nákup cez Ebay – prosba o pomoc

Domov Diskusné Fóra Nezaradené nákup cez Ebay – prosba o pomoc

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83627
    danica
    Účastník (Participant)

    poprosí o radu:

    na ebay som dražila jednu vec ale nepodarilo sa mi ju vydražiť. Na druhý deň ma cez ebay kontaktoval predajca že výherca vec odmietol prevziať a keď chcem predá ju mne za cenu ktorú som ja prihodila. /146 €/ Napísala som že súhlasím ale platím len cez Pay Pal a on mi poslal mail.adresu na pay pal kde som tú čiastku aj zaplatila. Dnes poobede som mu poslala adresu a info že je zaplatené a nič zatiaľ…… Začínam mať z toho zlý pocit keď mi neodpovedal , nakoľko predtým komunikoval bez problémov a odpovedal hneď na každú otázku. Neviem ako to je keby som chcela kontaktovať Pay Pal s riešením problému. Predajca má 222 kladných a žiadne negatívne hodnotenie.Ako je to s vrátením peňazí keď platíte pay pal? Prosím o radu. Ďakujem

    #299719
    odklizec
    Účastník (Participant)

    No to je zasadni chyba platit neco mimo vyhranou aukci. To mas bohuzel asi smulu. Problem je, ze pokud jsi nevyhrala tu aukci, tak nemas ani narok na ebay/paypal protection. Muzes zkusit jit do paypal a nastartovat dispute. Ale moc sanci tomu nedavam, protoze to je tvoje slovo proti jeho. Dalsi vec co muzes zkusit, za predpokladu ze jsi platila z kreditky (teda ne z paypal ballance), jit o banky a nahlasit fraudulent transkaci. Oni se pak pokusi z paypalu ty penize dosta zpet. Jaka je ale uspesnost netusim. Treba to zkusit.

    Mi dneska paypal vratil penize, o ktere se mne pokusil pripravit jeden parchant, ktery mel taky 100% hodnoceni a pres 150 prodeju. Stava se to zridka, ale bohuzel, stava se. Jenze ja jsem normalne vyhral aukci a byl jsem teda chraneny. Paypal sam kontaktoval prodejce a kdyz tyden neodpovidal, paypal to dal v muj prospech a penize uz jsou (skoro) zpet. Jeste nenabehla cast co sla z kreditky, ale to trva tak den dva.

    #299721
    re88ne
    Účastník (Participant)

    Bohuzial mal som podobnu skusenost … Tiez som nevyhral aukcia a predsa sme sa dohodli mimo, ja som poslal 237€ a nic z toho … Uz je to rok, bol som aj v banke, aj cez paypall som to skusil riesit ale neuspesne … Davam ti takych 15% na uspech. Sorry

    #299745
    danica
    Účastník (Participant)

    odklizec:

    čo je pay pal ballance? Myslím že to bolo cez Pay Pal ale ten mám cez kreditnú kartu. Skúsim to teda v tej banke. Už raz v minulosti som platila kretitkou do zahraničia/nie cez Ebay a Pay Pal/ tovar som nedostala ale poradili mi isť do banky , napísala som žiadosť a čuduj sa svete peniaze mi po mesiaci nabehli na účet. Fakt som tomu neverila že je to možné. Myslíte že sa to dá aj v tomto prípade ? /Keď to bolo pay pal ?/

    re88ne: v banke sa ti to nepodarilo? prečo?

    #299747
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Paypal ballance jsou penize, ktere mas na paypal ucte. Treba kdyz ti nekdo posle nejake penize. O ty penize bys urcite prisla. Ale pokud ti to stahlo z kreditky, tak utikej do banky a nahlas podvodnou transakci. Nevim jak to probiha, ale urcite se tim budou zabyvat. Ale zkousel i dal kontaktovat prodejce.

    #299760
    Matt21
    Účastník (Participant)

    Aka podvodna transakcia? Dobrovolne ste pouzili vasu kartu cez paypal. Bohuzial ebay ani paypal negarantuje transakcie mimo aukcii takze tie peniaze uz asi nikdy neuvidite.

    #299761
    Anonymný
    Neaktívny

    danica: pokial si v paypal platbe uviedla platbu ako eBay a dala tam aj cislo aukcie, tak by s reklamaciou nemal byt problem. ked si to poslala len ako peniaze cloveku bez uvedenia cisla aukcie a ucel platby eBay purchase (alebo tak nejak to tam je), tak je to o to tazsie. predajca ma tvoju adresu automaticky, ktora mu pride z paypal, takze mozno to uz poslal. :) skus mu este raz napisat s tym, ze pokial neodpise, budes kontaktovat paypal, nakoniec, mailovu komunikaciu mas k dispozicii, takze by s tym nemal byt problem. len sa nevzdavat. :)

    #299763
    suley
    Účastník (Participant)

    tak ako pise Steve, napis predajcovi este raz, s tym, ze ked sa neozve, tak otvoris dispute.

    mne sa raz stalo, klasika odrb na eBayi, ze to neslo cez PayPal ale cez bankovy prevod. Co som si samozrejme myslel, ze ziadna sanca. Nakoniec to ale vsetko dopadlo nad ocakavania …
    takze podla mna mas velke sance, kedze disponujes komunikaciou s predajcom.

    #299764
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    dalsia moznost je objednat si od toho cloveka dalsie veci v takejto hodnote riadne cez eBay a potom nahlasit, ze ti neprisli a ziadat vratenie penazi.

    #299767
    yurij
    Účastník (Participant)

    Ako pise Steve_SK, ked sa do 7dni neozve, pripadne do 10dni nic nepride obrat sa na ebay a otvor spor, fw: im mailovu komunikaciu. Budu s tebou komunikovat v cestine a pomozu krok po kroku aj s paypalom. 2x skusenost, islo o cca 500eciek, peniaze vratene do cca 14dni od nahlasenia pripadu.

    #299826
    danica
    Účastník (Participant)

    Ďakujem Vám všetkým za rady ste veľmi zlatí :-)

    Yurij: to sa fakt dá komunikovať na ebay aj v češtine? S vlastnej skúsenosti vieš? Ich v slovenčine kontaktuješ a oni ti odpovedajú buď slovensky alebo česky?

    Matt 21: Ja som už v minulosti kartou a dobrovolne platila do zahraničia – UK a nikto mi na maily neodpovedal a ani tovar neposielal tak som išla do ČSOB asi 10 dní od zaplatenia nahlásila podvodnú transakciu, napísala žiadosť o vrátenie 164 € a sama som tomu neverila ale peniaze mi cca za mesiac nato nabehli na účet. Akurát si pracovníčka banky vypýtala mailom odo mňa komunikáciu s tou firmou /teda len moje maily kedže oni neodpovedali/. Tiež som nechápala však čo keby som ten tovar mala a nahlásim banke že ho nemám???????? Ale funguje to tak.

    Steve Sk: bolo to mimo aukcie . Aukciu som nevyhrala a predajca ma po skončení kontaktoval s tým, že výherca ju neprebral a že predá za cenu ktorú som prihodila mne. Komunikovali sme cez ebay a platila som cez pay pal /poslal mi svoju pay – pal adresu/.

    Ale iné som chcela dnes som doobeda predajcovi napísala že budem kontaktovať Ebay a Pay PAL políciu keď nebude komunikovať a do pol hodinky prišla odpoveď že tovar poslal dnes. Tak dúfam že to nakoniec dobre dopadne……

    #299901
    danica
    Účastník (Participant)

    práve som dostala mail z Ebay. de že predajca ponúkal fake. Výborne. A že keď chcem spať peniaze mám kontaktovať banku. Ale nie je mi jasné či mám ísť do ČSOB alebo sa obrátit na Pay Pal? Platila som cez Pal Pal a peniaze mi sťahuje z kreditky. Neviete miporadiť?

    #299905
    suley
    Účastník (Participant)

    Treba ísť do banky.

    #299912
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Rozhodne do banky. Paypal sice muze zacit vysetrovani, ale bude to trvat dele a nakonec nemusis dostat nic. Kdyz pujdes do banky, mas vetsi sanci.

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.