OS Lion inštalaácia zdarma

Domov Diskusné Fóra Nezaradené OS Lion inštalaácia zdarma

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #81650
    Draho
    Účastník (Participant)

    Som úplny ale úplný začiatočník a macbook mám prvý deň.(v it sa určite nepovažujem za začiatočníka ale z mac os som jeleň :D)

    Zakúpil som si verziu air s starším OS Snow Leopard a mám mať zdarma aktualizíciu na OS Lion prosím vás ako to mám urobiť? viem, že cez itunues (fakt tam musíť zadať pri registrácií aj svoju kreditku?) je os lion lokalizovaný do slovenčiny?

    Ďakujem za radu a pokiaľ by ste vedeli o nejakých dobrých článkochalebo odorúčiť dobrú literatúru budem povďačný :)

    #287851
    re88ne
    Účastník (Participant)

    Ahoj, tak o ten Lion, musis najprv napisat do apple, poslat oskenovany doklad o kupe, oni ti poslu kod aj pdf kde vlozis ten kod a potom tam bude dalsi kod, ktory das to apps store …
    A ak by si vedel o nejakej literature daj vediet aj mne :)

    #287853
    Draho
    Účastník (Participant)

    čože napísať ? :D a to do tej podpory do anglicka? lebo ako pozerám nič bližšie nemáme…

    #287854
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    re88ne to sice napisal jasne, ale asi iba pre jelenov :)

    1, https://uptodate.apple.com/sk/uptodate/macosx/
    2, vlozis vsetky pozadovane dokumenty, v tomto pripade doklad o kupe
    3, pockas kym ti to scvhalia, pridu Ti dva maily, v jednom bude heslo, v druhom zaheslovane PDF
    4, kod v PDF pouzijes v aplikacii Appstore (musis mat plne vyaktualizovanu verziu Snow Leopard) – napravo su QuickLinks a tam je Redeem. Tam ten kod zadas a je to :)
    5, stiahnes, nainstaluje sa to vsetko samo
    6, uzivas Lion (nezabudni na aktualizacie SW update)

    a, Lion je v cestine, zapina sa to v control paneli
    b, kreditku nepotrebujes, musis vsak mat Apple ID ucet (je tu kopec navodov ako to urobit bez kreditky – prip pomoze Google :)

    #287860
    re88ne
    Účastník (Participant)

    To miskosvk

    Sorry, ale chcel som byt aspon trochu napomocny a nemal som vela casu na pisanie :)
    A viem ze asi on ked to robil a dal tu otazku tak chcel conajskor odpoved… A je tu vela namyslenych, ktory nas zaciatocnikou nechapu a nasledne ani neporadi, napise, ze na to mas google…
    A tak som mu to napisal aspon v kratkosti :)

    #287872
    majdy
    Účastník (Participant)

    …plno podobných tém bolo už, a nič proti tebe Draho, neber to osobne, ale nechápem ľudí, čo si kupujú mac, keď nevedia do čoho idú a vypytujú sa banálne otázky, ako napríklad či je lokalizovaný v slovenčine, ja keď som si chcel kúpiť notebook, uvažoval som nad macom, (ako fanúšil apple produktov) naštudoval si všetko okolo OS X a HW macbookoch a na základe svojích poznatkov, som sa rozhodol ho kúpiť, nehovorím že som ovládal hneď OS X, to nie a nechutil mi hneď, ale vedel som, že sa to zmení, (pretože aj to som si naštudoval, že to tak býva :D ). Takže vedel som o každej vlastnosti macu, ako aj OS a to čo obsahuje, v čom je výnimočný, čo od neho môžem očakávať a čo nie. Sorry za OT a ešte raz, neber si to osobne :)

    A k téme ti všetko napísali už re88ne s miskosvk :)

    #287886
    re88ne
    Účastník (Participant)

    @majdy

    sorry ale myslím si, že hovoriš somarinu…
    prečo by som si mal naštudovať dopredu ??? veď Apple zariadenia sú ako každé iné !!! neber to ako keby to bola božska moc, alebo neviem čo … normalný ľudia, keď niečo chcú a našporia si na to, tak si to proste kúpi, a može sa na tom učiť až potom, nechápem vôbec o čom točíš ! Uvedom sa
    Nehovorím, že Apple nie je dobrý, práve naopak… som nesmierný fanúšík, ale zase odtiaľ podtiaľ … trochu rozvahy a rozumného uvažovania … ano starám sa o svoj MBA ( nemá ani škrabanček ) a moj iPhone4 po roku nejavý známku používania ale treba vedieť mieru :)))
    pekný deň

    #287892
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    sihlas s tym vyssie – pravda je ze cely Apple vyraba produkty tak, aby si ich kupovali a pouzivali obycajni ludia co nemaju chut nic riesit, len urobit robotu ktoru potrebuju….tzn. vybalis z krabice a ides, preto ta ani OS ani ostatne veci nezatazuju zbytocnymi informaciami…to ze su poniektori z nas IT nadsenci a po nociach studuju vsetky specifikacie, recenzie a vychytavky je pekne, ale vacsina ludi taka nie je. Chodte sa pozret aki ludia nakupuju v Apple Store, mamicky, babicky, strycovia a presne o takych applu ide..o konzumentov..nie IT geniov…
    Takze ano, na cestinu/slovencinu sa da spytat v obchode pri kupe a predavac by mal vediet ci to ide alebo nie, a musi z 99% ratat s ‘banalnymi otazkami’. ale zbytok (alebo to co clovek potrebuje) sa nauci casom…tiez neriesim ako je vymysleny hriankovac,hlavne ze mi to robi toasty :D

    a na uplny koniec…forum je na to aby si ludia radili a nie sa furt vysmievali.uz mi to leze na nervy, davat dole ludi za kazdu blbost je take slovenske, ze…..?

    #287893
    re88ne
    Účastník (Participant)

    @miskosvk

    presne tak, každu tu píše ako keby ziedol múdrosť sveta !!!
    trapošiny v podobe –
    maš google, pozri temy, preberalo sa to 1 000 000 krat a pod.

    za ten čas čo napíše somarinu, mohol by napísať k veci !
    je to smutne !

    #287903
    danocoys
    Účastník (Participant)

    clankov mas teraz vsade kopu. Aj tu na macblogu je hrrba clankov pre cerstvych uzivatelov. Dalej odporucam taktiez mujmac.cz, tam je priamo cela sekcia venovana zaciatocnikom.
    V itunes si konto mozes otvorit aj bez karty, ale co ja viem, osobne to nevidim ako nejaku devizu kedze je tam sice kopa free app ale tie dakedy stoja za .. a lepsie si jednorazovo priplatit za lepiu vec, pricom tie ceny su aj tak dost male a naviac uz je k dispozicii music a video store co donedavna nebolo na SVK realne.

    #287991
    majdy
    Účastník (Participant)

    …okej, berem tvoj názor, je tvoj, rovnako ako môj, je môj, neurážam sa, nechcem sa s tebou hádať ani s nikým iným.
    Nevadia mi takéto otázky, ani sa nikomu nevysmievam (v živote som sa tu nikdy a nikomu, skôr sa snažím pomôcť a môj príspevok bol len taká úvaha po plno takýchto témach), nikoho nesundávam, ani nepíšem pre “Draho-a” (napísal som nech to neberie osobne).
    Odpoveď prečo si to naštudovať? Lebo vždy keď niečo kupuješ, kupuješ to preto, lebo to chceš a chceš to preto lebo to možno potrebuješ, a potrebuješ to čo tá vec dokáže, to znamená že vieš čo kupuješ a prečo to kupuješ, preto by si mal každy vopred “naštudovať” čo kupuje, a nekupovať mačku vo vreci, ako plno slovákov,… kúpi mac lebo je pekný a bude in, no pritom by možno ocenil slovenčinu a vysokú podporu hier ako na win, no zistí to až pozde, keď už má produkt doma a prečo? Lebo si nenašiel čas na trochu zisťovania na nete a pár minút googlenia, alebo vyhladávania tu na macblogu.
    Ďalej hovoríš, že aj apple zariadenia sú len zariadenia ako každé iné, áno sú. Ale nejde o apple v mojom príspevku, ale všeobecne o to, že keď niečo predsa kupujem tak si zistím čo to je a viem prečo to kupujem. Keď som ja kupoval mobil tiež som si o nom všetko pozisťoval, všetky klady a zápory (ten telefón inak nebol od apple).
    Tiež niesom IT génius ako píšete, len, keď si idem kúpiť napríklad aj soft, tiež väčšina ľudí najprv skúsi trial a tak zistí čo soft dokáže a či mu vyhovuje, alebo nie, nebude predsa platiť možno sto eur za soft. Keď už si niekto ide kúpiť “drahý” mac tak musí vedieť do čoho ide. Mimochodom v obchode by ti mali vedieť na všetko odpovedať ešte pred kúpou.

    Takže sorry ak som niekoho urazil, nechcel som, mal som možno len potrebu vyjardiť svoj názor na ľudí, žijeme predsa v slobodnej krajine, netreba byť hneď tak agresívny :)


    @Draho
    : ak nemáš nejaký veľký problém s angličtinou, odporúčal by som ti používať liona v nej, tých pár slovíčok sa naučíš a plno iste aj vieš, je to intuitívne :)

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.