Mighty mouse wireless – zmysel bočných tlačidiel?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Mighty mouse wireless – zmysel bočných tlačidiel?

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56090
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    chcel by som poprosiť o radu ak niekto vie aký majú vlastne zmysel tie tlakové bočné tlačidlá ktoré vlastne fungujú ako jedno pretože ich musíte stlačiť… na apple píšu o nejakom tlakovom senzore .. myslel som že sa tými tlačidlami dá robiť niečo pri čom treba určiť aj intenzitu alebo niečo.. lebo takto ich vlastne ani nevyužívam…

    #115682
    Pavel Kout
    Účastník (Participant)

    Defaultně jsou nastaveny na funkci All Windows z Exposé (místo F9). Nastavíte je v System Preferences > Keyboard & Mouse (nebo Exposé & Spaces).

    #115683
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    asi som zle položil otázku samozrejme toto viem… viem ako ich nastaviť len nerozumiem prečo nemohli urobiť dve obyčajné tlačidlá ale nejaké jedno zložené z dvoch a snímače tlaku… načo toto všetko? len tak zo srandy? nedá sa to nijak rozumne využiť len ako komplikované jedno tlačidlo??

    #115684
    Mac
    Účastník (Participant)

    Snímače tlaku sú tam preto, leobo sú to neni klasické tlačidlá, inak povedané, fyzicky sú to neni vôbec tlačidlá, iba kus plastu. Snímače snímaju (šokujúce :) tlak pôsobiaci na danú oblasť, to že sa na tom mieste plast trochu ohne je vedlajšie. V skutočnosti sú inak dve a samostatné, ale funkčne iba jedno. To zanmená že ak stlačíš iba jedno z tých dvoch, bude to fungovať, ale nemožno dať na každé inú funkciu.

    Načo to? Asi je pre nich jednoduchšie iba vyrezať do plastu oblúčiky a dať tam snímač tlaku ako vyrábať skutočné tlačítka. Má to aj výhodu, klasické tlačítka sa po čase opotrebujú a prestanú fungovať…

    #115686
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Podľa mňa chcel Apple iba vyrobiť niečo jedinečné, no nefunkčné a prstyničiace – ako scroll gulička. Neviem ako vy, no kým som používal Mighty Mouse, dosť ma z toho boleli prsty.

    #115691
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    u mňa je gulička dopohody a u myšiek v tejto cenovej kategorii opotrebovanie myslím nehrozí zatiaľ sa mi žiadna myška nejak neopotreobvala alebo nezničila aj keď je fakt že som ich nemal dlho ale zato som ich mal veľmi veľa …

    #115710
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Mňa na nej najviac hnevá, že sa napriek totálne čistým rukám veľmi špiní a gulička potom vynecháva. Momentálne som v stave, kedy je odložená bokom, pretože nefunguje do žiadnej strany. Používam Logitech, ktorá má však dosť nízke rozlíšenie, takže niekedy sú problémy. Mal by som si zadovážiť nejakú laserovú. :)

    #115716
    Nopix
    Účastník (Participant)

    Ja keď mám pokazenú guličku, tak si jemne navlhčím prst vodou a chvíľu s ním scrollujem, potom začne fungovať

    #180394
    ygy
    Účastník (Participant)

    prosim vas tie bocne tlacitka na wine funguju ako dopredu a dozadu vo webovom prehlidaci a bol som na to dost zvyknuty a chcel by som si to nastavit aj v macu .. nieviete ako ?

    #180476
    MadLi
    Účastník (Participant)

    To by zaujimalo aj mna. Vo windows sa mi to na logitech konfigurovalo velmi jednoduchu. Tu sa s tym trapim uz dlhsie. Ked dam others tak su tam len niake scripty ktore mi nic nehovoria.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.