NOVý macbook 2013(13) a batéria

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware NOVý macbook 2013(13) a batéria

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #99321
    katarina.hazdrova
    Účastník (Participant)

    DObrý deň, mám veľmi dôležitú otázku a to – macbook bol kúpený vo februári a používaný dennodenne mesiac ale už od začiatku som si všimla že nikdy nedosiahne 12 hodin vydrz. Da tak 9 pri najlepšom. Je to v poriadku ? pozeram videa na youtube veľa občas nejaky film alebo skypovanie(ktore asi berie vela baterky, ale aj beztoho vydrzi len 9 ak volam vydrzi menej, možno 6 s volanim) Poradte prosim. Nemam z toho dobry pocit.

    #379433
    StanlieK
    Účastník (Participant)

    Musím Vás ubezpečiť, že všetko je v absolútnom poriadku. 12 hodín MacBook vydrží fakt pri optimálnych podmienkach, nejaké to čítanie si noviniek na internete. Keď už musí viac používať procesor, pamäť, pripojenie alebo grafickú kartu, tak spotreba je rýchlejšia. No je dobré sa zamyslieť aj nad tým, že žiaden z bežných notebookov nevydrží ani len 6 hodín surfovania na internete (to mám overené, aj keď je výdrž uvádzaná na 12 hodín). Takže môžete v pohode spať.

    #379434
    bawy
    Moderátor

    skype a youtube ti žerú batériu neúmerne viac ako bežné surfovanie/počúvanie hudby/office a podobne…mne miesto 7 hodin pri skype vydržala baterka vždy tak 1-2hoďky..takže ano, je to v poriadku. Bežné PC vydržia 2-3 hoďky aj bez skype :)

    #379435
    dfx
    Účastník (Participant)

    Doinstaluj tieto rozsirenia do prehliadaca: AdBlock, ClickToFlash a YouTube5. Ak chodis na facebook tak aj Facebook Cleaner. Malo by sa to zlepsit, ale 12 hodin to ani tak nebude.

    #379764
    oldo
    Účastník (Participant)

    no ja z toho tiez nemam vobec dobry pocit, mam novu retinu 13inch, 2,4Ghz, 16gig RAM, 256gig, a len na chrome ked som tak prognoza mi ukazuje len 7:30, co je len prognoza samozrejme, predpokladam ze to vydrzi este menej, pritom vsetky veci co som cital na nete tak sa ludia vyhrazaju ze im to vydrzi 9 hodin video playback, v pozadi mam zapnuty akurat tak email.. na staerom macbook pro mi to bezne ukazovalo proganozu 20hodin….okrem toho je normalne ze prvy krat som ho nemohol ani zapnut pokialsom ho nedal napajat na siet? bol totalne vystaveny…

    #379824
    Maťo_11
    Účastník (Participant)

    @oldo – Už to tu bolo viackrát riešené a aj tu nadomnou sa píše , že flash a reklamy v ňom atď drasticky znižujú výdrž batérie.Ďalšia známa vec , že Chrome má kvôli neoptimalizácií výrazne vyššiu ,až niekoĺkonásobnú spotrebu energie, ako Safari.Veľa ľudí vrátane mňa to rieši tak , že majú nainštalovaný Chrome , v ktorom je už zabudovaný flash výhradne na nejaký flashový obsah na webe a primárne používajú Safari príp. iný browser bez nainštalovaného flashu.

    #379829
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    A skúste znížiť jas :-)

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.