblogger
    Účastník (Participant)

1. moze ist aj bez baterie , rovno z adapteru
    2. ak je to typ disku sata ktory macbook vyzaduje tak sa tam zmesti ale hlucnostou a spotrebou je na tom rovnako ako 5400 rpm

pablos
    Účastník (Participant)

ku bodu 1 by som len doplnil to, ze MacBook bez baterie znacne znizuju svoj vykon aspon podla testov http://www.mujmac.cz/art/hw/hw-zpravy–26-11-08.html sam som to neskusal, kedze v tom nevidim zmysel vytahovat baterku aj ked je doma na AC. cize pre zachovanie vykonu ju tam nechaj

stranger
    Účastník (Participant)

Baterku z notebooku, nech je uz od ktorehokolvek vyrobcu, vybera len diletant, ktoremu sa tazi precitat navod k pouzitiu notebooku. Teda okrem pripadu vymeny nejakej vnutornosti. Apple odporuca baterku vyberat len pri cisteni displeja tekutym cisticom…

Sysellz
    Účastník (Participant)

Ďakujem všetkým za príspevky, rozhodol som sa teda pre tento MacBook, snád bude pracovať ako má :)

Inak o týždeň idem do Londýna, ak by mal dakto záujem o nový 1kus Macbook/Macbook Pro alebo 1kus Time Capsule 500GB/1TB, tak by sme sa dohodli na cene a prinesiem :)

fifuk
    Účastník (Participant)

a klavesnicu neprinesies?

Sysellz
    Účastník (Participant)

@fifuk – klavesnicu asi nie, sorry.

Nemôžem toho zase nabaliť ako pašerák, ale 1 Macbook alebo Macbook Pro + 1 Time Capsule 500GB/1TB vezmem a hlavne sa pomestím do batožiny. Schválne som vybral tento hardware, lebo sa oplatí a takisto sa dá kúpiť „refurbished“ za výhodné ceny. Viď store:

http://store.apple.com/uk/browse/home/specialdeals/mac

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.