MBPr 2014

Domov Diskusné Fóra Ostatné MBPr 2014

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Dr.Exit
    Účastník (Participant)

Ahojte chalani. Tak ma zaujíma váš názor na to, či Apple uvedie tento rok nové MBPr s minimálne takými zmenami, ako uviedli minulý rok pri MBPr 2013. Nazval by som tie zmeny také ‘stredné’ zmeny, čiže ani nie len také symbolické, ale zase ani nie také, že totálne niečo nové.

Ak sa udejú nejaké updaty (mysliac MBPr), tak si myslím, že skôr na jeseň akoby to uviedli teraz na WWDC. Každý deň sledujem čo je nového, ale zatiaľ nič konkrétneho som aspoň ja nevidel. Myslím si, že by uviedli aj menšie zmeny cien resp. potešilo by ma to. Uvítal by som 13″ model v 512 GB verzii za terajšiu cenu 256 GB modelu.

Čo si myslíte vy? :)

P1x3L61
    Účastník (Participant)

Podľa predtúch a tých ázijských “veštcov” kt. celkom úspešne predpovedajú, by tohtoročné mbp mali mať nové procesory Broadwell. Prestavené by mali byť niekedy na konci septembra / v októbri ( 3. kvartál)

majdy
    Účastník (Participant)

Záleží od toho kedy ich predstavia. Možno aj na WWDC. Ale ja by som to videl rovnako ako u MBA. Broadwell neviem ako na tom je, ale čítal som, že s ním sa počíta až na budúci rok a preto má aj súčasný model MBA len Haswell Refresh procesor o 100MHz výkonnejší.

Čiže zmeny záležia viac menej od Intelu a nie od Apple. Keďže Intel nemá nové procesory, len jemný upgrade minuloročným, očakával by som to na minimálne zvýšenie výkonu, možno minimálne zlepšenie výkonu po grafickej stránke, ešte menšiu spotrebu a zníženú cenu tak ako pred rokom čo je logické, keďže Retina už nieje tak drahá na výrobu ako pred dvoma rokmi…

dfx
    Účastník (Participant)

Broadwell tento rok urcite nebude. Intel ma v plane vydat Broadwell az buduci rok.

7kubo
    Účastník (Participant)

vsetko zalezi len od Broadwellu, pravdepodobne apple bude mat prvy pristup k ich cipom(ako to bolo minuly rok s mac airom)
    co sa tyka mini upgradu aka sa teraz udiala s airom, tak u procka ani ta nehrozi, pretoze intel nastupcov tychto procesorov tiez nema…
    akurat ma este napada ze by apple mohol vylepsit externu graficku kartu u 15palcoveho modelu(ta uz ma nastupcu)

Dr.Exit
    Účastník (Participant)

Ako sa tak pozerám, tiež zisťujem, že s Broadwellom to vyzerá až na budúci rok.

P1x3L61
    Účastník (Participant)

Čo by ste mi odporúčali? chcem si kúpiť mbp 13″, a terraz neviem či čakať do jesene a potom sa rozhodovať, alebo zobrať 2013 model (8GB ram 500GB SSD i5 dual)

7kubo
    Účastník (Participant)

zalezi kedy ho potrebujes, kludne kup aj hned, ja som pred tyzdnom kupoval tento isty model akurat s 16gb ramkou
    ak planujes mat mac dlhsie, oplati sa priplatit

P1x3L61
    Účastník (Participant)

7kubo : ďakujem za radu :) aj by to počkalo potrebovať ho budem až keď pôjdem na výšku, ale som nedočkavý.. :D Do mbp sa dá ram dokúpiť, nie?

Dr.Exit
    Účastník (Participant)

P1x3L61: Tiež mám takéto rozhodovanie teraz, že či kúpiť teraz alebo počkať. Nesúri mi to nejak, ale keď už kupujem nový, tak chcem ten najnovší model nech mi vydrží tak 4 – 5 rokov aspoň ako môj aktuálny :)

Do nových MBPr si tuším RAM nevieš vymeniť, všetko je to tak inetgrované na maximum, aby to bolo čo najtenšie a najvýkonnejšie.

7kubo
    Účastník (Participant)

Ram nie je mozne upgradnut, preto som vzal 16gb
    Jedine co sa bude v buducnosti dat upgradnut je ssd disk

Nove rMBP su v nedohladne, takze nie je na co cakat

M@thew
    Účastník (Participant)

Good kaufen :D http://www.macrumors.com/2014/05/02/2014-macbook-airs-slow-storage/ … Som zvedavý či to spraví sw fix či je to otázka čisto HW

P1x3L61
    Účastník (Participant)

@ 7kubo alebo niekto s MBP 2013, plánujem kúpiť pro retina 2013 a chcel by som sa opýtať, či pozorujete nejaký pomalé odozvy spôsobené retina displejom? Na českom apple fóre totiž dosť ľudí píše, že tieto retiny majú napr. pomalé vykreslovanie webstránok, a aj preto viac odporúčajú air – tvrdia že je svižnejší. Chcem sa vás teda opýtať či pozorujete niečo takéto. Ď :)

dfx
    Účastník (Participant)

P1x3L61: Ja som to skusal v obchode a naozaj MBPr vykresluje pomalsie ako MBA, obidva boli z roku 2013. Otestovat sa to da lahko. Staci ist na stranku s mnohymi obrazkami ( radovo stovky ) a posuvat obraz hore dole. Ale je to sposobene pomalou grafikou vzhladom k poctu pixelov na retina displayi, aj ked ta grafika je rychlejsia ako v MBA.

Chod napriklad na stranku

http://woodendreams.tumblr.com/archive

nacitaj obrazky aspon za posledny rok a potom posuvaj obraz hore dole.

P1x3L61
    Účastník (Participant)

Ďakujem, budúci týždeň plánujem navštíviť niektorý apple store a otestovať si to, tak už mám nejakú tú stránku :D
    A je to cítiť že je to pomalé? Som dosť detailista (preto idem kupovať mb) a tak ma zaujíma či pocítim rozdiel pri bežnom surfovaní (v porovnaní napr. s mojím terajším lenovo y510p ) :D Viem že je to podivné takto porovnávať ale každá skúsenosť mi helpne pri rozhodovaní :)

Lixx
    Účastník (Participant)

Ja suhlasim, preto som retinu dal prec a zohnal si air. Ja som putickar a “sekanie” retiny sa mi vobec nepozadava. Mal som aj MBP 15″ retina s iris grafikou a nepacilo sa mi to.
    Podla mna je najlepsi MBP 15″ (2012) s high res display-om. Vykreslovanie je rychle a display ma dostacujuce rozlisenie.

dfx
    Účastník (Participant)

P1x3L61: No bezny pouzivatel si to nevsimne, lebo je rad, ze mu nieco zobrazi, ale detailisti si to vsimnu. Ja som si to chcel porovnat s mojim 5 rocnym macbookom a ten je este o dost pomalsi. Ja som to hlavne skusal z pohladu na zataz procesora, a tie nove macbooky maju citelne vykonnejsi procesor ako moj macbook.

BTW by ma fakt zaujimalo porovnanie s tym lenovom, lebo to uz ma stvorjadrovy procak. Potom napis nejake porovnanie.

driver123
    Účastník (Participant)

No neviem, mne nepríde, že by retina vykreslovala niečo pomaly…predtým som mal 15″ MBP a displej na retine je úplne o niečom inom…predtým som bol v tom, že mám výborný displej…aj bol (ale vedľa retiny vyzerá ako zo smetiska…asi toľko). Ak niekomu vadí, že na stránke, kde načíta stovky obrázkov to vykresľuje o niečo pomalšie, takému človeku určite musia vadiť aj pixely na obrazovke, ktoré je vidieť voľným okom…(nehovorím o tom, že ako často otvárate takéto stránky)…mňa napríklad štvalo, keď som mal problém prečítať v docku číslo, ktoré znázorňovalo počet nových mailov (samozrejme to záleží aj od nastavenia veľkosti docku…ja preferujem menšie veľkosti, aby nebralo veľa z vertikálneho rozlíšenia). Ak by som znova kupoval, ani neváham a kupujem znova retinu…už sa neviem dočkať, keď to dorazí aj na iMacy…súčasný 27″ imac má síce dobrý displej, ale retina je aj tak niekde úplne inde…tá ostrosť kontúr textu a obrázkov (keď sú v dostatočnom rozlíšení) je neporovnateľná.

P1x3L61
    Účastník (Participant)

@dfx : Dám vedieť. Na mojom lenove som skúšal tú stránku ktorej link si dal vyššie, a pri rýchlom scrolovaní mi to sekalo (čo ale spôsobovalo určite aj to postupné načítavanie). Taktiež som skúšal http://theverge.com a tam išlo všetko krásne plynulo, tak ako na ostatných stránkach ktoré som doteraz navštívil.

@driver123
    : ďakujem za názor :) Problém o ktorom som čítal, a aj na yt našiel videá je ten, že aj po kompletnom načítaní stránky, scrollovanie stále seká( => čiže to je spôsobené GPU). Ale zdá sa že to bude 100 ľudí 100 chutí tak najlepšie bude ísť sa naživo presvedčiť, ale ak je tu ešte niekto s týmto modelom (mbp 13″ late 2013) mohol by sa prosím podeliť :)

7kubo
    Účastník (Participant)

@P1x3L61
    ja rMBP pouzivam vela vo windows a tu to neseka, v OSX bude Air rychlejsi, ale skor by som to pripisal starymi GPU ovladacmi od apple, to tizto pod winom ide grafika o 50% RYCHLEJSIE ako pod OSX (velky priestor na zlepsenie pod OSX)
    ja som prechadzal z Air (late 2010) a som velmi spokojny, urcite lepsia volba ako Air ten display urcite stoji za to, da sa aj nizsi jas nadstavit ako na mojom starom airy a texty sa ovela lesie citaju
    ja mam 2,6ghz 512ssd 16ram

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.