mbp silver “rozpada” sa

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware mbp silver “rozpada” sa

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #60293
    movie64
    Účastník (Participant)

    moj parmesacny mbp nosim skoro vsade, pouzivam ho casto no staram sa onho, kupil som mu ‘crumpler’ vak takze mu je dobre nech je pohodeny kdekolvek. nespadol a ani nijak inak sa mu nic nestalo… ale mechanicky zacal blbnut:
    najprv v predu nad sleep signalizaciou kde su dve jamky s lamelamy, jedna sa vyparila a tak zatvoreny displej zacvakne len na jednej strane. nepaci sa mi ako to odstava na druhej strane do hora. zda sa mi ze mbp zaspi uz pri minimalnom uhle nemusi byt teda uplne zacvaknuty takze to neni vazny technicky problem.
    bol som s tym v servise v ba kde mi to slubili opravit ale musel som ho tam nechat, tak som to odlozil ze to urcite spravia aj v amsterdame kde som mal namierene. tu ma ale odfajcili ze na toto sa zaruka nevztahuje?!
    dost nechapavo som cumel na tu holku co to riesila, odbila ma len nejakym t.c.:) keby aspon svojim ale to je fuk…
    tak len dufam ze na slovensku si stale vazia viacej zakaznika, tu sa z apple pomaly stava, no skoda reci.
    a asi pred mesiacom som si vsimol este daco:
    na pravej strane kde je usb, firewire atd su 4 male srbubky ktore su trosku povolene a vznika mala strbina…
    paci sa mi ako to je riesene na poslednom modely, vyzera to ovela solidnejsie.
    som zvedavy ci ma niekto pododne skusenosti s predposlednym modelom mbp 15″ a ako to riesil.
    peace,xxx

    #140972
    dex
    Účastník (Participant)

    Ja mám konštrukčne rovnaký ako predposledný model a veľa sa toho za rok nestalo… Iba mi zliezla izolácia z káblu do adaptéru (teraz trčia drôtiky ;) ), pokazila sa baterka, DVD mechanika, grafická karta, zodrala sa mi farba z miesta, kde sa opierajú dlane pri písaní no a tých zopár škrabančekov na spodnej strane si ani nevšímam :)

    #140973
    bawy
    Moderátor

    ja za 9 mesiacov len zosuchana farba ako sa opieraju dlane inakmusim poklopat..bez vaznejsieho problemu.

    #140974
    Anonymný
    Neaktívny

    Chcem sa spytat Vas majitelov MBP. Chcem kupit starsi typ MBP nie ten unibody. Ked citam o tom ako pisete o zosuchanej farbe..To znamena ze je to taky isty plat ako MB len namiesto bielej farby je nastriekany na strieborno? Ved ja som si myslel ze to ma tiez hlinnikove telo, nie plast..Opravte ma prosim ak sa mylim. Vdaka

    #140975
    macblogger
    Účastník (Participant)

    Najlepsia farba na macbook je biela , zosuchana farba ??? na bielom macbook neexistuje

    #140978
    mylanko
    Účastník (Participant)

    Neviem o akej farbe sa tu rozprava :) Je to hlinik. Ja mam svoj tiez uz rok a nijak extra sa onho nestaram, nosim ho vsade a zatial ziadne poskodenie:)

    EDIT: vlastne mal som problem s displejom, ktory mal asi po mesiaci zvlastne cmuhy.. ale rychlo mi ho vymenili.

    movie64: Ak sa ti “schovala” ta jedna zapadka na displeji, skus k tomu prilozit nejaky slabsi magnet a vystrci sa ti (teda ak ti niekde neodpadla:D ) …podrz si ju a pomaly zatvor displej …potom by malo byt uz vsetko v poho

    Ked bol moj MBP novy, tak som sa s nimi trosku hrajkal:) …prilozil som k tomu magnet a potom sa uz nechceli zacvaknut.. tak som ho prilozil znova, chytil, zaklopil a potom to uz islo :D

    #140979
    macblogger
    Účastník (Participant)

    najlepsie ak sa displej zatvara magneticky ako je to u novsich apple notebookoch

    #140980
    mylanko
    Účastník (Participant)

    Aj tie “kvacky” na starsich MBP su magneticke.. vysunu sa az vtedy ked je displej skoro zaklopeny.. to sa mi na tom pacilo a preto som sa s tym hrajkal a doserkal som to :D

    #140982
    macblogger
    Účastník (Participant)

    ano ale ja som myslel bez kvaciek , nove apple notebooky sa zatvaraju magneticky aj bez kvacie , kukni si niake foto uvidis ze to nema kvacky

    #140983
    mylanko
    Účastník (Participant)

    jj ja viem, pri plastovych to ale nebolo bohvieco lebo sa aj kvoli tomu odlamovali plasty. Pri tych novych by to uz nemal byt ziadny problem.

    #140984
    macblogger
    Účastník (Participant)

    :( takze sa mi macbook rozpadne :(

    #140985
    Anonymný
    Neaktívny

    cize je starsi MBP hlinnik? Ked ano o akej farbe sa tu rozpravalo? Ved ked je nieco z hlinnika, je z hlinnika a nemoze sa z toho zodrat kus kovu. Ked to bolo zosuchane tak neviem…Neboli to nahodou cmuhy?

    #140988
    movie64
    Účastník (Participant)

    hasan:
    rozdiel medzi poslednym a predposlednym je ze ten posledny je z jedneho celku co je stabilnejsie ako so spojmi.

    mylanko:
    diky za tip ale mne sa niekde stratila prave ta dolna zarazka, cize displej nema na jednej strane do cohp kliknut.
    tipek v servise reagoval tak ze v pohode sa to da opravit tak to necham na odbornikov:) uz je to len par dni..

    inak s mbp je fakt sranda life, minule som si otvaral pivo so zapalovacom takze vrchnak vyletel, spravil par otacok ponad mbp a ked padal tak sa prichytil o magnet – na lavo pri displeji, kde je port pre nabijacku.
    urcite to spravili kvoli tomu, ved komu sa chce zohynat na zem po vrchnaky…
    je to proste multifunkcny stroj:D

    #140989
    mylanko
    Účastník (Participant)

    macblogger: No nie je to pravidlo, ale stava sa to. Staci ho trosku opatrnejsie zatvarat. Ked si vsimnes tak na displeji mas hore po stranach take vystupky. Ked to budes prudsie zatvarat tak na spodnej casti MB, presne na tom istom mieste zacina praskat a nasledne sa odlupovat plast. V ramci zaruky to myslim ide vymenit. Jednoducho staci s nim moc netrieskat :)

    movie64: aha, tak potom nic. Ja som si povodne tiez myslel, ze sa mi stratil ten vrchny hacik, ale magnetom som ho vylovil :) …ale ked vravis, ze ti chyba to zospodu, tak neviem

    #140990
    Anonymný
    Neaktívny

    movie64:
    ano, ano rozumiem to viem ze rozdiel je len v unibody. Lenze ma viviedli do pomykova ked zacali rozpravat o zosuchanej farbe. Ak je to cele z kovu, je predsa nemyslitelne aby tam bola nejaka farba. Osobne si myslim ze je to hlinnik s povrchovou upravou opiesovanim (otryskavanim). Proste mas leskly kovovy predmet a opieskovanim dostane ten matny vzhlad. Ale to je len povrchova uprava kde nedochadza k farbeniu, tak potom neviem kde je ta farba. Vysvetli mi to teda niekto aku farbu ste mali na mysli?

    #140996
    dex
    Účastník (Participant)

    mylanko, hasan: MBP hliníkový sa zoderie na takú čiernu farbu. Nečistota to na 100% nie je, jednoducho sa ľahko zoderie povrchová úprava. Pridal by som aj fotku, ale nechce sa mi teraz sa s tým babrať ;)

    #140997
    Anonymný
    Neaktívny

    prosim pridaj tu fotku. zaujima ma to aj z technickeho hladiska, som totiz strojar a chel by som sa nato pozriet lepsie. Chystam sa kupit MBP tak ma to velmi zaujima tato problematika. Prosim.

    #141013
    macblogger
    Účastník (Participant)

    najlepsie je pouzivat bluetooth klavesnicu a mys , zozeniete to do 500 a mate po starostiach a ciernej farbe

    #141014
    Anonymný
    Neaktívny

    mam bluetooth mys aj klavesy ale zaujima ma ako vypada to zcernanie.

    #141018
    mylanko
    Účastník (Participant)

    dex: Zaujimave, zatial som to nevidel na ziadnom MBP. Ako som povedal o svoj sa nejak extra nestaram – i ked je pravda, ze doma ho vacsinou ovladam pomocou zdielanej klavesnice a mysi mojho iMacu (SynergyKM), takze ruky mam na nom polozene len v terene. Ale preslo mi cez ruky aj par dalsich MBP.. napr. nase firemne niektorych mojich kolegov, ktori sa o ne starali ako o spinavu handru ..jednoducho boli v dezolatnom stave, ale ziadne take cmuhy tam neboli.

    Na to som bol zvyknuty ked som mal stare Prestigio :) …hardver celkom dobry za skvelu cenu ale prevedenie uplne naprd. Tu farbu som zosuchal za dva tyzdne :D

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.