network

Domov Diskusné Fóra Ostatné network

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    enko
    Účastník

ahojte bude fungovat takato siet podla vas ?

privod internet kabel —–>8 port switch: jeden vystup na router (router+switch+privodny kabel ostavaju v dome X ) a druhy vystup zo switcha pojde cca 30 m kabel do susedneho domu Y, kde sa tiez zapoji router alebo kablom do pc

potrebujem nejako vyriesit problem, ten router v dome X je totalne slaby, takze v dome Y vzdialeneho 30m uz wifi signal vobec nie je, rozne wifi zosilovace atd nechcem riesit, nakolko na to nie som odbornik, a aj lacnejsie mi pride kupit 30m kablu v cene po cca 0,35 €/meter

edit: este jedna podotazocka, ak viem ze antenka z routru ma 3dBi, ak by som vymenil antenku za vyssie dBi zosilni to signal ? je sila signalu ovplyvnena prave tym udajom dBi ? pripadne 2 antenky urobia viac muziky ako 1 ?

MoRFi
    Účastník

Mam 70m kabel a slape uz asi skoro 10 rokov. Akurat system zapojenia je momentalne trosku zlozitejsi.

privodn internetu(ethernet z wifi anteny s routrom) > switch > ethernetovy kabel do dvoch routrov,(jeden o normalnej dlzke a druhy 70m) > na konci kazdeho kablu je router nastaveny s vypnutou DHCP a privodny kabel je pripojeny do LAN portu, nie WAN

to z dovodu aby IP rozdavala WIFI antena s routrom ktora je zdrojom pre 2 dalsie routre. samozrejme bez najmensich problemov funguje aj wifi na koncovych routroch, nie len LAN, a vsetko to funguje bez najmensich problemov.

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.