Optika a wifi

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #65795
    NiTr3oX
    Účastník (Participant)

    Zdravim. Zaujimalo by ma, ci je nejake obmedzenie rychlosti pri pripojeni cez Wifi, alebo je to rovnake ako pri pripojeni cez kabel. Chcem si totiz objednat optiku Fiber Power 120 Mb/s a zaujimalo by ma, ci mozem vyuzivat plnu rychlost aj cez wifi, alebo musim tahat kable. A este sa chcem spytat ci neviete, aky je maximalny download co poskytuje rapidshare ? Lebo znamy mi vravel, ze podla neho rapid neposkytuje download az 120 Mb/s, takze by mi to bolo zbytocne.

    #182507
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    Router musi byt Nkovy a aj to neviem ci nejaky dosahuje realne rychlosti 120Mb/s…Teoreticky by malo zvladat 300Mb/s ake prax je ina…Musis pogooglit aky router to zvladne..Ja mam doma Nkovy router ale rychlost netu mam 20Mb/s tak to v pohode vykriva…

    #182508
    Anonymný
    Neaktívny

    kabel je kabel. Podla mna mas dve moznosti. Bud si kupit kvalitny router, nie nieco za 60euro, alebo si kupit hocico a pouzivat pri stahovani vellkych objemov kabel. Ono bezne routre nie su stavane na take objemy dat. za dva roky som odpasol dva routre geckovy a enkovy a nic s tym nespravis. Ked denne stiahnes tych 10-15gb ten router nema sancu na dlhu zivototnost.
    Druha vec je ten rapidshare. Ovela dolezitejsie ako rychlost RS je sposob akym stahujes. Pokial stahujes napriklad cez safari priamo velku rychlsot nedosiahnes, pretoze sa to stahuje len cez jedno pripojenie a tam moze mat RS daky limit. dajme tomu 80Mb\s. Lenze ked pouzijes download manager, napriklad Speed Download a subor sa rozdeli napriklad na 10 pripojeni, urcite to vyuzijes plne ten fiber.

    #182513
    gabonov
    Účastník (Participant)

    to s tymi routrami musis mat smolu lebo ked som instaloval router do skoly tak tam drzi uz 3 roky router za 1300Sk a je tam trafiic okolo 80-100 GB denne s kopou connectov kedze je povolene P2P
    rapid ma max 1Gbit/s na subor takze s fibernetom je to v pohode

    #182519
    Anonymný
    Neaktívny

    a aky to bol prosim ta router?

    #182528
    gabonov
    Účastník (Participant)

    to uz presne neviem ale viem ze to bol len nejaky odpad asi cinsky preto som ho tam dal lebo kvalitny by som im tam nedal (takze nic take ako MikroTik,wline,airlive,belkin) a zazrakom to funguje dodnes

    #182531
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Treba sa aj trosku zamysliet nad celou sietov. Ak kupis N-kovy router tak sice moze ist rychlost medzi notebookom a routrom az do 300 Mbit/ ale ak ma na vstupe (WAN) 100 Mbitovu sietovu kartu tak to 120 mega neda nikdy. Cize by bolo najlepsie kupit router s Gigabitovym switchom a N sietovou kartou. Notebook alebo akekolvek zariadenie v sieti musi mat gigabitovu sietovu kartu alebo N wireles kartu. Ak bude v sieti zariadenie s G bezdrotovou kartov (iPhone, starsie notebooky a podobne) cela bezdrotova siet sa degraduje na G a teda na technologicky strop 54 Mbit. realne tak dosiahnes pri G rychlost okolo 25-30 Mbit v zavislosti od vzdialenosti a hustoty prekazok. Preto logicky najlepsie riesenie k dosiahnuti najvyssich rychlosti je pouzitie Gigabitoveho routra a prepoj kablom s gigabitovou sietovou kartou.
    Tolko asi tak v skratke k teme :-D
    A zariadenie? Napriklad toto : http://www.alza.sk/d-link-dir-655-d83670.htm

    #182535
    HajLender
    Účastník (Participant)

    ked uz riesite routre, chcel by som sa spytat, ci neviete doporucit nejaky relativne lacnejsi router co zvlada naraz N aj G, tj. aby som nemusel mat dva routre.

    Vdaka

    #182546
    Bele
    Účastník (Participant)

    UPC fiber power NIE JE OPTIKA!!!

    #182547
    Bele
    Účastník (Participant)

    je to
    – Širokopásmový internetový prístup s rýchlosťou do 120000/ 10000 kbit/s

    #182561
    wbear6
    Účastník (Participant)

    maximalka je tych 80-90 Mb/s, UPC nic negarantuje, tak budme realisti.

    #182562
    NiTr3oX
    Účastník (Participant)

    Na ich stranke je jasne napisane, ze ponukaju najrychlejsi OPTICKY internet UPC Fiber Power. A ak sa nemylim 95 % by mal tvorit opticky kabel, kym koaxialny kabel predstavuje len zvysnych 5 %.

    #182563
    NiTr3oX
    Účastník (Participant)

    wbear6 myslim, ze nemas celkom pravdu. Pozeral som si nejake recenzie na webe a pisali, ze bezne stahovali napr. z rapidu vyse 120 Mbit/s, pricom priemerny download predstavoval okolo 114 Mbit/s.

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.