MBP 13″ výdrž batérie

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MBP 13″ výdrž batérie

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Bonos
    Účastník (Participant)

Takže mám svoj MBP 13″ už druhý mesiac a ako si všímam batéria mi drží tak maximálne 5 hodín. Čo si myslíte, je to dobré? Keď som ho mal nový, tak prvý týždeň mi držal aj tých sedem hodín – status mi ukazoval aj 8-10 hodín. No vtedy mi ešte nefungoval net – čiže prvý týždeň som ho na internet nepoužival vôbec (už si nepamätám či som mal aj vypnuté wifi) a používal som výhradne trackpad. No teraz, ked‘ tak rozmýšlam – si myslím, že to wifi až tak neovplyvňovalo tú výdrž. Všetko sa zmenilo, ked‘ som začal používať bezdrotovú myš – predpokladám. Už minulý týždeň som si tiež stopoval výdrž a bola okolo tých piatich hodín – jas na 50%, zvuk ako kedy, wifi zapnuté (iba surfujem po nete) a samozrejme zapnutý bluetooth kvôli myši. Condition mám normal, cyklov 20 a health 97%…

Takže týmto sa vás chcem opýtať či naozaj ovplyvňuje výdrž batérie wifi a bluetooth do takej miery, že výdrž mám už len 5 hodín???

Skúste napísať, čo si vy myslíte o tom a aké sú vaše výdrže…???

PC alebo MAC?
    Účastník (Participant)

myslím si, že takýchto tém je tu strašne veľa!!!

holubok
    Účastník (Participant)

a ja si zas myslim ze 5 hodin je dost vela na to aby si sa stazoval, ak mas net a spol. a apple hovori o 13kovej vydrzi cca 6 hod

vojtacz
    Účastník (Participant)

přijde mi to v normě. je teda jasný že zapnutý BT žere víc, ale i těch 5 hodin je pěkný. mě po roce a půl používání vydrží cca 4 hodiny, z původních 5ti a půl.

stačí si uvědomit že spousta notesů nevydrží ani 2 hodiny, natož se zapnutou wifi. takže to neřeš a používej ho jak potřebuješ :)

iUser
    Účastník (Participant)

mne vydrzi 2,5 az 3 hodiny 3/4 rocny alu mb. neriesim to. 6 az 8 hodinova vydrz baterie je idelaizmus, bud rad, ze ti vydrzi 5 hodin.

co sa tyka vydrze baterie, zalezi od vytazenia komponentov. nainstaluj si http://islayer.net/apps/istatpro/ a uvidis co ti najviac zere procesor, ram a kedy sa ti zahrievaju komponenty co zvysuje otacky ventilatora a zerie tiez viacej energie. resp.: povedane ak chces aby si mal vydrz 5-6 hodin, mozes tak akurat surfovat na nete a pisat poznamky.

wifi a bluetooth nieje to co v tvojom pripade robi rozdiel 2 hodiny „podla toho co pises“, pozri si procesy ake mas spustene a udis co ti najviac zatazuje komponenty v macu.

inak dost velky podiel na zrani energie ma aj samostatne safari, dost vytazuje procesor aj ram. :-(

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.