Nastavenie zdrojovych adresarou s hudbou a automaticke pridavanie mp3 s dvd

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Nastavenie zdrojovych adresarou s hudbou a automaticke pridavanie mp3 s dvd

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #55737
    RicCo
    Účastník (Participant)

    Skusal som si nastavit iTunes aby mi automaticky pridali do playlistu dvd na ktorom mam odzalohovane mp3 ale nejako sa mi to nepodarilo, neviete niekto kde sa to nastavuje? Teda chcel by som dosiahnut, kedze mam vela hudby a malo miesta na disku tak som si ponapaloval dvd s mp3kami a moj ciel je taky ze ked si vlozim dvd do mechaniky tak aby sa mi automaticky pridalo do library to co je na tom dvd napalene, a ked vytiahnem dvd tak sa to odobere. Momentalne si vsetko iTunes kopiruje na disk, a este by bolo super mat taku vychitavku k tomu ze by som muvedel nastavit viac adresarov ako iba ten jeden co mam v home foldery, napr. ked si zapojim externy usb disk tak by automaticky pridal urcity adresar s toho externeho disku, alebo aspon ako s tym dvd, ze by si prescanoval a prihodil vsetky mp3.

    Dakujem za rady velmi mi sprijemnia zivot ;)

    #113263
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    No tak to Ti asi nepôjde presne tak, ako si to predstavuješ.

    Dalo by sa to riešiť cez Audio CD – ak by si napríklad cez Toast vytvoril Audio CD s hudbou, ktorú iTunes zobrazí v samostatnej kapitole Audio CD pod Library.

    Okrem toho, už si dobre nespomínam, no myslím si, že pokiaľ urobíš zálohu cez iTunes, po vložení DVD Ti toto automaticky číta a zoradí hudbu (bez kopírovania). Toto sa ešte viac približuje Tvojej požiadavke.

    #113286
    Jarmille
    Účastník (Participant)

    Ono, iTunes si nemusi vsetko automaticky kopirovat na disk, staci v iTunes preferenciach > Advanced > odskrtnut “copy files to itunes music folder when adding to library”. Pesnicky potom sice su v library, ako keby “v ponuke”, ale realne subory si iTunes hlada tam, odkial si ich do tej library vlozil (tj. nie len v iTunes Music Folder).

    Co sa tyka pridavania (prip. odoberania) mp3 z DVD do/z iTunes library po vlozeni, to by slo zrejme riesit cez automator.

    Ale ja by som to spravila cele asi tak, ze by som si vsetky tie DVDcka jednorazovo nakopirovala do library (bez toho, aby sa mi kopirovali subory, cize vyssie uvedenu moznost v preferenciach by som nechala odskrtnutu), nechala ich tam (v library iTunes), z kazdeho DVDcka by som si spravila playlist, aby bolo po vlozeni prislusneho DVD jasne, ktore pesnicky su prave k dispozicii (a pripadne podla lubovole a momentalnej nalady z kazdeho toho playlistu este “sub”-playlisty, ak mas taku potrebu).
    Potom by uz stacilo len vlozit prislusne DVDcko a zvolit jemu prislusny playlist v itunes. iTunes by si pesnicky na DVDcku naslo same, bez nejakeho dodatocneho pridavania a nasledneho odoberania.
    Jednoducho by si si pesnicky potom nevolil priamo z library, ale z playlistu prislusneho DVDcka.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.