MBP 15, i7, 2.0 GHz alebo 2.2 GHz ?

Domov Diskusné Fóra Ostatné MBP 15, i7, 2.0 GHz alebo 2.2 GHz ?

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    speedsport.sk
    Účastník (Participant)

Dobrý deň,

už istý čas rozmýšľam akú variantu kúpiť, aby bola čo najlepšia. Pôvodne som rozmýšľal nad MBP 15, i7, 2.2GHz s rozšírenou RAMkou na 8gb, 500gb disk na 7200rpm a HiRes displej + časom by som vymenil disk za SSD. Teraz mi však vŕta v hlave to isté, no o 500 EUR lacnejšia varianta MBP s 2.0 GHz procakom, ale za tých „ušetrených“ 500 eur by som tam dal ihneď 300gb SSD disk http://www.alza.sk/intel-320-300gb-ssd-d230397.htm#foto ….

Čo je podľa vás lepšia možnosť? Alebo viete mi to ešte nejak lepšie odporúčiť? Ako neminúť „zbytočne“ všetky peniaze? Chcem ho využívať hlavne na prácu s videom, s webom a klasická robota do školy a pod….

n3lson
    Účastník (Participant)

ja mam SSD a nedam na to dopustit ta rychlost je neuveritelna…sice mam len 80GB SSD a miesto mechaniky mam druhy HDD….ten takt procesora ti az tak vela nezavazi…urcite by som siel do moznosti c. 2

PoP
    Účastník (Participant)

medzi CPU 2.0 a 2.2 je maly rozdiel aj ked je a nieje to len tych 0,2 ale aj nejaka cash, ale urcite to za ten cenovy rozdiel nestoji. Pri tychto modeloch je najvacsi rozdiel v grafike a to je na zvazenie ze na ake video chces notebook vyuzit, ale aj tu je cenovy rozdiel dost neadekvatny :/ Je to blbe lebo 256MB je minimum a 1G je uz moc – hlavne draha. 500MB by bolo fajn ale nevyraba sa.
    video ti pojde strihat aj fullhd problemy mozu nastat pri 3D.
    …za zvazenie by stalo doplatit radsej do lepsieho rozlisenia (150€)

Ja by som na tvojom mieste bral 2.0 s HiRes a dokupil SSD (alebo dosporil na cinema27)

v akom softe budes strihat?

speedsport.sk
    Účastník (Participant)

Ten rozdiel v grafike som si ani nevšimol v parametroch, ďakujem za povšimnutie. No HiRes displej chcem zobrať určite. V 3D zatiaľ neplánujem pracovať a určite najbližšie roky ma to fascinovať ani nebude, pozerám sa na to skôr s odporom ako s úžasom.
    Rozmýšľal som, že by som zobral 2.2 variantu s tým, že po čase by som tam vymenil disk za SSD, možno po pol roku, podľa cien na trhu. Teraz ma však len napadlo kúpiť variantu 2.0 a hneď tam dať SSD – tak špekulujem.

Ďakujem za rady, kľudne píšte ďalej ;)

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.