MBP a EIZO

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MBP a EIZO

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58438
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Chcem sa spytat na, ci niekto nema prakticke (opakujem – prakticke), skusenosti so zapojenim MB alebo MBP k hardwarovo kalibrovatelnemu monitoru EIZO rady CG. Ide o takuto uvahu:
    Mam MBP a na farebnu upravu fotiek uz mi nestaci panel tohto booku. Tak rozmyslam nad kupou EIZA. Ked pripojim MBP k EIZU a nakalibrujem ho, okrem zmeny nastavenia monitora sa vytvori ICC profil, ktory sa ulozi do systemu a ten sa nastavi ako primarny. Co sa vsak stane ak monitor odpojim a budem pouzivat MBP na cestach – zostane tam nastaveny EIZO profil alebo sa to zmeni? Je to problem ak potom znovu pripojim EIZO k booku a nastavim profil EIZA, alebo musim nanovo kalibrovat. Ako je to pri dualnom zobrazeni? Pouzije sa EIZO profil aj pri zobrazovani na LCD Macbooku aj na EIZO?

    Za akekolvek info vopred dakujem. Konkretne ide o EIZO CG222W

    #129612
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Kazdy displej ma samostatny profil. Mac OS X podporuje (a pamata si) minimalne 4 (tusim, ze az 8) rozne displeje s roznym nastavenim rozlisenia, farebneho profilu a usporiadania plochy. Mam to odskusane.

    #129618
    renad
    Účastník (Participant)

    Mám MB + Eizo S2000 a potvrdzujem Dominikove slová.
    Keby si aj “náhodou” MB/MBP nastavenie nepamätal, vyberieš si ho sám v System preferences / Display / Color

    #129641
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Dakujem páni. To som chcel pocut :)).

    #129651
    renad
    Účastník (Participant)

    to mano5:
    – tiež som zvažoval CG222W – čakám na recenziu (www.grafika.cz), ale trápi ma malé rozlíšenie na výšku, tak uvažujem teraz o Apple Cinema Display HD 23, príp. Eizo S2431 (to ale nie je HW kalibrovateľné)

    #129655
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Ja som to v podstate zistoval pre znameho fotografa. Sem tam mu vypomaham s nejakymi orezmi (80 ks roznych gumovych koliesok, vselijake produkty a pod.) ked nestiha. …a fotil chalan modelku a vysla v tlaci do ruzova. Tak musi trochu zainvestovat. Preto som aj pisal PRAKTICKE, lebo teoreticky som to nastudoval a viac menej som to chcel potvrdit.
    Ja mam v praci starsi model L885 – vsetky farby su v poriadku (pouzivam hlavne CMYK model), len s tou ciernou je najvacsi problem (vlastnosti LCD panelov a stale podsvietenie). Kolega oproti ma CG21 4 roky a tam ta cierna je cierna. Neviem ako to ti sikmaci dokazali, ale funguje im to.

    to renad:
    ja by som sa urcite priklonil k HW kalibracii namiesto rozlisenia pri takto velkych monitoroch. Akurat k tej CG222W nie je sonda – treba dat na to pozor. Mne by to tak nevadilo, lebo si mozem pozicat z prace.

    #129657
    lego
    Účastník (Participant)

    Mano5: nevies aky ma to CG222W panel ci s-ips alebo s-pva?
    s-pva sa mi koli posunu farebnosti pri pohlade pod uhlom a prilisnej saturacii nezdaju velmi vhodne na farebnu upravu fotiek zase je pravda ze na s-ips nemas taku ciernu vdaka mansiemu kontastu

    #129658
    renad
    Účastník (Participant)
    #129900
    michal Styrak
    Účastník (Participant)

    Len z vlastnej praxe dodam ze ak tlacis foto na papier urcite si kup tu CG222 presne koli HWkalib. Sonda je viac menej fajn vec no Ty budes potrebovat nastavit si monitor podla tlaciarne na ktorej sa budu tie foto tlacit. To mam odskusane. Normalne vizualne – vytlacis si fotku a potom si ju das vedla monitoru za denneho svetla alebo pri rovnakej teplote podsvietenia ako mas na monitore a stelujes monitor aby bol vysledok zhodny. Takto sme v minilabe kde som robil dostali z CRT iiyama snad 99,5% zhodu s tlacou
    Ak ide o velku offset alebo rotacku tak moj znami si kupil teraz k MB EIZO 2231 (su sakra lacne) a porovnaval to s jednou reklamou co daval do noveho casu a bolo naozaj velmi velmi blizko (zanedbatelna odchylka) a to ho este nekalibroval.

    #129901
    marek
    Účastník (Participant)

    novy cas ako etalon na porovnavanie farebnosti by som nedaval

    #129907
    renad
    Účastník (Participant)
    #129910
    marek
    Účastník (Participant)

    Eizo S2431
    “Tento monitor najde uplatnění všude kde je požadována velká pracovní plocha a stabilní kvalita zobrazení, jako např. při navrhování 3D, CAD/CAM nebo multimediálních prezentacích.”

    otazka ci to je len ich tah a snaha aby grafik skor bral drahsi model ako tento lacnejsi
    alebo realne neam vhodne vlastnosti pre grafiku a fotografiu

    #131727
    renad
    Účastník (Participant)

    No tak som googlil, hľadal diskutoval a skutočne monitor S2431 je primárne určený na prácu s videom a to pre svoju väčšiu svietivosť ako by bolo vhodné na grafiku a fotografiu. V tomto ohľade je teda lepší starší model S2411 (dopredaj) alebo monitor na to určený S2461. Ale to sme už cenovo trocha inde.

    #132856
    renad
    Účastník (Participant)

    mano5
    Ako si dopadol s nákupom LCD. Kúpil si ten CG222W ?

    #132913
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Zatial nie. Ako som pisal, je to pre kamarata a az teraz niekedy bude mat love. Viac menej je rozhodnuty, ze kupi prave tento. Uz som videl aj nejake kratke recenzie na nete. Dam vediet ked bude.

    #132914
    renad
    Účastník (Participant)

    OK. Ja dám vedieť ako som dopadol s S2431, resp. SX2461

    #145434
    renad
    Účastník (Participant)

    Takže monitor Eizo SX2461WH je už na spadnutie. Googlujem teraz najlepšiu cenu.
    Nemá ho niekto, že by sa podelil so skúsenosťami ?

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.