Napájení, české (slovenské) vs to z USA

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Napájení, české (slovenské) vs to z USA

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #56546
    sqi
    Účastník (Participant)

    Dobrý den,

    chtěl bych se zeptat jak je to s napájením počítačů Apple přivezených z USA, měl by se koupit nějaký jiný adaptér pro jiný typ zásuvek (napětí) nebo něco?

    Díky moc, Pepa.

    #118626
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Dostanes univerzal adapter, ktory vsak nema univerzal koncovku. Ma nadstavce priamo do eletriky alebo nadstavce s kabolom. Oba druhy nadstavcov sa pripajaju na adapter rovnako. Je tam v podstate len drziacik a dve diery ako byvaju na akomkolvek radiu, prehravaci… Takze najjednoduchsie je kupit za CCA 20sk kabel k radiu z prveho obchodu a mas hotovo. Daju sa kupit aj sety..
    http://maczone.sk/katalog/kable-adaptery-napajanie/produkt/apple-world-travel-adapter-kit
    a tam su adaptery pre celu europu a USA, ale je to drahy spas . Daju sa kupit aj jednotlivo, no ten pred sk/cz v zasade nikde nemaju, su lacne cca 200 sk.

    Takze, adapter ti pojde na akejkolvek sieti. budes potrebovat redukciu, co su ceny od 20 sk do 1500 za set. Inak siet je 110 na 60 v amerike a u nas 230 na 50 a na adapteri najdes normalne napisane 100-240 na 50-60.. co v podstate znamena ze je univerzal..

    #118627
    Suno
    Účastník (Participant)

    Nie, napatie menit netreba, v usa si do family kupujeme vsetko od Applu, akurat ked dostanes nabijacku napr. k MacBooku (alebo MBP, Air) tak mas tam vlastne vymenny taky modulik kde su americke tyčky, ale staci si kupit nabijacku k iPodu, a potom vymenit tie moduly. Alebo kupit rovno nabijacku, ale jednoduchsi bude ten mali adapter. To je vyhoda Apple nabijaciek, ze vlastne si mozes menit podla toho v akej si krajine tie nastavce.. Ja som to vyriesil tak, ze z tej nabijacky k iPodu som zobral modul a dal ho na velku nabijacku k MacBooku, iPod nabijam cez USB v compe.. A ked idem na dovolenku beriem aj MacBook aj iPod a potom len to menim. Jednoduche.

    EDIT: KOMPI MA PREDBEHOL :( :D

    #118646
    sqi
    Účastník (Participant)

    díky hoši

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.