Nocne osvetlenie

Domov Diskusné Fóra Ostatné Nocne osvetlenie

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55271
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    Pracujem dost casto v noci, takze potrebujem primerane osvetlenia pracoviska… no a myslim ze dnes som skonstruoval (aspon pre mna) idealne riesenie :)
    Su to 3 biele LED sticks, kazdy 0,7W osadene v presne sadnucom hlinikovom “H” profile, ktory je zaveseny zo stropu. Dohromady 2,1W co je skoro nic co sa tyka spotreby energie.
    Na fotkach to ani moc nevidno nie je, ale v skutocnosti je svetlo krasne rozptylene, pracovna plocha dostatocne osvetlena a intenzita svetla nevadi ani displeju). Celkovo je atmosfera oproti fotkam omnoho intimnejsia, prijemna na pracu.

    No a co je tiez dolezite, super to cele ladi s hlinikom na case-och :)))

    A konecne mozem vyhodit vsetky zavadzajuce a nedostatocne (alebo prilis) osvetlujuce lampy!

    http://www.cooolor.com/pictures/led/01.jpg
    http://www.cooolor.com/pictures/led/02.jpg
    http://www.cooolor.com/pictures/led/03.jpg

    Mozno sa niekto necha inspirovat :)

    #110661
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Vyzera to vyborne. Kolko to stalo? Ako si to montoval?

    #110671
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    LEDky stali v Bauhause 50 Eur, mozno sa da zohnat nieco podobne aj v Baumaxe ci Hornbachu. Hlinikovy “H” profil 10 Eur myslim.
    Nic zlozite, v tom profile je vyvrtanych 5 dier, tri na kable, dva na sroby – na zavesenie na silone.
    Zospodu su na obojstranne lepiacich paskach (sucast balenia) nalepene LED sticks, vrchom listy su vedene kable do adaptera, tie som zalepil silikonom nech tam nebehaju. Super vec ze tie sticks sa daju zapojit aj seriovo aj paralelne, iba sa nastrkaju do seba alebo prepoja spojkami. Ja som zapojil kazdu osobitne, lebo mam 2 m siroky stol.
    Hodinka a pol roboty.

    #113787
    igor
    Účastník (Participant)

    vyzera to dost dobre… asi aj ja nieco podobne vymyslim… dakujem za inspiraciu… ;)

    #125762
    herczegh
    Účastník (Participant)

    Veľmi sa mi to páči len neviem nikde zohnať LED sticks,nemám v blízkosti Hornbach,nemáš typ na nákup cez internetový obchod alebo aspoň presné označenie tých LED sticksov-ďakujem

    #125772
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to durotrulo:

    Ahoj, máš to veľmi pekné. V takom prostredí je určite radosť pracovať a najmä v noci :-). IMHO takto si to mal najlepšie, nepáči sa mi, ako si si to teraz zmenil (s tou veľkou nástenkou, čo tam sedíš čelom k stene). Môžem sa spýtať, kde si kúpil ten pekný biely pracovný stôl ? A čo približne stojí ? A ešte Ti nedám pokoj :-). To elegantné LED osvetlenie ma veľmi oslovilo, vyzerá to úžasne a profesionálne, ako aj Mac Pro pod stolom MacBook Pro a Cinema Display na stole :-). Dá sa takéto biele LED osvetlenie kúpiť v celku, napr. v IKEA, či v KIKA? Keďže nastúpim v septembri (dúfam, prijímačky sa mi už blížia :-) ) na VŠ, podľa možností a postupne by som si chcel spraviť na intráku pekný workspace s MacBook Pro (možno aj s 20″ Cinema Display, uvidím, podľa financí) a chcem, aby mi to tam pekne a decentne ladilo :-). Už dávno som si uvedomil, že nádherné Apple produkty nemôžu byť len tak “pohodené” kdesi na nejakom starom stolíku, osvetlenom lampou MADE IN ČSSR :-). Treba to pekne zladiť, Tebe sa to podarilo na 1.

    Ďakujem za inšpiráciu a prajem pekný deň.

    #125773
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    herzegh na krabici je web http://www.starlicht.eu ale skoro nic tam nemaju.

    volaju sa StarLED Sticks 3×0,7 W , seria “Mobilia”

    hadam pomoze

    #125774
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    Count Grishnackh stol je ikea, Vika rada myslim. To svetlo sa neda kupit, iba poskladat, nic zlozite to ale nie je.

    #125775
    vojtacz
    Účastník (Participant)
    #125778
    sanik
    Účastník (Participant)

    na com ti stoji MBP?

    #125779
    sanik
    Účastník (Participant)

    to osvetlenie je super som chcel este

    #125780
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to vojtacz:

    Dobrý nápad, 4 biele stoja len 800 Sk.

    #125781
    sanik
    Účastník (Participant)

    nasiel som o tej tvojej podlozke v inej teme :)

    #125829
    vojtacz
    Účastník (Participant)

    jinak mě v noci stačí obyč lampička, tohle je sice neskutečně pěkný a efektní, ale pokud máš stůl u okna (navíc střešního) tak to není kam zavěsit.

    ale pěkný to prostě je :)

    #125831
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    Čaute.

    Vojta, no ja som podobný prípad. Tiež mám svoj pracovný stôl pri okne a svietim si takou peknou bielou lampičkou s úspornou a malou žiarivkou. Aj keď sedím pri okne, zvykol som si aj na odrazy od monitora tipu “zrkadlo” (ach ten krásny a nepraktický glossy povrch … ). Používam ale žalúzie a tie to čiastočne “zachraňujú”. Keď si budem ale v budúcnosti robiť nový workspace, určite sa nechám inšpirovať duromtrulom :-) (teda tým, čo má na obrázkoch…).

    Ak dovolíte, tak poviem pár svojich budúcich “zásad” zriadenia si workspace. Stôl je mať dobré zo zásady nie pri okne, ale pri “strete” dvoch častí stien, kde nie sú okná, pri ich pravom uhle, ako má aj duro. Nepoznám a ani ma po pravde nezaujíma staré čínske umenie bývania Feng Shui, ale zaujala ma tam jedna zásada, že človek by nemal sedieť za stolom chrbtom k dverám. A to je dôležité. Preto si aj ja svoj budúci workspace zriadim tak, aby som sedel chrbtom ku stene a čelom k celej miestnosti a k dverám. Je to praktickejšie, lepšie to vyzerá, nikto nečumákuje čo práve robíš na Macu, máš rozhľad po celej miestnosti … A nikto na teba nemôže pod “rúškom tmy” fyzicky zaútočiť. Btw. veľmi ma fascinujú aj americké filmy, v ktorých ukazujú kancelárie mrakodrapov. Presne to, o čom hovorím. Ale tu sa mi zase naopak páči, že sedia chrbtom k oknám, pôsobí to tak, … majestátne…

    Sorry za trošku obšírnejšie vyjadrenie … Ale tak to jednoducho vidím …

    Dobrú noc.

    #126154
    piggee
    Účastník (Participant)

    vojtacz: Na tie ikeacke diody som akurat vcera pozeral a nevyzeraju, ze by to nejako extra svietilo. mi to pride trochu slabe. ale hladam nejake silnejsie. ak najdem, tak budem referovat

    #126173
    herczegh
    Účastník (Participant)

    Ja som si kúpil Led nazávit E14 s 15 LED je to veľmi príjemné osvetlenie so spotrebou 1-2W.
    Mimochodom nemá niekto skúsenosť či sa dajú prevádzkovať tieto LED na 230V z meniča DC AC lebo na chalupe mám takýto menič z 12V baterie.Viem že úsporné žiarovky by sa asi nemali zapájať s regulátorom osvetlenia, ale neviem či to platí aj pre tieto invertory.Vopred ďakujem

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.