Nefunguje USB port

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Nefunguje USB port

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #85861
    MartinS
    Účastník (Participant)

    Na novom iMACu som zistil, že jeden z USB portov na zadnej strane je “neviditeľný”. Vyskúšal som rovnaké zariadenia pripojiť k ostatným portom (vrátane klávesnicových) a všetky fungujú. Vyskúšal som všetko možné pripojiť k spomínanému portu, zistil som, že je pod prúdom (napr. kontrolky na USB zariadeniach sa rozsvietili), ale systém port nenačíta. “Vygooglené” triky a pokus o spustenie AHT tiež zlyhali. Stretol sa s tým už niekto? Ako ste to vyriešili?

    #310844
    tomas2251
    Účastník (Participant)

    ja mam taky isty problem na macbooku

    #310845
    stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

    bude tam studeny spoj na doske, pravdepodobne dajaky z datovych kontaktov, ak nie, je este jedna moznost ako to otestovat, skus spravit boot usb kluc a daj ho do vadneho portu a vypni/zapni mac a hned ako zapnes drz pravy alt, ak ti ho ponukne na boot je to len sw zalezitost… pripadne napis na mail v profile…

    #310942
    MartinS
    Účastník (Participant)

    Odpovedám to vo fóre, lebo možno s rovnakým problémom sa stretli aj iní.
    Skúsil som Apple.Service.Diagnostic – na HUBe vypísalo 3 porty.
    Skúsil som to s bootovacím USB – prihlásilo sa v prvých 3 portoch, vo štvrtom porte sa nehlási (napriek tomu, že svieti).
    Zdá sa, že je to fakt hardwerova chyba. Trochu som z toho sklamaný. Roky som pracoval s PC a vyčšina problémov sa vždy dala vyriešiť. Prešiel som na iMAC, lebo som ho považoval za neporovnateľne kvalitnejší a spoľahlivejší. Ale takto… Za tú cenu som mohol mať PC nadupané jedna radosť.
    Je ešte niečo iné, čo by som mohol skúsiť? Pokúšal spom sa pripojiť aj na AHT, ale neúspešne. Mohla by pomôcť re-inštalácia? Ak áno, neprepíšu sa napr. nastavenia internetu, siete, zdieľania? (trvalo mmi strašne dlho, kým som to všetko nastavil).

    #310947
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ak je to HW chyba, tazko ti pomoze reinstal. Ak to mas v zaruke, sup s nim do servisu a neries google, jedine ze by si iMac sam otvoril a prepajkoval USB konektory.

    #310952
    stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

    MartinS: nezatracuj apple produkty, aj pccka maju vady od vyrobcu tak isto aj apple… supni ho do servisu a asi dostanes novu dosku…

    #310956
    MartinS
    Účastník (Participant)

    Hehe. Hľadal som na nete pájkovaciu utilitu, ale Apple ju zatiaľ nedal na voľné sťahovanie. A keďže nemôžem byť bez compu, budem to riešiť prídavným HUBom. Ale ďakujem aj tak za rady.

    #313285
    Viliam Kanovits
    Účastník (Participant)

    mam MBP 13 Late 2011, vcera mi to zrobilo, restartol som a v poriadku, nesiel ale vobec.

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.