Nahodne zatvorenie aplikacii

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Nahodne zatvorenie aplikacii

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55315
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Neviem, z akeho dovodu, ale ked pracujem v mac os s touchpadom, tak mi niekedy nahodne komplet vsetko pozatvara, ani neminimalizuje, ale jednoducho pozatvara. Ked pracujem s apple wireless mighty mouse, tak mi to nerobi. Neviete co to je? Cely macbook sa nejako cudne sprava odvtedy, co som tam skusal bootcamp a win xp. Potom som to aj tak cele vykopol a urobil cely system odznova, pretoze tam mat win je aj tak blbost…

    #110847
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Uz som asi na to prisiel, co to robi. Ked drzim “Ctrl” (alebo prave tlacitko na mysi) a viacej krat stlacim lave tlacitko po sebe, tak mi to komplet vsetko zatvori, este aj horna lista sa ako keby restartne. (vyzera to podobne, ako pri zapnuti Mac OS X). Ale myslim s dolnym dockom sa nic nedeje.

    Nie je to nejaka funkcia zobrazenia desktopu? Aplikacie sa komplet zatvoria, neminimalizuju. Da sa to niekde vypnut?

    thanks…

    #110853
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Zatvoria (Jablko + W, close), skryju (Jablko + H, Hide) alebo ukoncia? (Jablko + Q, Quit)?

    Co myslis tym “zatvoria”?

    #110870
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Tazko sa to vysvetluje, najlepsie by to bolo niekomu ukazat,

    Mam asi tyzden mabook a uz siedmy krat som to dnes preinstaloval :) Mam taky dojem, ze to robi nejaky soft, tak idem komplet po kazdom kroku. Updaty som daval kazdy po jednom, po kazdom restart a stale skusam po niecom novom nainstalovanom, ci to robi. Zatial to vyzera byt ok. Mojim kandidatom vyzera byt toast titanium alebo stuffit.

    Este ze mam tak rad apple, lebo by uz asi davno letel o stenu :)

    #110871
    cesnak
    Účastník (Participant)

    Za tyzden preinstalovat macbook 7x to uz je vykon! Za viac nez 3 roky co robim s mackami som ich preinstalovaval len par krat aj to len z dovodu ze som si chcel preinstalovat alebo zbavit sa veci ako python, mysql, php a podobne a chcel som si byt isty ze stare verzie mi nerobia problemy. A samozrejme naposledy v pondelok ked som na ne instaloval novucicky os.
    Hadzat mac o stenu len preto, lebo ti nejaka aplikacia narobi problemy by bolo asi dost nefer :) A k tomu si si ani nie isty ci je to nejakou aplikaciou. Skor treba naozaj odpozorovat co presne si stlacil ked sa to stalo. Kde bol kurzor, ci na nejakom okne, alebo na liste. Najviac problemov moze nastat ak mas povolene “Clicking”. To som zrusil asi po 10 minutach lebo som doslova klikal hlava nehlava. A to 50% casu pouzivam na bookoch trackpad.

    #110878
    Anathos
    Účastník (Participant)

    No neviem presne, ci to bolo 7x. Prvy krat to bolo po kupe, boli tam uz predinstalovane nejake veci znamym, tak som to cele prehodil, nech to mam ciste. Potom som tam kupil 160GB HDD, tak som to samozrejme musel znova prehodit. Neskor som tam experimentoval s bootcampom a win xp, tak som to 2x prerobil, co som zistil, ze windows maca len spini. :)
    Dalsi krat mi uz zacala robit tato vec, co som skusal odinstalovavat veci, menit nastavenia, nepomohlo, tak som to preinstaloval.

    Dnes pokracujem v instalacii a odsleduvavam v com to bude.
    Zatial to nic nerobi, ale robilo to vtedy, ked som napriklad na mysi tlacil prave aj lave tlaciko na mysi (usb alebo ked som stlacil ctrl a na trackpade niekolkokrat tlacitko, co bolo uplne normalne, ked stale klikam na ikony) tak potom ako keby mi to cele resetlo, schovalo horny bar a ikony na desktope takisto zmizli a znova sa ukazali.

    Ako keby taky mali “mini reset”. Som si na 90% isty, ze to robil niektory soft. Ale vacsinu pouzivam overenu pre Mac OS X, ktore su spomenute aj tu na macblogu, tak neviem.

    Uz sa tesim na leoparda, i ked tam teraz tiez bude niekolko much…

    #110879
    Jarmille
    Účastník (Participant)

    je mozne, ze to robi stuffit, ten zvykol robit taketo hluposti…vid napr. http://forum.mujmac.cz/read.php?119,2183082,2187770#msg-2187770

    #110891
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Necital som ten clanok este, ale od zaciatku som mal na neho podozrenie a je to urcite on. Dal som tam vsetok software a nakolko som mal podozrenie na neho, tak ten som chcel dat ako posledny. Stale to nerobi a jediny soft, co mi chyba nainstalovat je stuffit (ktory tam uz ani nedam). Spraval sa aj predtym tak cudne. Ani som nemal moznost odstranit automaticke spustenie stuffitu v hornej liste pri startovani Mac OS X.

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.